Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

freewind

Erre én is felfigyeltem, kicsit nézegettem is de sajna sok infót nem találtam róla és külön a "offline Control System Board+TFT LCD Panel"-t sem találtam meg.

Elsőre úgy gondoltam simán a soros porton keresztül kommunikál (nem számítógépről kapja, hanem egy másik arduinoról), viszont akkor nem értem, hogy minek a 10 eres vezeték.
Ha SPI-n keresztül megy akkor a GRBL programot is át kell írni, mert D11-en van a lézer vezérlés ami egyben a SPI MOSI is.
Valahol mintha azt olvastam volna, hogy Nextion Display-t használ de az meg szintén soros porton kommunikál.
Ha valaki tud valami részleteset, hogy mi ez, hogyan működik akkor ne tartsa vissza :)
http://www.bachinmaker.com oldalon nem találtam semmit róla.

Vjanos, a  LaserGRB-ből ki lehet exportálni a g-code-ot, legalábbis nekem úgy rémlik.

vjanos

Kösz, még nem találtam meg azt az opciót, de utánanézek.

Devecz Miklós

Még kezdő vagyok ezen a téren, mármint a GRBL program ismeretségén. Ahogy elnézem g-codot csak megeszi a program, de előállítani nem tudja.

Más...

Az általam belinkelt vezérlő a számítógéptől függetlenül tud működni, a képernyőjén képes megjeleníteni képszerűen az eseményeket, de a LaserGRBl-lel is együtt működik, ebben az esetben viszont le kell húzni a kijelző csatlakozóját.
A kettő együtt nem működik.

6mrgeizbx

A laserGRBL  File - Save program menüponttal lehet gkód filét készíteni.

freewind

Az lett volna az igazi, hogy a képernyő és a kód küldés is megy egyszerre.

De igazából szerintem az működne, hogy egyik arduinon fent van a GRBL egy másikra meg felteszek egy SD kártyaolvasós és soros porton keresztül kommunikálnak. A számítógépen lévő LaserGRBL sem csinál mást mint egy soros porton keresztül küldözgeti a g-code-ot. Lehet ennek nekifeszülök a hétvégén.

János este ránézek még, tegnap pont játszottam a lézerrel.

Erről is írnák egy pár sort, hátha pont olyan is olvassa aki hasznát veszi:

A G2 lencsénél kínlódtam a fókusszal, igazán kicsire sehogy sem bírtam összehúzni, a vágás gyötrelem volt. Mondom nem hiszem, el hogy a 6W-os DTR's Laserből nem tudok többet kihozni. Mérgembe rendeltem egy 3 tagú fókusz lencsét. Tegnap raktam be, sokkal jobb lett! 3*400mm/min sebességgel is nagyon jó eredmény értem el, szinte kieset magától.  Mivel a fókusz távolsága is megnőtt ezzel a lencsével, a beállítása sem érzékeny annyira. 1-2 mm tűréshatár is megengedett. Szóval ha valaki ilyet vesz én a 3 tagú lencsét ajánlom. Ugye nagyobb a veszteség, de a jóval kisebb pontra fókuszálás többszörösen kárpótol. Lehet a G2 lencséből fogtam ki valami selejtet, nem tudom...

000000000

000000000

vjanos

3.5 wattosnak mondott kínai lézere van valakinek?

Szinte a 2W-nak mondott is ennyiért megy - ha ez nem ugyanaz persze :D

ek80tuet9

Üdv Johnygluglu! Ha a vateran is Te használod ezt a nevet, akkor szeretnék segítséget kérni tőled. Én ma regisztráltam ott, de már nem küldhetek üzenetet, mivel megadtam a telefonszámomat az eladónak. Úgy láttam, hogy Te is vásároltál tőle (magyarshop május 4.). Arra lennék kíváncsi,  hogy a csomagon rajta volt-e a címe, mert én elutazom és egyetlen lehetőségem, hogy megkapjam a csomagot, ha személyesen veszem át. Bocs, hogy így virtuálisan berontottam hozzád. Üdv Nagy István

guliver83

Ismeri valaki a Laserweb4 programot?
Nagyon szimpatikusnak tűnik.

vjanos

Vásárláskor te is megkapod az eladó emailjét és telefonszámát, azon nem tudod elérni?

vjanos

A kipróbálásig eljutottam, de még nem tudom rendesen használni.
LaserWeb, LightBurn, LaserGRBL - ezeket érdemes nézegetni.

vjanos

Jé, van 7 wattos is?
Ennek az eladónak még el is hiszem...

guliver83

Én is próbálom de olyan lassan tölti be a gépem hogy csak na.
Ha a menüben ide oda megyek már az nagyon nehézkes nem tudom miért.
Milyen gépigénye lehet?
A solid edge szépen megy a gépemen de ez valamiért nem akar.

De mire nekünk lézer mikor cnc nélkül is lehet szépet alkotni csak tehetség kell hozzá!

000000000

Még lézer sem kell..