Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

doil

Szia nekem két k40 es csöve csinálta ugyanezt :( bár lehet rásegített a hideg [#nyes]5és 7fok volt a víz is :)
csak az volt a fura hogy ment aztán egyik pillanatról a másikra halt be , pedig szerintem az erőnek kellett volna csökkennie de nem már csak gravíroz a cső arra jó [#nyes]

PSoft

"csak az volt a fura hogy ment aztán egyik pillanatról a másikra halt be"

Így kerül hozzám az egyik(a fiatalabb) K40-es gépem.
4-4,5mA-nél jobban, nem tudta a gazdája a csövet kihajtani.
A tápra, a cső helyett műterhelést akasztva, a teljes áramtartományban(22mA-ig)tudtam szabályozni az anódáramot.
E szerint, csőhiba...

Aztán a másik, működő K40-esem tápját átrakva, teljes tartományban vezérelhető a műterhelés szerint rossznak ítélt cső.

Azóta a rossz, csak 4-4,5mA-t tudó tápban nagyfesz trafót cseréltem...helyreállt a rend.
Most, mindkét gép úgy működik, ahogy kell.

svejk

He-he....lusta voltál nagyfeszt mérni mi ?! [#ejnye1]
Pedig pont neked ne lenne nagyfesz szuronyod?

doil

Szia :)

Tápcsere megvolt sajna ugyan olyan vacak marad a cső :(

doil

Amúgy fehéren mástól is világíthat ? előfordulhat hogy fehéren világít de mégse szált el és újból tudna lilán virítani ? [#vigyor]

9u3wgdxf7

sziasztok
szeretnék tanácsot kérni
0.30-as nikkel lemezeket szeretnék vágni
milyen teljesítményű lézer vágja
köszönöm a segítséget

guliver83

Használ valaki ilyen leválasztó kártyát CO2 lézerhez mach3 alatt?

c2nsu773m

100W fiber laser már viszi!

designr

Majd a lézeresek kiigazitanak,de van aki nem ajánlja a leválasztókártyát lézerhez.
ha optok nem elég gyorsak csúszások lehetnek.De majd irod a tapasztalatokat.
Milyen lézervezérlő,milyen motordriver?

guliver83

Vexta visszacsatolt letettőmotor vezérléssel az tökéletesen működik.
Csak gondoltam kipróbálom mit lehet vele kezdeni pwm vezérléssel de akkor összehozom a K40 USB vezérlővel csak ott nincs pwm szabályzás.

zozo

Ezen a kártyán a PWM "dróton" megy át az LPT-től az 1-es pin-re. Tehát emiatt felesleges a leválasztó kártya.

guliver83

És tud valaki egy bekötést a lézer tápra hogy kell bekötni ha például Mach3 pwm ben szeretném vezérelni?
Ma ilyen kérdezős napom van.

vjanos

guliver83

Te már használtad lézerhez az arduinot?
Van egy Raspberry pi3 azzal szeretném valahogy összehozni, csak kevés az infó hozzá.

PSoft

"...akkor összehozom a K40 USB vezérlővel csak ott nincs pwm szabályzás."

Valami, csak van!