Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

000000000

Amit leírtál célt, arra bőven elég lesz az 50 Watt.

etueppff5

Szuper, köszönöm!
És az említett szűrő hiánya mennyire lehet probléma? Vagy üzemelhet anélkül a gép és elég, ha ki van vezetve kültérre az elszívó? Youtube videókon mindenhol kb így van megoldva, nekem meg ugye azt tanácsolták, anélkül ne akarjak gépet (na meg hogy 1,5 millió alatt működő lézervágó nincs és inkább bérvágassak...).

PSoft

Kedves Jóska Pista Sándor Géza...

Attila sem az irányítószámodat, sem a szülinapod dátumát nem kérte.
Ő, egészen másról beszélt.

000000000

A szénszűrő szükségessége attól függ mit vágsz és mennyit.
Ha, pl. sok műanyagot vágsz, a szomszédok rákényszerítenek a szűrő vásárlására.
Majd a használat eldönti.
Nekem pl. 10 méter magasan eregeti ki az elszívott levegőt egy 160 as műanyag cső.
Arányában inkább rétegelt lemezt vágok. A faillat annyira nem zavaró. Meg, a szél is elfújja általában. (dombon lakom)
Én, mindkét gépemet átalakítottam Mach3 vezérlésre. Nekem ez jobban megfelel. Sokkal több a lehetőségem. Például, asztalemelés szoftverből menet közben is, stb.

000000000

"inkább bérvágassak."

Persze, én is azt mondanám. Inkább hozd hozzám a melót.[#nyes]

etueppff5

Hmm, egyelőre főleg rétegelt a cél, illetve kb 2 mm-es bökkfa lapból szoktam még vágatni. A telek fekvése pedig olyan, hogy közvetlen körülöttünk nem nagyon van szomszéd. Az működhet, ha szükség esetén később építjük be a szűrőt, ugye?

A cnc gép nálunk is Mach3 vezérléssel megy, de az ugye nulláról lett megépítve, nem átalakított. Kérdés persze, hogy mihez és mennyire érdemes hozzá nyúlni... (és ez az, amihez én már egyáltalán nem értek, mert nem vagyok mérnök, de szerencsére van a családban, aki tud segíteni, majd leültetem a fórum elé :)

etueppff5

Aha, még hozzá is tette, hogy "nem azért mondja..." :D Elég meggyőző volt, és azért is hittem neki, mert állandóan heteket könyörgök, hogy mehessek vágatni, annyira nincs szabad kapacitásuk. (Ez egy olyan műhely, ahol a tanfolyam elvégzése után kezelhetem én a vágógépet, ezért alacsonyabb árat számolnak fel. Csak épp már nem tudok velük tervezni úgy, hogy soha nem tudom, van-e szabad hely a közeljövőben vagy sem.)

000000000

Persze, bármikor rakhatsz szűrőt. Légtechnikás elszívómotort és a 160 as csatornacsövet ne spórold ki. nyújtsd fel jó magasra. Neked is jobb lesz.

Az, hogy érdemes e átalakítani, majd kiderül, ha használod.
Ha minden feladatot el tudsz vele végezni, akkor jó az eredeti szoftvere is.
Nem mindenkinek vannak extra igényei.

Jól nézz szét a gépvásárlási lehetőségek között. Aztán rajta, lehet rendelni.
Sok sikert hozzá!

000000000

Az áraikról írhatnál pár sort.
Esetleg, van weblapjuk?

guliver83

Ha nagyon akarja valaki kettő kattintás és meg is talál a neten!

Szép dolgokat csinaltok! [#eljen]

etueppff5

Weblapjuk nem üzemel, Facebookon elérhetőek, ha gondolod, privátban megadom a nevet. Alapból 266,7 Ft a bruttó percdíj, a kedvezményes 240, plusz ebben az esetben az operátori díjat is megspórolom, hiszen én pakolom ki-be a cuccokat a gépbe és állítok be mindent. Egy 35- és egy 105W-os gépük van, sajna emiatt is nehéz kalkulálni velük: legutóbb 8000 Ft-ot fizettem a vágásra, mert csak a kisebb teljesítményű gép volt szabad, előtte meg ugyanezt kb feléből megúsztam a nagy géppel vágva. Ezek ipari GCC gépek, elszívóval, mindennel. (Egyébként az hogy lehet, hogy simán viszi a 6mm rétegeltet? Nem csak a teljesítménytől függ, hogy mit tudok vágni vele? És nem mentem át kétszer a vonalon, elsőre is simán vágta a 3mm-est.)

etueppff5

Csak a kíváncsiság kedvéért: hova kattintottál? Én nem találtam semmi relevánsat a megadott adatok alapján. ;D
Köszi mindenesetre! :))

PSoft

6 mm-es rétegeltet, a kínai K40-essel is átvágom.
Nem is kell 100%-on járatni a csövet.
Nem csak gépteljesítmény, vagy lézerteljesítmény függő, sok más összetevője is van.

guliver83

Magánban!

k2rf792ud

szóval akkor senkinek sincs tapasztalata a csövekben???
csak az ár/üzemidő dominál??

mert ma meg kellene rendelnem... [#wilting]