Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

000000000

igen ezért is preferálom a ribs mert ugyan ezt teszi lézernél sebeség/teljesitmény szabályzás....

000000000

guliver83

És hol lehet ezt beszerezni?

000000000

guliver83

Jelenleg én a lasergrbl használom akkor lényegében ez is egy hasonló program ugyan úgy használható, nem kell az arduinoba más programot írni?

000000000

ribs mapába van a firmware amit támogat csak 328 ra!
ribs nincs gcode saját fájbol dolgozik mint egy ploter...

guliver83

Gondolom valami okosított dolog akar lenni a végleges!

000000000

igen...
de probáld ki maga a ribs demoba csak 200x200 képméret a limit semmi más!
Ami a lényeg a ribs verziohoz mindig az adot friss firmware verziot kell használni csak ahoz csatlakozik fell!

Thowra

Firmware felrakásnál az Xloaderbe UNO/Atmega 328 az kell választani, nem a nanosat. Nekem így felment uno és nano boardra is (először uno volt kéznél. A program felismeri mindkettőt. Az Xloader is a program mellett van, nem kell keresgélni. Van driver is mellékelve ha még nem volt arduino a gépen és kellene.

k2rf792ud

üdv!
ma végre volt időm tesztelni az új gépem.
miután összeállítottam mindent, indítottam egy tesztfájlt.
de hatalmas csalódás volt. 20%-on alig karcolta a rétegelt lemezt a 130w-os lézer.
felhúztam 40%-ra és csattogásra lettem figyelmes. felemeltem a lézercső fedelét, és mindenhol elektromos ívek húztak át.
lehet hogy én néztem be valamit.
5leteket várok a tapasztalt "öregektől"!
please help!
cső kuka? vagy rossz a szigetelés? :(
köszönöm előre is! minden építő jellegű hozzászólást szívesen várok!

vjanos

Földelés hogy áll?
Milyen hűtőközeg van benne?

kaqkk007

Cseréld le a hűtőfolyadékot

k2rf792ud

ioncserélt víz...
mit tegyek bele??

000000000

Mert mi volt bene sima viz?
Akor a nagyfesz valoszinü azért huzot ki az vezeti az áramot (az ásványi sok) ion cserélt az szigetel ....