Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

gaben

Szia,

Gyuri szerintem a fém burkolatot a sima vaslemezre értette, mert az véd az elektromágneses sugárzástól.
Az alumínium nem alkalmas erre.

A földelést meg nem kell túlbonyolítani, veszel a villamossági boltban egy 2m-es keresztföldelőt.
Ez szabványos (áramszolgáltatók is ezt fogadják el), horganyzott és a kereszt kialakítása miatt a felülete is nagy.

somma

Ha elég száraz, (nem vezeti az áramot) és elegendő a mennyisége, hogy eltakarja a gépet,ezáltal megakadályozza a fémrészek érintését. [#eplus2]
Még suliban az egyik osztálytársamnak a tantóbácsi mondta:
-Sorod fel az érintésvédelmi módokat !
-Kettős szigetelés, nullázás, elföldelés....

doil

Szia :)

okés akkor alu is felejtős , hát marad a vaslemez , köszönöm

000000000

A csövel bármilyen dobozba is teszi a páratartalom ott is annyi lesz amennyi a dobozon kivül...
Páratartalom csökentésel az adot mühely csak hütö/fütö uzemodba lehet csökenteni klimával...
De egyszerübb a nagyfesz részeket szilikonak eszigetelni 2 komponemsü szilikonak már bármi ki/le önhetö kedvezö formába olcsobb min a klimás megoldás...

doil

Van valakinek tapasztalata az EFR lézercsőről ?
jo / rosz/ vagy épp hogy elfogadható ? :)

000000000

Lézerhez is egyszerü teljesitmény szabályzó TTL hez is logikai szintü is lehet...[#vigyor]

t4fs3a8s

ELADÓ!!!

Eladó egy kiváló állapotú Gcc Mercury! 25 Wattos Synrad csővel, mely 30 Watt teljesítményt ad le (Bevizsgált, mért adat, fényképen mellékelve.). Az cső felújított és 1 év garancia jár a gáztöltésre.Az optikai elemek kifogástalan állapotúak!

Jellemzők:

- Szervó motorhajtás és csapágyazás
- Vezérlőegység több soros kijelzővel, mely a munkafolyamatot tükrözi.
- AutoFocus (új)
- Plexi vágóasztal
- Elől-hátul lenyitható ajtók a nagyobb munkaterületért.
- Eredeti gyári kompresszor az elfújáshoz
- Munkaterület, asztal méret: 635 x 458 mm, nyitott ajtóknál: 800 x 570 x 165mm
- Vörösfény. lézerpoint
- Stb.....

Ára: 5.000 EUR. - /Nettó/

mfew07m2u

Na ez engem is érdekel....
Most vettem egy 80w-os csövet...EFR
Remélem nem volt rossz vétel

svejk

Milyen szenzorod van a mérőszoftverhez?

doil

beépíteted már vagy még nem ?

mfew07m2u

még nem. kb. még 1 hónap mire addig eljutok. azt hagyom utoljára....

doil

én is azt hagytam utsónak de egy hét és megy :)

t4fs3a8s

OPHIR F150-BB-26

PSoft

K40-es lézeresek...

Kinek, milyen tapasztalatai vannak a gépbe tehető, 12 mm-es átmérőjű fókuszlencsékkel?
Ez már a második eset, hogy nem vagyok megelégedve a lencsével.
Nem tudom úgy kifókuszálni, mint ahogy szeretném,és elvárható lenne.(2"-os fókuszú lencse)

Ma, mérgemben lötyögősen "beledobtam" egy agyonhasznált, ütött-kopott, foltos, 19 mm átmérőjű 2"-os fókuszút.
Nagyságrenddel jobb lett az eredmény, mint a vadonatúj 12-es átmérőjű lencsével.
Úgy vonalvastagságban, mint sebességben is.

doil

Szia :)

Én ezt tettem bele :
20mm fúkuszlencse

Pont belefér :)