Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

000000000

Ha ragaszkodsz a lézerhez, 2,5 Watt vagy attól felfele már jó, szerintem.
Valakiével ki kell próbálni, milyen lesz a végeredmény.
Az biztos, hogy nem lesz derékszög a vágás.

94yw8tv6c

Sajnos úgy nézem, hogy elég ronda lesz a vágás. Akkor nem ruházok be egy ilyen lézerre, Marad az 1-es maró. [#kacsint]

000000000

Van levegö rásegitésü vágás is kéknél ami hatékonyabb joval min a sima diodával rétegelt lemeznél annak bizonyult...

000000000

Ha, ez a röpcsizés a hobbid, akkor rakjál össze egy habvágógépet. Amibe, élével lehet rakni, felfüggeszteni a lapot, lapokat.
Vagy, vegyél egy készet, valakitől. Szokott itt is lenni elérhető áron.
Nemrég is láttam egész nagyot, 150 ért. De, lehet, van valakinek olcsóbb is.
Akár másoknak is vághatnál vele.

zozo

Vágtam én is repcsihez diegos habot, balsa fa bordákat stb.
Kb fél óra azzal ment el, hogy kikísérletezzem a teljesítményt és a sebességet, hogy elfogadható legyen a vágási él. El lehet találni, de nagyon türelemjáték, főleg úgy, hogy 5W-os kéket butítottam vissza hozzá kb. fél Wattra.

Amúgy 150 mW-al vágtam dekorgumit, pár éve linkeltem is a videót ide. A csiga szinte sutty, úgy szalad a vágósebességhez képest :)

Mi van a helikkel? Félretetted őket? (opener a másik fórumról :)  )

000000000

Próbáld ki habbal.[#nemtudom]

000000000

Fogom dekor hab de még csak én szaladok a modulal nem a gépem...[#vigyor]

zozo

Azok a gépek nem jók a modellezőknek. Kétféle módon készülnek  habgépek.

- depron lapból (3-6mm-es) 2D vágással. Ezeket a lapokat lehet ívelni és úgy rögzíteni, vagy hagyni laposan, aztán karbonszálakkal erősíteni. Lézerrel a legjobb vágni.

- teljes szárny profilt vagy egyebet vág, ott viszont a huzal mindkét vége Y-Z irányokban mozgatható/vezérelhető, tehát erre spec gépet kell építeni.

000000000

Bocs! Azt gondoltam, már rég összeraktad.[#nyes]

000000000

Nyomtatoval készül azon lesz 2 vezérlövel is...[#eplus2]

94yw8tv6c

Szia Opener!

Csapongok össze-vissza. Helizést rég abbahagytam, mikor nagynehezen összeállt a t-rex 500-as akkor meg nem mertem repteteni. Utóbbi időben visszatértem az akvarisztikára, és a modellezés minden formálya szünetel. Most meg ismét elkapott a gépépítési láz és vásárolgatom a cumókat hozzá, így lassan neki kell állnom a vázépítésnek. Viszont ha kész lesz a gép akkor  a depron repcsizéshez szeretnék visszatérni ezért,azt nyugodtan lehet törni [#nyes] azért is agyaltam, hogy rendelnék egy lézert is Kínából.

2mvset7bs

Sziasztok!

Adok-veszek témában írtam, hogy keresek lézer modult épülő lézer gravírozó gépemhez. A fórum társak írták, hogy ezek felét se tudják, meg nem is érdemes ilyet venni. Személyes tapasztalatom van egy 15W-os ebayes lézerrel amit gravírozható fóliára használnak. Adattáblákat csinálnak vele egész jól néznek ki (olvasható).

A kérdésem az lenne, hogy szerintetek milyen fajtát érdemes venni?

000000000

Mivel, már van egy a látókörödbe. Jó lenne, ha megmérnétek az áramfelvételét. Az, mindent elárul.

Egyébként 5-6 Watt körül vannak a legnagyobbak ebbe a kategóriába.
Ha, megkeresed Hebó fórumtársat. Ő készít neked modult, ami tuti jó.

PSoft

Ha "személyes tapasztalatod" is van, miszerint a vele készült munka "egész jól néz ki (olvasható)", akkor, azt a típust kell megvenni.
De hogy a vele készült tábla olvasható,és jól néz ki, az nem csak a dióda, vagy a lézer érdeme.

GPeti1977

Átalakítottam a CO2 lézert aktív hűtésűre, eddig csak alu bosch profilban kerindett a víz de melegben nem volt érdemes használni, egy kis kompresszoros hűtőbe 2m rézcsövet ragasztottam ahol a hűtő hűt, a vizet keringetem, meg van egy átfolyásmérő, Arduino nano panel a vezérlés amihez írtam egy kis progit, ha nincs vízkeringés vagy 35 fok felett van a víz akkor tilt, egy DS18B20 szenzorral mérem a vízhőfokot, a DTH11 -gyel meg a levegő hőfokát meg a páratartalmat ebből van kiszámolva a harmatpont, a hűtő addig megy míg a víz eléri a beállított hőfokot vagy a harmatpontot - ha ez magasabb -, meg még pár egyéb LCD kijelző stb.