Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

guliver83

Van ha arduinoval használod vagy más vezérlővel!

2rjw3gfi5

Ha valaki a K40-esében ki akarja cserélni a gyári csőtartó bilincset állíthatóra, ez igazán kiváló megoldás:
k40 csőtartó
Egyszerű de jó---

vjanos

Még csak diódáshoz - tegnap készült el egy.

Raspberry-t még nem használtam ilyesmire, de úgy képzelem el, hogy USB-n simán össze van dugva az arduinoval, és azon a soros porton át küldi a gkódot, úgy, mintha egy sima PC-ről menne.

guliver83

Ma délután volt egy kis időm foglalkozni a K40 lézer USB vezérlőjével, arra voltam kíváncsi, hogy hogyan lehet megoldani, a STEP-DIR jel levételét a panelről .
Megoldható, csak itt az a baj, hogy a felbontás egy adott dolog, amit már nem akarok átalakítani.
De működik!

smalla

Van itt valaki aki tudna tesztelni egy HeNe lézert? Nem tudom a tápja rosszt-e be vagy lézer maga (gyanús, hogy ez utóbbi). A tápja 1700VDC@5.0mA. A lézer egy Uniphase 102-4. 4mW.

Köszi

lacata

Üdv!

Valaki alakított már át k40 es lézert
GRBL vezérlésüre?
Teljes körű cnc megmunkálás,
3D nyomtatás,
Plazmavágás, cső és zártszelvények
áthatás vágása

Devecz Miklós

Lézer vezérlés SD-kártyával, számítógép nélkül:

guliver83

Most csinálom!
Csak nem értek hozzá [#taps]

guliver83

Itt mindenkinek van és használja, csak senki nem ossza meg a tapasztalatokat!

kaqkk007

Ez nem teljesen igaz , nekem nincs lézerem és a GRBL-t sem használom [#nemtudom]

2rjw3gfi5

Befejeztem a K40-esem hardveres feljavítását, egy teljesen felesleges csőcserével, most ismerkedem a szoftvereivel, kérdezném,hogy melyiket érdemes kiismerni/használni, melyik az eredeti vezérlővel a leghasználhatóbb?
Köszönettel DZ.

guliver83

Lehet pont neked nincs, de nagyon sok fórumtagnak már van!
Sajnos lassan, már csak az adok-kapok van semmi több!
Ha megnézed egy pár hónap alatt dupla annyi regisztráció történt, de mindenki csak adok veszek és kész.

u2ayp7esz

Sziasztok!

Segítségetekre tapasztalatokra vagyok kíváncsi. Lassan 20 éve foglalkozom CNC programozással marássál építettem több gépet is de valahogy a lézer mindig kimaradt a látókörömből.

A kérdésem az lenne melyik az a lézer típus és teljesítmény amitől érdemes gondolkodni .... 250x250 mm fa gravírozása a cél és az se lenne baj ha a fémet is meg tudná gravírozni....gondolom az ebay-es olcsó kínai cuccokról lebeszéltek.

Minden építő jelegű választ köszönök

zozo

Ez sajna két különböző kategória. Míg a fa gravírozás pár tízezer Ft-os, 2-5W-os lézer diódával megoldható, addig a fém gravírozás pár millával feljebb kezdődik.

(Gondolom nem segédanyagok fémre égetésére gondoltál a fém gravírozás kapcsán.)

guliver83

Elindítottam a K40 lézeremet Arduinoval, de nagy sebességnél lépéstévesztés van.
Tudja valaki, hogy milyen értékeket kell itt beállítani?
Van itt mindenféle időzítés stb, csak én nem értem ezeket!
Itt is írnak róla

Link