Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

000000000

Pedig gyárthatnál már a kinai is multidiodás megoldást nem bonyolultabb egy rgb elrendezésnél....[#rolleyes]

000000000

Ha sok pénzed van akkor nem számit mire költesz... bármit megvalosithatsz![#vigyor]

wwdjyffm3

"50-60nap a lutri diódákra" Ezt most nem teljesen értem. Annyi ideig bírja a használt, vagy egy új dióda 50-60 napot bír?

A dtr shopot ismerem. Onnan rendeltem én is a fő diódámat, csak szeretnék összerakni egy tartalék fejet és azért kerestem az m140-et.
Kíváncsi vagyok, meddig bírja majd ez a dtr-es. Többen is ezt javasolták. Hátha tartós lesz.

000000000

2x rendelsz m140 diodát az 50...60 nap amire beépitve célra üzemkész...[#rolleyes]

wwdjyffm3

Ahh :)
Köszi a fordítást.
Igen, az hosszú idő. Viszont szerencsére van egy rendes, a másik pedig tartalék lesz, így ráér.

idr4n47nh

Sziasztok. Adott egy 40w Co lézer,mostanában a képen látható jelenséget produkálja. A sorközt direkt nagyra húztam hogy latszódjon hogy nem egyenes vonalakat húz. Gravírozásnál nem szép a végeredmény. Esetleg lenne ötletetek hogy mi okozhatja ezt,mire gondoljak ? Nem lötyög semmi latszólag minden oké. Ezt csak nagy sebességen csinálja 300mm/sec. Eddig nem volt vele gond szóval birta ezt a sebességet. Most max 100mm/sec ahol még egyenes vonalakat húz.

2rjw3gfi5

Kilazult a lencse?

2rjw3gfi5

A fejcsapágyak simán futnak?
Bizonyos sebesség felett esetleg berezonál a fej?

PSoft

A kinagyított képen az is látható, hogy két irányban gravírozol.
Az egyik irányba húzott vonalak, lényegesen hullámosabbak.
Látszik az "X" tengelyed kottyanása is a vonalak végeinél.
Ez látszik balra, a telibe gravírozott alakzatok kontúrján is.

Épített, vagy gyári gép?
Ha gyári(K40)...

Mennyire kopott az "x" gerendád felülete?(ahol a görgők járnak)
Attól hogy "nem lötyög semmi", csak látszólag minden oké.

Mint előttem már írták, a görgők kopott csapágyai is vihetnek rezgést a fejre.(hullámos vonal)
De, a szintén előbb leírt "laza/mozgó lencse" is produkálhat hasonlót.

idr4n47nh

Köszönöm a gyors válaszokat,én is a görgőkre gondoltam,viszont az x tengellyel is lesz valami,ahogy írtad,ezt hogy lehet orvosolni,uj gerenda vagy új szíjak ? Gyári gép, nem K40 hanem KH-3020. Szemből nézve a bal hátsó görgő nem is forog,szoval ez biztos közrejátszik. Rendeltem görgőket viszont csak ebayen találtam,az egy hónap lesz. Az erdekes az hogy ha en huzkodom gyorsan a fejet jobbra balra,akkor egyenesek a vonalak. Továbbá ha nagyobb a minta ahol pl 30 cm mozog jobbra balra a fej ott is csak a szélek hullámosak,ebből gondolom hogy mikor az x tengely lép akkor vagy kis kottyanás vagy valami miatt ott beremeghet.

PSoft

A csapágyazott műanyag görgők, egy excenteres csapban végződnek.
Így biztosított a görgők, vagy a gerenda kopásából eredő kottyanás kiküszöbölése.

A csapokat oldalról a kocsiba rögzítő csavarok lazítása után, a csap tengelyének forgatásával beállítható mind a négy görgő egyenletes felfekvése/szorítása a gerendán.
Persze, a szíjak feszessége/lazasága is közrejátszik a kottyanásban/beremegésben.

De ugyanígy okozhat hullámos vonalat, az "X" hídon levő, második, mozgó tükör tartójának a remegése, vagy a tükör lazasága a tartóban.

Egyébként, az "X" tengelyre merőleges lengések/hullámokat a rajzolt vonalon, inkább a kocsi kottyanása okozza, ez a görgők beállításával javítható.

idr4n47nh

Értelek, mindjárt meg is nézem,de akkor csak a csap excenteres,a görgőknek ugye forogniuk kell ? Mert nekem egyik nem forog, talán megszorult.

PSoft

A görgők mindegyikének forognia kell a csapokon, hiszen, csapágyazottak.
A Görgők tengelye/csapja excenteres, így biztosított az állíthatóságuk.

k2rf792ud

Üdv urak!
gondoltam befektetek egy co2 lézerbe...
egy 700x500as gépet néztem ki.
60w ill. 100w teljesítménnyel.
tudom hülye kérdés, de melyiket érdemes megvenni? szoval a 100w tud e annyival többet hogy kiadjak érte plussz 100ezer forintot.
illetve mire kell odafigyelni vásárláskor?
mik a buktatók?
köszönöm a válaszokat! :)

vadember

Ha szentképeket vagy családi fotókat akarsz fába égetni, illetve haszontalan "dísztárgyakat" akarsz vele készíteni saját felhasználásra, akkor mindegy, hogy egy vagy másfél óra alatt készül el.
Ha viszont van valami hasznos tárgy gyártására van ötleted amit el is tudsz adni, ott már számíthat az idő is.