Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

doil

Szia a cél az hogy el legyen szigetelve a fém alkatrészektől , a másik meg olcsó burkolat mint az egész gépet lemezzel burkolnám , a rétegelt lemezt is le lehet festeni kb úgy nézne ki mintha fém lenne :)

000000000

Amit irtam a szilikonrol nem véletlen mondtam![#kacsint]

Szalai György

"hogy el legyen szigetelve a fém alkatrészektől"
A fát megfelelő szigetelő anyagnak tartod arra a feszültségre?
Szerintem még szárazon sem megfelelő, de száraz fa meg nem is létezik.

,,kb úgy nézne ki mintha fém lenne"
De nem az. A burkolatnak nem csak a mechanikai, hanem az elektromos védelem is feladata.
A földelt fémlemez nem engedi ki a kisülőcső keltette elektromos és mágneses zajokat, a kezelőt pedig védi az áramütéstől. A fa ezt nem teszi.

,,a másik meg olcsó burkolat"
Psszt. . . Meg ne tudják a kínaiak! [#vigyor2]

Szalai György

Levegőből a felületen kondenzálódó nedvesség akkor okoz átívelést, ha elég nagy távolságot képes kisöntölni a kúszóáramútból.
A szigetelő felületén foltot nedvesít, így a kúszóáramút az átívelési feszültség határa alá csökken.
Nagyrészt elkerülhető, ha a szigetelő felületén a nedvesség nem tud összefüggő felületeket alkotni.
Az ekkora feszültségen használt szerszámokat minden használat előtt, szilikonsprével befújt szálmentes ronggyal áttörlik. Így a rárakódott szennyeződés eltűnik, a nedvesség meg nagyon apró cseppekben legurul róla.
Ha ezt a csatlakozót nem fogdossák folyamatosan, akkor egyszeri kezelés is hosszú ideig védi.

doil

Szia :)

Szilikon használva lesz természetessen :) van itthon
okés akkor a fa felejtős , marad a földelt  lemez :) köszönöm a kielégítő válaszokat .

doil

ja igen ez titok a kinaiak meg ne tudják mert elkezdik használni a fát [#nyes][#nyes][#nyes][#nyes][#nyes][#nyes]

doil

ui : egy kérdés alulemez burkolat lehet ? az is fém [#nyes][#nyes][#nyes]

doil

ja igen mégvalami , ebben a házban nem bíznék a földelésben , ha saját földelést akarok neki akkor milyen mélyen kell leütni a földbe a vezető cuccost , 1,5 méter ? az már jó ?

000000000

Ha, nem virágkarót akarsz, akkor 4-6 méter.

doil

okés köszönöm itt az menni fog :)

frob

ha van ütvefúród, valami normálisabb darab akkor egy törött szárra ráhúzol egy csövet és rárakod a leütendő vas végére, majd szépen tolod vele lefele, amikor végére érsz 5-10cm hosszan két oldalról hozzáhegeszted a következőt és tolod tovább...
érdemes nem csak 1-et lenyomni hanem tőle 1-2 m-rel odébb még , és persze utána meg mérni, lehetőleg hozzávaló műszerrel... már hogy biztos jó lett e

egyébként milyen magasan van a talajvíz felétek? mert az is meghatározza mennyire szükséges leverni, lehet elég a 4m is, mert sose megy lentebb a talajvíz...

doil

hmm ez jó ötlet bár van aki megcsinálja :) , a talajvíz nem tudom mennyire lehet de azt tudom hogy a ház mellet lévő kútban már 3 méternél viz van [#nyes][#nyes][#nyes] szembe velünk jó nagy domb van a falu másikfele dombon van ugyhogy itt nem kell mélyre ásni ha kutat akarsz :)

doil

a Galga meg itt fojik a telek végén :)

doil

ja amúgy megy a kütba egy öreg vas vizvezetékcső egészen az aljáig az is jó lehet erre a célra , vagy felejtsem el [#nyes][#nyes][#nyes][#nyes]

doil

Nehogy megrázzam itt a falut [#nyes][#nyes][#nyes][#nyes][#nyes]