Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

000000000

Tudsz mérni hogy hány mBárt tud nyomni a ventid u csöves modszer (u alaku benzincsö viz oszlop van anak sulya van igy a venti kifujt nyomása emeli a vizoszlop sulyát eböl lehet követletetni pl 1m vizoszlop 100mBar...[#awink]

000000000

Szerintem, nem az a baj vele, hogy nem elég. Sokkal inkább az, hogy plusz sújt rak a fejre. Ez a problémás.

PSoft

Nálad a pont![#eljen]

Ennél a könnyű, és motorikusan is ahhoz tervezett mechanikánál meg...pláne!
Látványosan le fog csökkenni az "X" kocsi elérhető legnagyobb sebessége, akár a felére is.

Ezen kívül...
A kocsi súlypontjából lényegesen kikerülő ventilátor "megtekeri", előre/lefele húzza a kocsit.
Így, az első kettő görgőre, lényegen több súly kerül, ami a görgők, és a sínprofil idő előtti kopásához vezet.

Igazából nem is a görgők kopnak, hanem az aluprofil a görgők alatt.
Akinek K40-es gépe van, az tudja/látja, hogy az eredeti fejet békén hagyva is hamar kopik a sín.
Az is egyértelműen látható, hogy a profilnak mindig az első oldala kezd el kopni.
Hogy miért...?
Mert, azon az oldalon van a fej súlya.
Azt az oldalt, jobban vasalják a görgők.

000000000

Ennél jobban nem lehetett volna leírni. [#eljen]

zozo

Akkó' most 2 db K40-esed van?  -vagy a másikat kidobtad az alsó kerítésen kívülre?

PSoft

Még...
Kerítésen belül van, mindkettő![#nevetes1]

PSoft

Nahhh, végre egyetértünk valamiben![#nevetes1]

000000000

Csak azért, mert arra számítottam, muszáj lesz majd nekem leírni, ha rákérdez.
Arra gondoltam, helyettem dolgoztál.[#email][#nevetes1][#nevetes1][#nevetes1]

Rico

Sziasztok!

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a "rács" témában a segítségét!
 Volt egy kis technikai problémám, így most tudtam átolvasni mindent.
 Próbáltam árajánlatot kérni a gyártótól munka asztalra, de legjobban a PSoft által említett műanyag rács keltette fel a figyelmemet, csak még nem találtam alapanyagot.
 A lábrácsok nem jók, mivel a mintázatuk nagyobb. A tekercses rács megoldás szerintem nem jó, mert nem lesz egyenes a felület,csak ha valami merevítést teszünk alá.

wzc80zbf7

Sziasztok!

Megjött a Lézerem nekem is. DSP-vel van szerelve. 3 kérdésem lenne amiben segítséget kérnék. Adott ugye a vízhűtés a csőhöz viszont csak egy pumpa van hozzá. Ha ezt egy 20-50 literes tartályba beledobom és úgy forgatom a vizet a csőben az elég? 100W-os a cső. Egyenlőre szeretném kipróbálni. Másik hogy fagyállót ráengedhetek? Jelenleg a műhelyembe futkároznak a minuszok és nem hiszem hogy jó lenne ha belefagyna a víz. (később gondoltam egy hűtőradiátort is bekötök ventikkel a körbe).

Milyen progit ajánlottok a tervezéshez? RDWorks-ot adtak hozzá. Van ettől esetleg egy komolyabb?

c2nsu773m

Corel...
Elég hozzá a 20 liter is , csak mérjed a hőfokot.
Fagyálló?

wzc80zbf7

Hány fokon kellene tartani a vizet? Igen gondoltam keverek fagyállót a vízbe hogy be ne fagyon most ebbe a nagy minuszba. Nem lenne jó ha a csőben maradt víz szétnyomná a csövet. De lehet hülyeség.

thayscj6c

Szerintem a környezeti hőmérséklettől is függ. Ha nagyon vissza van hűtve az üvegben feszültség léphet fel, esetleg el is törhet. (nem biztos, hogy igazam van, de érdemes figyelembe venni)

4ybj8h3c8

Az gond lenne. Argont fagyállóval feltöltve szállítottuk, hogy a bennmaradt víz ne nyomja szét, majd bekapcsolás után ha kevés volt a víz akkor lazán gőzölgött ami kijött a rendszer végén.
A jó üvegtechnikának nem illik 50-60 fok ingadozástól szétesni.

f67nx205

Sziasztok, mivel írtok programot lézerre? Cncc szoftvert kaptam hozzá. Mit ajánlatok rajzolásra és lézer vezérlésre?