Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

vjanos

Lehet-lehet...
Csak tehetséget hol lehet letölteni? :D

vjanos

Tényleg... nemtom hogy sikerült nem észrevennem...

Peppe

Szia,

Neked meg van az okosság?
Péter

000000000

Thowra

Futólag láttam régebben ilyet (hegyes forrasztópákával volt megcsinálva) de nem tudom milyen program tud hozzá megfelelő kódot generálni. Tudsz esetleg olyat amivel lehet?

PSoft

000000000

Nincs nagy titok bene laser pwm helyére teszik be a pákát van GRBL alapon is ez a megoldás....
https://vk.com/pyrocnc

Thowra

Köszönöm a segítséget.
kipróbáltam a programot. Indulásnál hibaüzenet (képen piros keretes) után elindul. Ha betöltök egy képet akkor a másik hibaüzenet fogad, de a kép betöltődik látszólag.
Generál kódot de valami nem jó, gondolom a kép nem töltődik be rendesen és így nem szabályozza a sebességet csak full gázzal megy végig. Próbáltam a beállításokkal játszani de nem lett jobb. A program és a kép is a C:\ n van, nincs "messze".
Van esetleg ötleted?

Thowra

Próbára a 3D nyomtatómra gondoltam feltenni, ott van megfelelő sebesség és hely is neki. Később kap saját vázat.

dezsoe

Szia!

Nem ismerem a G-ray-t, de az ablakok alakjából látszik, hogy Win7-en futtatod. A Win7 nem lelkesedik a C: gyökérben végzett műveletekért, lehet, hogy csak ennyi a probléma. Próbáld ki pl. a Dokumentumokban, vagy futtasd emelt szinten. (Lehet, hogy valami átmeneti file-t akar létrehozni és a rendszer nem engedi biztonsági okokból.) Egy próbát megér. :)

hostya

"Nincs nagy titok bene laser pwm helyére teszik be a pákát..."
=============
Remélem, ezt nem gondolod komolyan..[#csodalk]
A lézernek nincs hőtehetetlensége, a "pákahegynek" viszont VAN..!!
Egy izzó/forró  "pákahegyet" lehet(ne) ugyan PWM-el vezérelni, de ebben az esetben nincs értelme... (szerintem)

A pirográfiában..  Nem véletlen az, hogy a (constans hőmérsékletű) "pákahegy" sebességének a változtatásával érhető el a különböző mértékű (világos/sötét) tónus..

Thowra

Üdv!
Valóban win7 a rendszer. Először az asztalról próbáltam futtatni, utána került a c gyökérbe. A hiba akkor is megvolt. Rendszergazdaként futtatva is ez a helyzet. Meglesem xp alatt is, hátha azt jobban szereti :).

dezsoe

Pedig olyan jó ötletnek tűnt... [#nyes]

PSoft

Én 'anno XP alatt használtam, ott nem volt ilyen probléma.

PSoft

Így igaz![#eljen]