Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

4774pkkn

Egy anyagból készült,vagy hullámosított lemezekből összerakott,keretes vagy natúr,esetleg fénykép ? Kisméretű 400mm*300mm-es érdekelne,ártól függően!

Rico

Sziasztok!
A rács kínai gyártótól lenne rendelve.
Tőlük vettem a gépemet és emiatt kértem árajánlatot. Sajnos a szállítás annyiba kerülne a méretei miatt mint a 200kg-os gép behozatala volt. A vám és áfa lenne a kisebb tétel.
 Érdeklődtek páran üzenetben, de sajnos az ár így is magas lenne , ezért letettem a kínai beszerzésről.
 Hobby célra tényleg nem éri meg :(

doil

én is utánnanéztem régebben de drága akárhogy nézem :(
akkor marad az ötletem hogy veszek 1mm vastag 20mm széles alutekercset valahol és felvagdosom 105 cm es darabokra beteszem egy keretbe és egyenként megfeszítem őket :) igaz hogy nem lesz rács de csíkok is megfelelnek :)

000000000

Mennyibe jönne ki egy 600 x 1000 mm -es rács?

RJancsi

Mivel sokan lézerezünk és gyakran előjön a "rács" kérdése, azon gondolkodtam, hogy valakinek (akinek van hozzá gépműhelye) össze kéne dobni egy kézi stancolót avagy lyukasztót alu csíkhoz. Nem kéne állíthatónak sem lenni. Lenne rajta egy ütköző és pl. 20 mm-ként a lemezszélesség feléig a lemezvastagság szélességével megegyező nyílásokat vágna/lyukasztana. Ezzel mindenki gyárthatna magának olyan széles és hosszú rácsot amilyet szeretne. Ha nem érthető mire gondolok, megpróbálhatok valami vázlatfélét összetákolni... [#wink]

morvfer7

doil

Szia :)

igen erre gondoltam először énis hogy bevagdosom csak rengeteg idő lett volna nomeg itthoni barkácsolós bevagdosás tuti nem pontos [#nyes][#nyes][#nyes] ezért maradt a sima vonalas ötletem , de ha ezt valaki télleg csinálná amit leirtál szerintem lenne rá kereslet :)

4774pkkn

900*600mm-es 11mm magas "hullámlemezes", szállítással kb.240 Dollár+vám+áfa +15-20nap várakozás www.aliexpress.com Laser honey comb

Rabb Ferenc

Csak egy beleböffenés... Ha egy lemezcsík egyik oldalát "kicakkozod" akkor az az oldal megnyúlik, a fésű kardos lesz.

Célszerűbb dupla széles lemezből egyszerre két, pofával szembe fordított rácsot egyszerre lukasztani aztán középen kettévágni, így nem lesz deformáció.

Vagy akár több ilyen párost is egymás mellett - aztán szeletelni [#integet2]

doil

jogos :)

én a bevagdosást 0,8 as vágókorongal gondoltam , de azóta is azt vagdosnám [#nyes][#nyes][#nyes]

doil

fényrács

amúgy van ilyen is de ebből is 4 db kellene úgy meg már drága :(

Rico

900X600 mm 98$+szállítás+áfa+vám

2rjw3gfi5

A k40-eshez a BAUHAUS-ban vettem expandált acéllemezt, kb. 6x12 mm-es rácsmérettel, 1600 Ft-ért.
Már kettőt is, mert az elsőt elhasználtam a rugós asztal megoldáshoz, a másik a motoros asztalemelőshöz lesz...
Kínából ezt néztem ki, de szerintem az expandált lemeznek is olyan kicsi az érintkező felülete, hogy nem rendeltem ilyet:
asztal

PSoft

"gyakran előjön a rács kérdése..."

Kisgépeseknek, kis munkaterű kék lézerhez, ez is egy alternatíva lehet...

Keresni kell egy CO lézeres ismerőst, vinni kell hozzá egy fél táblányi, mondjuk 2 mm-es plexit,és megkérni...vágja fel "csíkokra".
Utána már csak össze kell nyomogatni a csíkokat,és kész a kék lézer alá az örökös, könnyen tisztítható plexi rács.:)
Meglepően stabil, merev, ragasztás nélkül is.
Nálam 'anno bevált a kis kék lézer alatt.

De a plexi előtt, rétegelt lemezből is kivágtam ugyanezt a formát.
Az is használható volt.

000000000

Keve János és Rico.
Köszönöm az infókat. Komplett bekerülési költség jobb lett volna.
De, ezekből is látszik mennyire oda kell figyelni, hol vásárolunk.