Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

designr

Próbáld első körben:
Lézergép

designr

Az uriember kezdőlapjának alján egy bejegyzés:
"Van egy gép, amit nem javítok se szép szóért, se pénzért...

Ezt a 300 x 200 mm munkaterületű, néhány százezer Forintért, vagy kevesebb mint ezer Dollárért kapható kis csodát. Akkor sem ha piros, zöld, fekete, narancssárga színben pompázik, és akkor sem, ha már modernebb kezelőfelülete van mint a képeken."

smalla

Haha :)

Nem ilyen gépről van szó szerencsére :)

Szalai György

A táblázat szerint a 130W-os cső gyújtófeszültsége 35-40kV. Nem is gondoltam mellé az ívhossz alapján.
Megvárom, hogy ehhez képest mennyi volt az átívelt távolság.
Azután, ha begyújt a cső, akkor leesik 22-25kV-ra, 32mA terhelőáram mellett. Vagyis valahogy így kéne lennie.
Na de attól, hogy a cső nem gyújt be, még nem kéne sehova sem ívelgetnie, sem a cső körül, sem a tápon belül.
Nem is kéne, hogy legyen bármi egyéb potenciálon lévő alkatrész az átívelhető távolságon belül. Plusz biztonsági távolság. Vagyis tervezési hiba is van, nem csak kivitelezési.
Kíváncsi vagyok mi sül ki ebből.

svejk

Az embernek ugye legyenek elvei...
Egyébként ismeri itt közülünk valaki?

svejk

"Kíváncsi vagyok mi sül ki ebből."

Mint a videón is láttuk nagyfeszültség. :)

designr

Tudom a yag....Nem is neked kellett volna cimezni..Ez inkább utalás a minőségére a kis gépnek.Majd ha lessz fejlemény irhatnál rólla..

svejk

Az előbb megint elolvastam az elejét..
Azt írta 20%-on karcolt csak gyengének tűnt, tehát volt/van csőáram.
Ehh...nem kerek ez a történet sem, ilyenkor mindig megfogadom, hogy nem szólok bele más dolgába.

svejk

Ehhez képest elég jól meg szokták oldani a hobbysták.

No persze Ők nem órabérben javítgatják, állítgatják a gépeiket.

t4fs3a8s

Én ismerem sok sok éves szervíz tapasztalat lézer javítás terén, igazi úriember és profi a főleg yag lézer területén.

PSoft

PSoft

Ugyanezt tudom mondani én is Jacek-ról.
De mintha itt, nálunk is regisztrált volna régebben.

k2rf792ud

na uraim!
megmértem!
a cső 1600x80-as
az ív pedig 55-60.
[#zavart2]

designr

Igen,nem is leszólásként irtam..nekem a kis kinai is elég lenne..
Gondolom tele a hócipője az olcsó gép bajaival..
Az uriembert nem ismerem,de beleütközöm a neten mindig..
Alapvetően kevés infó van egy szint fölött.
A CO2 mivel elterjedt,van irodalma.És persze az emberek nem is mennek szakszervizbe ha gond van.
Garancián tul megoldják..mi lehet olcsóbb ebayos csőnél,tápnál?
Fiber-Yag az már más..ott mivel kevés van, a szervizek,vagy szervizből kiugrott magánzók már labdába rugnak..nem elég a multiméter..ugrálnak a nullák az alkatrészeknél.
De hát ezeket főleg termelésre használják..

designr

A tapasztalt lézeresek majd mondják a tutit..
Esetleg tanácsként..ugy megpróbálhatnád valamilyen módon a nagyfesz szigetelését pótolni-kiegészíteni..pl ráhuzott vastagfalú szilikoncső ami tőbe is takar..st..hogy a garanciát ne érintse..ne mondják hogy barkácsoltál..
Mert ha él még valamilyen gari érdemes azt először megfuttatni.
Tudom néhány cég beüzemeléshez köti a garanciát..
Ha szigeteléssel sem 100% akkor lépni tovább..