Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

ms8ngarfi

Bocsi, tenyleg rosszul fotoztam. 1eres.

ms8ngarfi

De van. Erre nem is gondoltunk :D
Csak nem tudjuk mit hova. [#rolleyes]

wzc80zbf7

Igen megtaláltam. De sajnos nekem ezek az értékek nincsennek kitöltve. Úgyhogy ki játszadoztam magam egy tesztel amivel már a 300mm/sec-hez megtaláltam az értékeket. Úgy érzem lesz még vele dolgom. :) Sok ilyen paramétert sajnos a gyártó nem adott a géphez, többek között az ajánlott sebességeket vagy power értékeket. Ezeket csak ki tudom kisérletezni.

s5f8tmfv3

Itt találtam egy leírást arról hogy hogyan lehet tesztelni a trafót. Ami kiderült: a fekete és a sárga a primer (ezek mennek a csavarok helyére) , a vékony piros a panelba forrasztandó, a vastag piros a nagyfesz. Ettől még nem biztos hogy kompatibilis a két trafó, de a kínai kedveli az egyszerűséget, jók az esélyek. Óvatosan a nagyfeszültséggel!

ms8ngarfi

Köszönöm. Rápróbálunk. :)

wzc80zbf7

Azt megkérdezhetem hogy esetleg milyen sebességet ajánlottok maximálisan gravírozáshoz és vágáshoz? Mert hogy ehhez kellene a lézer teljesítményt hozzálőnöm. :)

motion

Inkább a max. teljesítményhez lődd be a sebességet, mert miért sétálnál vele mondjuk 20mm/sec-al ha tudna pl 80-al is vágni.
A max. teljesítményt én 80%-ra korlátoztam, és ehhez a teljesítményhez igazítom a sebességet a vágáshoz.Persze vannak kivételek és más befolyásoló tényezők...meg a mechanikát is kímélni kell néha.
A gravír kicsit más tészta, mert pl. rétegelt lemezt 3-350mm/sec felett sztem nem nagyon lehet jól megcsinálni. Nem pörköli meg az anyagot és egyre fakóbb lesz...legalábbis nekem.

wzc80zbf7

Értem. Én eddig próbáltam kerülni a magas teljesítményeket szándékosan gondolván hogy jót tesz a cső élettartamának. Melyik jobb? Ha magas teljesítmény rövid ideig vagy ha alacsony teljesítmény több ideig?

GPeti1977

Farmerra pólóra hogyan lehet lézerre gravírozni? CO val láttam videón na de kékkel nem lehet?

6mrgeizbx

Sziasztok!
1.6 W-os kék lázerrel ismerkedek, Ti milyen programmal csináltok G-kódot? Gravirhoz való ami szépen dolgozik fán, plexin naon rossz eredményt ad....

Fecso3

Hello! Vektoroshoz pl. Aspire, fellelhető hozzá lézer plugin, mach3 alatt M10, M11 parancsokkal. Fotogravírhoz nézzél át az MCNC topicra...az szuper...de van még dotg, gray..stb. ezek mind magyar fejlesztések, a pixeles alapúak nem olyan kényesek az anyagminőségre (ilyen az MCNC és dotg)!! Kezdő vagyok még én is, de már alakul...

000000000

Fánál van minöségi külöbség gravirozásnál pl kemény/puha pixel beégés minöség....

PSoft

Mit használsz most?
Mi ad "naon rossz eredményt"?

RJancsi

Tapasztalatom nincs, csak 5letelek... Szerintem a szokásos dolgokon kívül (teljesítmény, sebesség) sokban függ a póló anyagától. Nem mindegy, hogy 100% pamut, ami szenesedik vagy 100% műszál ami akár meg is olvadhat. A keverék szálaknál meg bármi lehet. :)
Épp tegnap "játszottam" azzal, hogy öntapadó dekorfóliából vágtam "maszkoló" képet (kb. mint egy egyszer használatos szitanyomó lap), majd egy darab textilre ragasztva festékspray-el lefújtam. Ígéretes a technika, csak nem volt textil festékem, a garázsban talált akril festék meg beszívódott a kelmébe. Nem akartam egyből egy pólót tönkretenni ezért egy régi kiszolgált atléta trikón próbáltam ki. Az meg bordás kötésű ezért a matrica nem ragadt rá teljes felületén. Így nem lett elég kontúros a kép.

Képek a próbálkozásról...

jh45ebsf2

Én Mester GY progiját használom, innen
 letölthető, most volt róla szó a gravírozóprogram topikban, http://tukorgravirozas.fw.hu/mastergy/