Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

freewind

A 90°-os rétegelt lemez elforgatás megvolt, először én is erre gondoltam, de sajnos változatlan a helyzet. A lézeren gondolkodtam elforgatni, de sajna téglalap alapú a hűtőborda így új tartót is csinálnom kellene. A diódát is meg úgy beleraktam a hűtőbordába már, hogy nem szívesen venném ki. Pedig kíváncsi lennék rá, hogy az mennyire befolyásolja. Ez lesz a következő lépés, csak reménykedtem hátha találkozott ilyennel már valaki és megosztaná a tapasztalatot. Lehet a mechanikában van a hiba, valahol nagy a holtjáték? Forgatás után erre választ kapnék.
A vonal vastagságot én is  sokallom egy kicsit, a korábbi kínainál nem volt ilyen vastag. A lencsét tartóstul már teljesen kitekertem, a lencsetartó anyát is kilazítottam, de a lencse nem mozdult szóval be is van ragasztva, így sok mindent nem tudok csinálni vele. A mentet is passzos, nem lötyög mint a kínai. Visrosszaktam de nincs változás. A dióda teljesítményével nincs gond, odapörköl rendesen.
Itt is írtátok, hogy a G2 lencse nem olyan jól fókuszálható, annak előnye, hogy nagyon nagy a fényáteresztő tulajdonsága. Valahol olvastam a fókusztávolság és az elérhető legkisebb lézer átmérő    arányáról, de sajna nem találom. Valami olyan rémlik, hogy 40-45 mm fókusznál 0.2mm az átmérő és 60-65mm távolabbra már nem is érdemes rakni mert úgy már nagyon nagy lesz.

zozo

Nézz szét valamelyik bútorlap-szabászattal foglalkozó cégnél. Ott találhatsz kisebb hulladékokat kedvezőbb áron.
Zöldségesnél is találni jó minőségű gyümölcsládákat. Kisebb dolgokat lehet szépen vágni belőle.

k2rf792ud

kösziii! [#vigyor]

juhasz

G2 lencsével nem lesz pont alakú a fókusz. Nekem is ezt játszotta, hogy egyik irányba vastagabb volt a vonal.
3 tagú lencsével sokkal szebb eredményt értem el. Próbáld 40-50mm-re állítani a fókusztávolságot.

wwdjyffm3

Közben kiderült. Valóban az m140M dióda volt döglött.
Szerencsére jó fej volt az eladó és küld egy másikat. Remélem nagyobb szerencsével járok majd.

zozo

Nem vetted le a rövidrezáró vezetéket róla, beforrasztás előtt?  Mert állítólag úgy hamar meg lehet ölni.

wwdjyffm3

Eredetileg rövidre volt zárva. Beforrasztottam a vezetékeket, majd a másik végüket rövidre zártam és utána kivettem az eredeti rövidzárat. + zsugor+paszta és összeszerelés. Kb ennyi.

svejk

Ez a K40-es vagy mi szösz mekkora sebességgel tudja átvágni a 3 mm-es rétegelt lemezt?

nv5firipz

A nyír lemezt 7-11mm/s
A nyár lemezt 14-15mm/s

000000000

Hát lehet amit küld azis az lesz már el is szál 50..60 nap a lutri diodákra....[#eplus2]
Ha meg untad a lutri diodákat ez megbizható hely[#nyes]

https://sites.google.com/site/dtrlpf/

http://stores.ebay.com/dtr-lpf

svejk

Köszönöm a gyors választ! [#worship]

yx8vp32h

Szép estét fórumlakók!
Több 100 hatalmas kérdésem lenne felétek, ha tudnátok segíteni, nagyon megköszönném.
Adott egy CNC marógép UC300-5LTP-as mozgásvezérlővel. MACH3 (jogtiszta) alatt szaladgál a gépem tökéletesen. Főmotor PWM jellel hajtva. Most szerelnék rá egy 15W-os kék lézert. A gépem 1200mm/min sebességre képes X és Y irányba maximum. A lézer TTL jellel indítható.

Jönnek a kérdések!
- Fa gravírozáshoz elég ez a teljesítmény? (Szerintem sok is)
- PWM jellel szabályozható a lézer?
- Olvastam, hogy az M3, M4 parancsok késéssel működnek, helyette az M10, M11 makrók az ideálisak. Ezeket a makrókat sehol nem találom.
- Ezek a makrók futnak az én mozgásvezérlőmmel?
- G-kód generáló programok közül ki melyiket ajánlja?Lehet fizetős is, csak jó legyen gravírozáshoz.
- Mennyire háklis a lézer a Z magasságra? (Optika - munkadarab távolsága)
- Kompresszoros fújatás javasoltok vágás során?

Kezdésnek ennyi lenne. Ne utáljatok meg azért mert ebben a témában tudatlan vagyok.
Válaszaitokat köszönöm.

000000000

Első és legnagyobb probléma, hogy nincs 15W kék lézer.[#rinya]
Ami van. max 5-6 W.
A fentihez képest, a többi kérdésed kismiska.
Ha, olvasnád rendszeresen ezt a topikot, már tudtad volna. Nemrég is volt szó róla, hogy a 15W kamu.

Jót tenne neked, ha pl. az utolsó évet visszaolvasnád ezt és az "ezt készítettem" topikot.
Azután mindent tisztábban látsz, remélhetőleg.

Az is lényeges, hogy milyen elektronikája van a lézernek. Az alapján lehet válaszolni több kérdésedre.

Kelepeisz Lajos

Ahogy Danibá is megírta, már azért nem szeretnek ilyenekre válaszolni a fórumtársak, mert heti szinten megy ez a téma, tényleg már az is elég lenne ha az idei év elejéig visszaolvasnál mert már attól sokkal okosabb lennél.
A kínai 15W-os lézerdióda az valóban egy kamú, nem kell bedőlni mindennek. Amúgy tudsz venni olyan lézermodult ami valóban 12W-os, de ezekben is 2-3db dióda van koncentrálva, az ára ennek is megfelelő közel fél milkacsoki. [#nyes]
12W kék lézer modul

yx8vp32h

Fiúk! Higgyétek el, szívesen visszaolvasnék, de külföldön az internet olyan, mint a fehér varjú. Pláne mikor az ember állandó mozgásban van (kamionsofőr). Na de majd megoldom.