Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

4hn8tyre

A motorok mennek folyamatosan csak az égetés áll meg és ha elindítom 2szer egymás utn akkor nem ugyanott hagy ki....PC-ről betöltöm a gépbe és onnan szoktam indítani ... Érdekes hogy egy kis idő után magától megoldódik és utána lehet vele normálisan dolgozni ... Álltalában inkább indításnál jön elő az első pár munka menetnél ...

dtb

Sziasztok,
A napokban beszabadultam egy szervizbe, ahol engedélyezett volt a bontás, és a nagy léptetőmotor  keresés közben belebotlottam egy színes HP Laserjet komplett lézer fejébe, panelostol, motorostól prizmástól, még a hatszöget forgató motor vezérlőpanelje is megvan. Kérdéseim: találkozott már valaki ilyennel, és itt lézer gravirozásra gondolok. Érdemes vele foglalkozni, vagy teljesen felejtős?

dtb

Egy ilyenről van szó, plusz a panelek, de azok a videón nem látszanak:

PSoft

Arra használható, amire tervezték/kitalálták.

egux4t8tf

Üdv!
Abban kérném a segítségeteket, hogy a cégünknél van egy Trotec lézergravírozó, aminek a csöve nem örvend túl jó egészségnek. A szervíz szerint a 30-ból mindösszesen 3w jön ki belőle. Az lenne a kérdésem hogy a csövet fel lehet-e újíttatni és mennyiért, vagy ha ez nem járható út akkor egyszerűen ki lehet-e cserélni 30w-os kínai csőre. Előre is köszi, üdv.

t4fs3a8s

Szia! Tudok segíteni ,hogy újra egészséges legyen a lézercső.

dtb

Pedig ahogy utánanéztem, 10W körüli lézer van benne, és M61880FP hajtja meg. Az a gáz, hogy más vezérlő is van a panelen, és így elég nehéz kikövetkeztetni a vezetékelést.

morvfer7

10W? biztos?
Akkor nem lehetne laser nyomtatót venni 20000-ért.

Messer

10mW lesz az...

PSoft

Valamit elnézhettél.
100 mW lesz az.(max)

frob

lézernyomiban csak a nagyfesszel feltöltött henger sztatikusságát változtatja meg, ehhez nem kellenek W-ok, csak mW-ok a ráégetéshez kell portól és kialakítástól függően 800w-1kW ig a háztáji nyomtatóknál, nagyobbaknál meg a fene tudja, de az már csak egy sima fűtőszál...

mfew07m2u

Bocsánat az erőszakosságomért, átnéztem a korábbi évek írásait itt, és még annyi infó kellene, hogy:
-20L hűtőfolyadék elég? 2db 240mmes hűtő radiátorral (80Wos cső)
-Mennyi az optimális hőfok, és mi a kritikus?

Köszönöm és elnézést

dtb

Hát ez nem jött be! [#kacsint][#kacsint][#kacsint]
Azt gondoltam, hogy erre ráugrik, akit érdekel, vagy van pontos infója... [#kacsint][#kacsint][#kacsint]

mfew07m2u

Sziasztok,

Fontos kérdés.
A tápegység és a gépváz földelésére elegendő e a hálózatban amúgy is használatos földelési pont. Magyarul elég e a már meglévő földelés, vagy külön földelő szonda kell a nagyfesz miatt.
Mennyire kell félni és védekezni a HV miatt.

8k8nsge64

Szerintem elég pontos infót kaptál itt:

"Arra használható, amire tervezték/kitalálták."

Melyik szót nem értetted?