Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

000000000

inhalátorba találsz ilyen membrámos krompreszort de amit itt használgatnak az ipari (alu házas) kinábol...
Vizhütés csinálsz a kék lézere?

freewind

Ma végre volt időm foglalkozni az dtr-lpf féle 6W-os lézerrel. Elkészült az áramgenerátor hűtés, tartók amivel felraktam a Z-re illetve a vezetékelés is, így élesben is tudtam tesztelni. Most ismét a fókusszal vagyok gondba:  a G-2 lencsétől kb. 20 milliméternél nem tudom távolabb vinni. A lencsét kb 5mm hosszan tudom ki-be tekerni, de kb. a fókusz távolság is csak kb. ennyit változik. Úgy rémlik mintha valahol 30/35 millimétert olvastam volna az ideális fókusz távra. A fókusz távolság egyébként a diódától kell mérni vagy a lencsétől?
Aki használ ilyet mennyi a fókusz?
6W NUBM44 450nm Laser Diode In Copper Module W/Leads & G-2 Glass Lens

wzc80zbf7

Na ma beüzemeltem a 100W-os lézert. Szép kis kockát vágtam egy 22mm vastag falapból. :)

Esetleg valaki tudna abban segíteni hol találok információkat hogy milyen anyagot, milyen sebességgel és erővel érdemes vágni? Vagy ez mind tapasztalat alapján? Holnap szeretnék 4mm-es plexiből vágni kulcstartót, meg gravírozni bele logót. Ezekhez keresnék első körben megfelelő értékeket. Köszönöm a linket aki tud adni.

beuegweae

Még mindig a fej levegőfúváson agyalok meg próbálkozgatok. A nagyon hajlékony (mint amit a vízhez adtak) cső keresése folyik (ne terhelje a fejet a hajlítgatásával nagyon). Közben az emelőasztalon is agyalok, gyűjtöm az infókat. 40W-os CO lézerem van nem diódám. Azon gondolkodom még, hogy  forgatóasztal az honnan kaphatja a vezérlést (ami Y-tengely helyett forgatja pl. pohár vagy üveg)? Nekem egy szalagkábel viszi a motor jeleket, de oda nem tudok csatlakozni még egy motorral. A vezérlőn van egy plusz csatlakozó,de motorvezérlő IC csak 2 db van. Szóval még ez is kérdés. Lassan, ahogy időm engedi túrok utána.

RJancsi

Én náluk vettem szilikon csövet (6x1 mm-est) Szuper hajlékony és kb. 4 bar-ig bírja a nyomást. A honlapjuk (webshop) elég használhatatlan, de a boltban (Bp. Murányi utca) nagyon készségesek az eladók és rengeteg méretből lehet választani.

Révész Richárd

Révész Richárd

Mármint a szilikon csövet.
De van extrahajlékony pneucső is.
PUR néven keresd.

PSoft

De van, 'home made spirálcső is, mezei pneucsőből tekergetve.:)

Révész Richárd

Emlékszem rá.
[#integet2]

vfcfsp3ns

Hellosztok.Tudna nekem valaki megosztani ilyen fajta egybeszöveg kivágást laserre.pl: kellemes karacsonyt boldog szuletesnapot stb

vfcfsp3ns

Kínából rendelt co2 40w laserre "Gy mester" álltal creált program maximálisan megállja a helyét photok lézerezéséhez.

RJancsi

Hogyan lehet spirálosítani? Simán feltekerem és rámelegítek? Mert a telefon spirálokat hőkezelés után még visszafelé át kellett tekerni hogy szorosak legyenek.

LittleSV

Letöltesz egy folyóírásos betűtípust, beírod a szöveget, majd görbévé alakítod. Ezután már a kívánt méretre/irányra/egybefüggőségre szabhatod.

PSoft

Pontosan úgy, ahogy írod.
Felteker...melegít...visszahűt...kifordít...és,kész.:)

PSoft

Jó, jó, de...
Ennek a gyakorlati részéről, írhatnál kicsit bővebben.
-hogyan kommunikál a gép a PC-vel?
-mit változtattál az eredeti gépen?
-stb.