Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

thayscj6c

Nálunk is van és árban is jók.

2rjw3gfi5

Sziasztok!
K40-esem van, mit állítottam be rosszul, ha a corellaser jól gravíroz, a laserdrw pedig soronként-két soronként lassan bemegy a kép középvonaláig, és onnan indít új sort.
Ezt megcsinálja jobbról, balról...

Köszönettel:DZ

wzc80zbf7

Sziasztok!

Ti mivel szoktátok takarítani a gép lencséit? Milyen anyaggal és lötyivel?

000000000

Ha poros elsöbb ecsetel aztán jöhet alcohol legjobb Isopropyl az nem hagy foltot maszatot soha...[#kacsint]

x5izpkum

Az kevés, kell bele valami tisztítószer is, meg izopropil meg egy kevés aceton, és akkor gyorsan elpárolog, folt nélkül. (a tisztítószer, az valami folyékony mosószer, a gyári cuccoknak is ez az összetétele, csak ők pár ezer Ft-ot elkérnek 1-2deciért)

PSoft

"...valami folyékony mosószer..."
Jahhh, meg...popsitörlő![#nyes]

Én, biztos hogy nem tennék hozzá semmilyen, ismeretlen összetételű, illatosított genyát.
Tökéletesen elég, az izopropil.

etueppff5

Sziasztok,
a véleményetekre lennék kíváncsi. Eddig ahol lézervágattam, azt mondták, semmi értelme otthoni gépben gondolkodni, mert a géphez szükséges szűrő 300e-ről indul, jól működő gép 1,5 millió alatt nincs. Olvasgattam a fórumot, meg már én is belebotlottam az Aliexpresszes gépekbe... Sőt, tudok olyanról, aki Alis 250e Ft-os 50W-os géppel kezdett vállalkozásba, aztán bővített további kínai gépekkel.
Mit gondoltok, érdemes a kínai gépek irányában elindulni? Műszaki upgrade megoldható, csak nulláról nem szeretnék belevágni egy gép építésébe (bár felmerült a házilag barkácsolt cnc gép átalakítása, mivel annak kicsi a vágófelülete, kb nulláról kéne kezdeni az egészet).

Alapvetően papír, bőr, 3mm-es rétegelt vágására és gravírozására lenne szükségem, mivel sok a makett és prototípus, illetve az egyedi darab, nehezen találok olyan céget, aki megfizethető áron vállalja ilyen feltételekkel a munkát (már, ha vállalja egyáltalán).

Ha kínai gép, mekkora teljesítményben érdemes gondolkodni? Ne szeretnék lézervágó szolgáltatás nyújtani, így nem működne 0-24-ben a gép, de azért rendszeres használatban lenne, leginkább saját tervezésű termékek kivitelezésére.

Köszi előre is! :)

k2rf792ud

kedves fórumtársak...
úgy néz ki nem jön meg kínából a cserecső.[#rolleyes]
a kínai kifizeti a csö egy részét... [#wilting]
két cső közt vacillálok:
1. signdepot:
130W SPT
2. variometrum:
130W EFR
vélemények???[#zavart2][#nemtudom]

PSoft

A "műszaki upgrade", szinte mindegyik alsó kategóriás kínai összeszerelésű gépnél elkerülhetetlen, ha pontosan, jól,és hosszú távon akarsz vele dolgozni.

A kérdés inkább az, hogy Neked megéri(megérné)-e egy saját gépet "beállítani" a vázolt feladatokra.

A felsorolt elvárásokat, már egy 40W-os csővel szerelt gép is könnyedén tudja teljesíteni.

000000000

Vegyél kész gépet, ha teheted.

Az 50 Wattost javasolnám.
Egyrészt jól jöhet az a kis plusz teljesítmény a 40 W hoz képest.
Másrészt, nem kell annyira kihajtani. Ezért élettartamot nyerhetsz.
Ami talán még fontosabb. A 40W -nek pici munkaterülete van. Az 50 -esnek már egész jó méretű.
Ez, majd biztos fontos szempont lesz amikor használod.
Persze, mindegyikkel kell foglalkozni vásárlás után.

000000000

tisztítószer lehet fertötlenitö célbol lehet klor százmazék ezt nem dijazák fémgözölt dolgok (nem biztos csak nemesfém az alap tükörhordozóként)...

thayscj6c

Kedves nem látható!
Vélemény:           nem látható
Kínai vagy más gép: nem látható
......
Többet kéne tudni, hogy jó tanácsokat tudjunk adni.[#wave]
Amúgy szívesen adok.

c2nsu773m

A 2-es sokkal olcsóbb!

000000000

Ha, anyagilag egyik se gond. Akkor az is döntő lehet, várhatóan mennyi idő amíg elhasználod a 6 vagy a 10 ezer órát.
Ha, a 6 ezer is a végtelenbe nyúlik, akkor az is jó.  
Például, ha heti 20 órát megy, akkor kb. 6 év 6ezer óra.

etueppff5

Kedves TakiDekor,
ha kitöltöm az irányítószámom és a szülinapom, könnyebb tanácsot adni? Nem hiszem... [#rolleyes] Én meg szívesen írnék még részleteket vagy tennék fel jobb kérdést, de ezek szerint nem tudok. Milyen részletre vagy még kíváncsi?

Köszi szépen a válaszokat, a 40w-osnak tényleg elég kicsi az asztala, valószínűleg 50w alá nem érdemes mennem. Nyilván az ár (sajnos) elég fontos szempont. A Hauser gépeket néztem Alin, árban meglepően kicsi a különbség a különböző teljesítményű verziók között.