Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

000000000

itt enek hiányát láttom a hibakodokal..

https://github.com/arkypita/LaserGRBL/issues/134

000000000

guliver83

Win 10 van a gépen!

guliver83

Elindult a k40 lézer, de nem olyan jól megy ahogy szeretném
Van itt egy videó, nem az enyém, de ami a lényeg, hogy itt olyan simán jár a motor jobbra balra , nálam akadozva megy, de nem tudom, hogy miért.
A G kódban max előtolás F10000 nem látok olyat benne, hogy belassítaná a tengelyt csak a S érték változik, de nálam nagyon akadozik és nem is megy olyan nagy sebességgel.

Link valami ilyesmit tudok elképzalni, hogy így kellene mennie

vjanos

A videó alatt Smoothieboardot írnak, ami egy 32 bites , 100MHz körüli órajelű elektronyika, szemben az Arduino Unoval, ami 8bites, talán 16 MHz-es.

A [15053]-be betett linkeden is arra jutottak, hogy nem bírja ez a kis proci szuflával az ekkora adatmennyiséget/sebességet.

5000-es sebességgel is ugyanúgy szaggat? Vagy kevésbé?

Az enyém egyébként nem szaggat, de 5000 fölé még nem mentem a 2W lézerrel próbálgatás közben.
A motorok nálam 0.9 fokosak és fél lépésben mennek.

6mrgeizbx

Én kéklézerrel nyomúlok, F1000 nél találtam meg az optimális előtolást. Nemlehet sok a F10000 ? A gyorsmenet nemlehet lassabb, azér ugrál?

juhasz

$0 Step pulse time   5
$1 Step idle delay   0
Ezeket próbáld meg. Gyorsulásokat is állítsd be.

Nem ismerem a lasergrbl-t, viszont nagyon sok ilyen program van. Kék lézerrel sokat kipróbáltam, nem túlzok ha azt mondom a nagy részük használhatatlan volt akkoriban. Nagyobb kódoktól fagytak, akadoztak.
Próbáld ki a 3dpburnersendert és a candle 1.1-et. Ha azokkal is produkálja ezt az akadozást akkor nem a lasergrbl a hibás.
Ne várj 8-10 000-es sebességeket, arra lassú az atmega. 0,1-es felbontással kb 2400 mm/min 0,2-vel 5000 körül van a max amit el tudsz érni. Bár ez nagyban függ a step/mm-től.
Azt mondom inkább, hogy nálam 40 step/mm-nél ennyi volt ha jól emlékszem.

mfew07m2u

Sziasztok,

Tudtok javaslatot tenni szemvédelem témában?
Co2 ellen hol javasoltok szemüveget venni, ill. a gépen milyen anyagból lehet betekintő ablakot készíteni? Azok amik kereskedelemben kapható kész gépek beleértve kínát is, nem tűnik cat4. típ. züld védő üvegnek egyik sem az ablak.
Ti mit raktatok fel? Én 0,8 alu lemezre gondoltam körbe, de kellene azért egy ablak ahol látom mifolyik bent...
Köszönöm a válaszokat

smalla

Én arra jutottam, hogy nem akarom direktben látni. Elég lesz ott egy kamera is. Vakuljon meg az, egyszerűbb cserélni mint a szememet. Ugyan a CO2 elvileg nem bántja a receptor idegeket, csak a szemed felszínét a túl nagy fénytörés miatt, de azért jobb a békesség. Hány wattos a lézer?

Ha mégis szemüveget akarsz, akkor itt egy link OD számolóra:

OD Calc

smalla

Nahát, elindult :) Bárcsak én is elmondhatnám ezt a gépemről :)

GPeti1977

Hogy lehet olyan szöveget rajzolni ahol a betűk össze vannak kötve, és egyben lehet kivágni. Segoe Script betűvel megírtam és összekötöttem a betűket vonallal ahol nem volt összekötve.

Dakota25

K40-et vennék EU-ból, normális számlával, cégesen.
Van valakinek ilyen irányú jó tapasztalata valamelyik eladóval a Bay-en?
Ha igen, kérek szépen egy linket!
Köszönöm!

frob

nem tudom honnan vetted hogy nem bántja a receptor idegeket?
de irtózatosan nagy baromság!!!!

a szem dioptriája valahol 50 körülre tehető, ez ha kap egy egy wattnyi lézert co, mivel nem látod, a szem automatikus védelme , pupilla sem csökkent a bemenő energián, nem mintha számítana...
tulajdonképen azonnal felszántja a szem belsejét a folyamatos akaratlan szem mozgás következtében, jó ha nem vakulsz meg teljesen!!!! de ennek az esélye kb 1% már mint hogy nem leszel teljesen vak egy ilyen művelet után...

000000000

Elég ha verödik és ugy kapod be de elég pár mW is csak ...[#rolleyes]

vjanos

Fára égetett fotogravírt szoktatok valahogy utókezelni?

Egyrészt átkenni valamivel, hátha mélyülnek az árnyalatok?
Másrészt lakkozni esetleg, hogy bírja a taperolást, tisztítást, netán mosogatást?