Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

designr

Max azt tudnám megpróbálni hogy a PWM -et nem 0-ról inditom..10%-ről indulva.ha elég gyors lehet meghagyná neki azt a pár tíz mA-ert?
De nem nagyon akarok kisérletezgetni..

000000000

Nyomogombal ráad valamit a benenetre szerintem pár tized voltot...  nem látszik az ic 8 lábu tipuszám mik vanak rajta?

000000000

Az is jó inditási küszöbb elég ha parázslik...

designr

Sima üres jelöletlen IC..

morvfer7

Nálam már volt ilyen, akkoriban ki is tárgyaltuk, ha csak egy tápot kapott, azonnal teljes erővel tolta a lasert. Viszont mikor összeraktam ez alapján, már tökéletesen működött.

Szalai György

Az kellemetlen. Két okból legalább.
Az egyik, hogy a dióda nulla Amperról indítva nagyon késve követi csak a PWM jel meredekségét. Lassú lesz, és integrál.

A másik, hogy a kikapcsolt állapotú dióda érzékeny a statikus töltésekre, amik átülik, tönkreteszik.
A kissé nyitott már nem.
És gyanítom, hogy ez a meghajtó áramkör távolról sem olyan profi, hogy kisöntölve védje a lézerdiódát, amikor az éppen nem üzemel.

designr

Amit linkeltél meghajtó teljesen más mint az enyém.De láttam neked is volt ugyanilyen.Valószinűleg pwm-el menni fog,a kérdés itt az hogy a készenléti áram hiánya miatt érdemes-e.

morvfer7

Pont ezért linkeltem, mert nálam is ez volt, hogy nem értettem miért így és miért nem akar menni. Aztán mikor összeraktam, szépen világított a laser alapból, és a linkelt programmal tudtam használni megfelelően. Ha visszakeresel, ezt régebben meg is írtam itt.

designr

Amit linkeltél ott sincs pihentető áram beállítás..tehát neked is nulláról kapcsolgatott?
Tudod a mostani kinai drivereknél van amelyknél 2 poti van.
Egy a nyugalmi és egy a max áramhoz..

designr

Én nem irtam hogy nem megy..
Csak jó-e igy?

morvfer7

Nem kapcsolgathatott nulláról, mert alapból volt egy célzó fénye a lézernek, de ez csak akkor derült ki, mikor összeraktam az arduino vezérléssel, mert asztalon ha tápot kapott, teljes erővel nyomta. Erre írtam, hogy nem értettem, hogy miért. Nekem a Hebo féle lézer van, annak nem kell arduino, ha tápot adok neki, akkor látom a jelző fényt és 0-5 volt között tudom állítani az erősségét. Ennek a helyére tettem be az általad linkelt lézert, ott tökéletesen működött.

guliver83

Ki milyen programot használ fotó előkészítéséhez?
Nálam vezérlő program UCCNC, de én úgy veszem észre a fotón előtte mindenképpen javítani kell.

6mrgeizbx

Én a GIMP -et használom, próbáld ki a Szűrők menüpont, Élkeresés , Gaussok különbsége menüpontot. Érdemes a Sugár 1 paramétert nagyra állítani...

k2rf792ud

Köszönöm mindenkinek a segítséget!
léptetőmotor cserélve. igaz fordítva működött, de ezt a vezérlésben át tudtam állítani. :)
a lézercső az önvulkanizáló szalag után tökéletesen működik! igaz minden csatlakozást leszigeteltem hogy minden hibát kiküszöböljek...

csak egy gyors tesztet toltam végig rajta.  
de első blikkre jónak tűnik! [#taps]

mégegyszer köszönöm a hozzászólásokat, és telefonokat. sokat tanultam belőlük!
[#nyes]

Pali79

Sziasztok!
Egy srác kérdezte, hogy milyen teljesítménnyel lehet 10 mm vastag rétegelt lemezt átvágni?