Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

thayscj6c

Hali!
Nem gondolom, nekem több éve ugyanaz a víz van benne. Néha rátöltök.

Rico

Szia!
Nagyon szépen köszönöm a válaszodat.
Igen, igazad van.
Sajnos a víz tiszta volt.
Azért lecseréltem új desztillált vízre.

svejk

Ezt hol olvasod?
Nálam a 15-ös a +5 V megléte a 14-es LED meg a RUN parancs.

Rico

Szia!
 Kicsit össze zavarodtam a fordított dolgokban (nem tudok angolul [#szomoru1] ).
 Most már látom , hogy a 14-nek villognia kell alap esetben is  és van ahol a 15.is folyamatosan világít.
 Írt a kínai gyártó , de ő is csak a lencsék, tükrök tisztaságát és az asztal beállítást ajánlja.
 A megosztott videó elvileg "megoldást kínálhat rá" de azt meg nem értem mit kellene tenni :(
 Külföldön is több mindenkinek van ilyen problémája mint látom és amennyire sikerült lefordítani.
 Kisebb teljesítményű gépeknél is gyakori hiba.

doil

Szia

Hát nekem ez fura :)  a feszültség megvan a miliamper megvan , vizhűtés okés , akkor mi lehet a gáz :( gondolom a cső szép lilásan világít nem ? mert akkor működnie kéne ha ezek megvannak , nekem is volt ilyen de sajna a cső fehéresen világít annak kampó :(

doil

ui a lézertápon nincs teszt gomb ? ugy sem működik a cső rendesen ?

Rico

Szia!
Köszönöm a válaszodat!
Most kicsit megijesztettél, mert mintha fehéresen világítana a sugár, de nekem eddig sem lila volt.
Új Reci cső van benn és alig van benne üzemóra...
A tápon nem tudom van-e azt még meg kell majd néznem.

doil

Szia tuti hogy fehéren világított újonnan ? vagy csak annyira nem figyelted :)  
itt is lilás
https://www.youtube.com/watch?v=03u-r1KW2LA
de bármelyik videon mindegyiken lila

Rico

Nekem sárgás volt a legelején is.
Lehet sérült volt a csövem, vagy gyári hibás...
A hűtő kijelzőjén is max 20-23°C volt a legmagasabb hőmérséklet így szerintem a cső sem károsodhatott.
Még van egy lehetőség :
Esetleg színvak vagyok... [#szomoru1]

doil

Amúgy nem akartalak megijeszteni , dehogy is !
én úgy szürném ki hogy leválasztanám a vezérlő elektronikát
és bekötném a potit a táphoz  meg a miliampermérőt tesztgombot stb ahogy kell , és a cső legelső tükre elé tennék egy db rétegelt lemezt azt mehet a tűzzzz gomb :)
ezzel  kiszüröd az elektronika hibát vagy a tükrökét is :) ha így sem jó akkor valahonnan szereznék kölcsön egy tápot és megpróübálnám azzal , ha azzal sem jó na akkor a cső :(

Rico

Köszönöm a válaszodat és segítségedet!
Egyébként most azon filózom,hogy mintha a legelején lilás lett volna de az csak pár napig utána biztos,hogy sárgás-fehéres lett a színe.
 Azért nem nagyon értem,mert ha a vezérlőn a "PULSE" gombot 3-4 másodpercig nyomom akkor egy kis pontban átégeti a fát.
Egyébként is éget bele egy kis mélyedést 65W-nál, de nem égeti át.
 Viszont most több oldalt is megnézve nekem a lencsém nem annyira "sárgás" és van a szélénél 2-3 fekete pont... Igaz ez a legeleje óta ott van és eddig vágott vele a gép...

doil

Én azt a lencsét megpucolnám :)

Rico

Az volt az első lépésem tegnap :)

doil

akkor szerintem válaszd le az elektronikát próbáld ki manuálisan megy e :) persze csak a vezérlést szedd le a hűtést ne !! :)

robokacsa

nekem a csövem menet közben produkált hasonló hibát.
szépen vágta a darabot, és egyik pillanatról a másikra, már épp hogy csak rajzolt a fára valamit.
csak tápegységet tudtam cserélni, de másik táppal ugyan ezt a nem vágok semmit produkálta.
tettem be később új csövet és jó lett.
tehát a cső rossz ?!.
és így egyik pillanatról a másikra megdöglik??