Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

PSoft

Ha gondolod, szánj rá pár órát,és próbáld ki @csewe fórumtársunk kis programját is.

G-ray-4.1-HU

Igazából, pirográf technikához készült a program, de jól használható lézer gravírozáshoz is.

CNC Pirográfia...

A program változó sebességgel,és állandó(általad beállított) lézerteljesítménnyel gravíroz.
A kis programban generált G-kódot a Mach játssza le.

Röviden...
M10Pxx-M11Pxx kapcsolja a lézert a sorvégeken.
Két, választható "F" sebesség adat(fekete/fehér)között változik a sebesség, a kép szürkeárnyalatának megfelelően.

Amíg megvolt a kis 2W-os kék lézerem, képgravírozáshoz, csak ezt a programot használtam.
Ha érdekel, itt láthatsz pár dolgot, amit a G-Ray segítségével gravíroztam.

doil

Sziasztok :)

Széttkaptam a k40 es gépem , áttépítem és a régi mechanika felejtős :)
viszont az új mechanika 1/8 as motorokkal szerelem a k40 be 0/9 es lépésü van és más bordásszíj  

a kérdésem hogy tudom megoldani hogy a vezérlő maradjon de rákötnék 2db tb 6560 as motorvezérlőt ógy hogy a gyári vezérlőről kötöm le a step dir jelet ez idáig oké :)
viszont az m2 nano vezérlőn nem tudom a lépést állítani igy mivel a motorom 1/8 as igy a 10cm er 20 lesz :(
hogy tudom megoldani hogy tudjam állítani a hogy mennyit lépjen ahhoz hogy 10cm ert mozduljon el a fej és ne 20 at ?
állitsam átt a nanó panelen a felbontást 1000dpi ről 500 dpi re ? valaki csinált már ilyet valami ötlet ?

doil

április 1 mindenkinek visszafele van a neve most vettem észre [#taps][#taps][#nyes][#nyes][#nyes][#nyes][#vigyor]

s69skz0ve

Köszi Psoft a segítséget feltétlen kipróbálom! Az a baj tudjátok hogy nagyon nehezen szakadok el az ArtCam-től főleg a 2008-asban tudtam gravírozni most meg hogy a 2010-est feltettem egy kicsit feje tetejére állította nekem a dolgokat mert tök máshol van minden! Na meg ez a lézeres technika is vadiúj nekem! [#dumcsi] Mindenkinek köszi ha segítetek ebben a témában! [#worship] Jah és milyen bolondos nyúl van ma most látom! [#nyes]

fjaeg5use

Szia IselTom!!!

Bizonyára nem olvastad az,üzenetem igértem hozlak-viszlek és szerény tudásom szerint mindent +mutatok,igaz én az Aspirét javasoltam szerintem lézerre egyszerűbb.
Várom jelentkezésed,és Segitek mivel Te is sokat segitettél mikor kezdtem!!!!!

Üdv bill

000000000

Ruszkik a kontraszositásra (fa alapu grav) viz+szóda használnak..[#ravasz1]
pajsti doobroe aluminiume...[#vigyor]

wvdn6us49

Sziasztok!
3mm-es rétegelt lemezt szeretnék kék 2.5wattos kínai lézerrel gravírozni!
Maszkolással megoldható, hogy ne barnuljon be a rétegelt lemez gravírozott vonalak mellett? Amennyiben igen, milyen papírt javasolnátok maszkolásra?
Koszi!

000000000

A legjobb a festők által is használt maszkoló ragasztószalag.

000000000

Ja, és jót tesz a rétegelt lemeznek némi simogatás vágás után 400 - 600 as papírral.

gabdgzj8f

A különbség.
Ahogy Danibá írja, sima papír tesa szalag.Ha gondolod mind a két oldalán.Akkor nem kerül a felületre, a korom, füst, stb..

PSoft

Ugyan nem mondtam, de én is a festők által használt papír maszkolószalagot használom.

Na és utána, mint ahogy Danibá is írta, nem árt egy kis "cirógatás" azzal a "fííínom" csiszolópapírral.

gabdgzj8f

Ez teljesen igaz!
Amit szoktam használni, az a rezgőcsiszics izéke [#kacsint]

Teljesen jó, ha a munkadarabot kiveszed, (személy szerint gumis alapú lapra), és egy kicsit csiszikölsz rajta.
Amint a tesa szalagot letépem, úgy a a rezgő jön a képbe.(mármint a rezgőcsiszoló)
Ahogy szoktam:
1.Kivág
2.Leszedi a maskot
3.(ahogy Danibá is mondta)Megcsiszol
A további már a kialakított munkadarab fügvénye.
Lehet ragasztani, illeszteni, és ....

s69skz0ve

Jó is ám a TESA szalag (fehér) de abból is csak a nem vízhatlan mert az nem annyira tapad mint normális társa!

wvdn6us49

Köszi a tippeket, kipróbálom a Tesat!

gabdgzj8f

TESA bár találsz olcsóbbat is