Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

000000000

Akkor, elég jók az adottságok. De, abból baj nem lehet, ha mélyebbre mész a kellőnél.
Abból igen, ha nem elég mélyre. Pláne, ha mérni sem tudsz. Biztos ami tuti (hobbis alapon).[#nevetes1]  [#wave]

doil

igen jók :) itt nagyon vizes a talaj , és ez még a telken gond is mert nem lehet pl cseresznyefa :( nem szereti az ennyire vizes helyet meg még sok tényező van ami nem jó itt neki

000000000

Mindenképp Külön, csak erre a célra készített földelést javasolnék.

doil

Okés köszönöm már intézem is , mert lassan szükség lesz rá :) köszönöm a segítséget

mfew07m2u

Én egy 2m-es bolban kapható szondát vertem le és egy 6-os földelő vezetékkel kötöttem össze a géppel direktbe.
Rem jó, majd ÉV mérést csináltatok.

mfew07m2u

Üdv szintén Galga mellől...

doil

üdv :) merről ? én Galgagyörk

somma

Az addig oké, hogy sürgős a dolog, de nem ártana megtudni, hogy a helyi áramszolgáltató milyen érintésvédelmi rendszerű.
Ha NEFH akkor az egyedi védőföldelő szonda használata nem igazán megfelelő.
 Mindenképpen javasolt valódi, gyakorló szakember javaslata szerint eljárni, nem a fórumi "szaktanácsadók" így szokták ezt csinálni alapján.
Mondom mindezt 15 év áramszolgáltatói (bár igaz nem az elmúlt 5 évben jöttem el onnét)tapasztalattal.

NEFH

frob

Teljesen jogos! Ezért is írtam hogy utána mérni kell!
De valóban jók az adottságok ahogy írta a kérdező!

000000000

Majd a mérés, és a mérő szakember megmondja.
Ilyen rövid szondáknál az is előfordulhat, hogy bizonyos évszakokban (magas talajvíz) jó, máskor meg nem annyira.

Egy, ottan a környékben dolgozó szakember már tudja kb. milyet szoktak használni és persze mér is.

doil

Ma este fele kiderül mi mennyi :) jön a szakembőr :)

mfew07m2u

Galgahévíz

doil

az nincs messze :)

szf

[#eljen]
Hát igen.Elég nagy galibát tud okozni .
Ennyi erővel egy nagyobb virág cserépnyi föld is megfelel.

thayscj6c

köszi a tippet.