Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

doil

Szia szerintem a signdepot on drágák a cuccok pl a 40 000 ft os vizhűtőt több mint a duplájáért adják CW3000

juhasz

Neked kellene tudni melyik passzol a tápodhoz.

f7dmzwfr6

Kedves Fórumtársak!

Ötletet kérnék.
A mellékelt fotón látható 2.5 W-os kék lézer modulban diódát kell cserélnem, de nem igazán merem szétbarmolni.
Nekem úgy tűnik, hogy ragasztott a belső rész.
Valakinek van tippje, hogy milyen módon lehet szétszedni a cuccot, komoly károsodás nélkül?

000000000

Szétszedésel nem igazán lehet bene kárt teni! Van egy mag amibe a dioda van préselve (rossz) diodát egy tüskével ki üthetö!
Az uj diodát préselni kell ehez keresni kel olyan kis csövet  dioda fügö ami a dioda kalap átméröje mert ezel a csövel kell vissza préselni (satuba) a diodát a magba amibe volt!
Mütét dio héjba...[#rolleyes]

f7dmzwfr6

Köszönöm, a műtét holnap lesz [#taps]

000000000

Dioda érzékeny a sztatikus kisülésre ruházatbol adó is elég neki!
Magadat (alufoliás karkötö+hálozati föld) pákát érdemes földhöz kötni...

juhasz

Mielőtt nekiállsz szétkalapálni, nézd meg jobban, mert nekem pl. ki kellett az egész hengeres részt tolni a bordából.
Aztán szét kellett tekerni, és akkor fértél a diódához.

thayscj6c

thayscj6c

egy kis plussz[#nyes]

Nagy Zoli

Milyen anyag lehet ami plexinek tűnik de lánggal és sok fekete pernyével vágja a 40Wos CO? Itthon talált kis plexi darabokból vagdostam eddig, és mikor elfogyott akkor ilyen anyagból kaptam egy kupaccal de igy sajnos nem merem használni, a láng se tetszik de főleg h a felszálló fekete égéstermék a tükrökre ne égjen rá.

Dakota25

pl.:...ha ecetszagú a füst - etil-acetát
ha maró, sósavszerű szagú, akkor PVC.
Egyik sem túl vidám. Inkább hagyd!

000000000

polikarbonátba (plexi) pvc alapu lézernél sárga lesz a vágás és megég...

000000000

pvc alapu=pvc alapu is van

PSoft

"polikarbonátba (plexi)..."

Ne keverjük a két különböző anyagot.:)

Nagy Zoli

Tehát ha jól értem jó lenne polikarbonát és plexi is, csak ne legyen PVC tartalmú?

Most próbavágásoknál egyszerűen azt a keveset az ablakon kiengedem az elszívó csővel de lesz szűrő hozzá. (nem figyeltem mihez hasonlított a szaga amiket szépen vágott, de nemvolt kellemes, a lángos lapnál meg egyből megállítottam)