Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

kaqkk007

"Borzalmas, amit művelsz, és ideje lenne észrevenned, hogy a pár fős farkasfalkád, lojális haverjaid ugyan tapsolnak neked, de a közben a Fórum több ezer tagja elsírja magát a gyűlölettől fröcsögő, ugyanakkor szakmaiatlan stílusodon, és a háttérben valós, objektív, siralmas képet alkot rólad."
Ez tökéletesen illik rád is ! ui: Nem tartozom a"farkasfalkához "
csak egy vagyok a fórum több ezer tagja közül ...

zt2c4wh9

Siralmas kép festése? Farkasfalka támadás? ... ideje bevenned a gyógyszered és szólni az ápolóknak.

ium8w94xp

Akkor a topikhoz híven, idelye elővenni a lézerkardokat :)

000000000

Ugyebár amikor kiderül, hogy mekkorát tévedtél (2-vel szorozni illene tudnod), akkor erről semmit nem szólsz, helyette ilyen kedveseket írsz: "ideje bevenned a gyógyszered és szólni az ápolóknak."

Akadj már le rólam kérlek, hiszen sokadszor írtam, lenne értelmes dolgod az UCCNC M kód gyorsabbá tétele kapcsán.

svejk

"ugorgyunk" Uraim, ugorjunk!

Akinek még van a méregzsákjában menjen a semlegesbe ![#ejnye1]

zt2c4wh9

"Akadj már le rólam kérlek, hiszen sokadszor írtam, lenne értelmes dolgod az UCCNC M kód gyorsabbá tétele kapcsán."

Nem tudtam, hogy a rabszolgád vagyok, hogy utasítgatsz, hogy mikor mit csináljak.
Had döntsem ezt el én magam. Részemről semmi értelmét nem látom a főorsó 10 msec idő alatti felgyorsításának. Semmilyen műszaki alkalmazás nem indokolja. Ha neked ez fontos vallási okokból, akkor csináld meg a saját szoftveredben ahelyett, hogy engem utasítgatsz.

PSoft

Korábban, többször írtam egy hibás, K40-es kínai lézergépről.
[#t169p14333#]
Nos, azóta történt pozitív változás.:)
A hibás táp ugyan még nem került "górcső" alá, viszont...
"találtam" a polcomon:) egy új, 40W-os tápot, amit még 'anno @dcsaba fórumtársunktól vettem.

Kicsit leporoltam:), kiigazítottam a kínai trehány összeszerelését,és beépítettem a hibás táp helyére.
Kevés kutakodás után, minden "drót" a helyére került az új táp csatlakozóin.
Mostmár, működik a kollégám gépe.:)

De...
Döntés is született, egy régebbi, visszatérő témában.
Régóta "fájt a foga" a kollégának, az én, kis kék lézeres, 2W-os gépemre.
Fájó szívvel, de ráálltam a dologra.[#rinya]
Kicsit "rendeztem sorait":), kicsinosítottam,és...elvitte a hőn szeretett, nekem, a múltban sok-sok kellemes órát "okozó" gépet.
(remélem, Őneki is hasonlóan sok, kellemesen eltöltött órát fog "okozni" a gép)

Kárpótlásul,(cserébe) az Ő K40-ese meg...itt maradt a nyakamon!:)

Nem jó ez így...
Most vehetem elő a fiókból a Hebo-féle 5,5W-ost, és,csinálhatok magamnak egy új, kék lézeres gépet!:)

Visszatérve az új szerzeményű k40-es gépemre...
Pár kép a már új táppal, jól működő gépről.

6nvk44t63

Sziasztok! Ilyen lézert [link] használ valaki esetleg vannak vele tapasztalatok? Érdemes egyáltalán egy ilyenre beruházni vagy jobban megéri a fórumban sokat emlegetett hebo felhasználó által készített lézer?

000000000

Ezt féláron akár magad is össze rakhatnád kis faragásal ugy 45E meg is lenne semi extra nincs benne ha gépet is te épited!

dioda

6w dioda modul

vezérlö

b8
vezérlö

Wentunek meg jeres valami golyo csapágyas megoldást pl delta 40x40x20 ...50x50x20...stb 2E kb![#eljen]

Ólvas vissza topicot és még pénzt is sporolhatsz amit olvasol infoként![#awink]

000000000

A eladó korekt[#eljen] a csomagra irasd rá 10$ értéket és nincs vám+ áfa érdemes mert USA érkezet dolgokra csillog a szemük a magyar vámosoknak![#eplus2]

freewind

Cree által ajánlott diódából és vezérlőből nem rég rendeltem. Rendelés után egyből írtam neki, hogy 19 USD írjon rá. Az e-mailre nem érkezett válasz ezért izgultam is egy kicsit. Szerencsére nem volt gond. 6 USD-t írt rá, a csomag tartalmára pedig ,,salvage dlp projector module"-t. Az országba viszonylag hamar megérkezett, de a reptéren vesztegelt két hétig.
Hűtőnek szintén Cree ajánlásával egy tömör réz magos (henger) hűtőt szereztem számtech boltól használtam. Ez lett átfúrva és hűtőpasztával berakva. A rögzítést egy oldalról behajtható csavarral oldottam meg. Az áramgenerátorba a vezetékek  beforrasztása nem épp volt könnyű, borzasztóan kicsi, nem árt ha van egy kis forrasztási gyakorlat!
Első beüzemeléskor a fókusz borzasztó rosszul volt beállítva. Ekkor tekergettem a ,,Fókusz gyűrűt", ami kiderült hogy csak egy gyűrű, semmit nem tart. Hirtelen meg is ijedtem, hogy valami itt nem stimmel. Aztán beljebb a dióda házban van egy lencse amit csavarhúzóval lehet állítani. Ekkor úgy néz ki jobb lett, de nem volt időm igazán belőni. Legalábbis remélem, hogy gyárilag is csak ennek kell benne lenni, igaz akkor nem értem, hogy a honlapján is miért fókusz gyűrűként hivatkozik rá. A vetített képtől is megijedtem egy kicsit, ugyanis nem egy folytonos vonal volt, hanem a vonal középen megszakadt. Ez normális?
Ami még feltűnt, aktív hűtés nélkül fél-1 perc alatt jól felmelegedett, szóval mindenképp kell a ventilátor! Pedig először csak 3.5A-ra állítottam a bemenő áramot. A vezérlőnél is írják, hogy pár amper felett kell a hűtés. Amely  be is bizonyosodott. Forumokat böngészve azt láttam, hogy sok esetben a nyák alján hűtik a vezérlőt. Egy hővezető lapot tettem az aljára és úgy rá egy hűtőbordát. illetve az alkatrész oldalán az egyik alkatrészére (nem tudom pontosan mi az) pedig egy A4988 vezérlő hűtőbordáját (vagy a kis IC-t kellene hűteni?). Kipróbálni nem volt időm, hogy így mennyire melegszik. Valami tartót kell még összeraknom amivel a gépre tudom fogatni. Ami kicsit megnyugtat, hogy van benne hővédelem így ha mégsem ok, akkor talán nem nyírja ki magát. A vezérlőhöz jár egy thermistor amely véd a lézer esetleges túlmelegedése ellen. Hogy hány fok körül kapcsol le még nem teszteltem. Amit talán így utólag másképp csináltam volna: a vezetékeket a NYÁKon átvezettem és alulról forrasztottam meg, így viszont kisebb bordát tudok felrakni csak. A képeken sok esetbe csak felülről forrasztották meg, így az egészet rá tudták rakni egy hűtőbordára. Mire rájöttem nem mertem visszaszedni, főleg, hogy a vezetékeket le is ragasztottam nehogy véletlenül megrántjam és kiszakítsam, összeérjen valamivel.
Röviden itt tartok. Így az első konklúzió, hogy építésbe akkor kezdj bele, ha van időd, türelmed és kézügyességed beforrasztani, beállítani, megoldani a hűtéseket és a felfogatásokat.
Még egyszer megköszönöm Cree-nek az eddigi sok segítségét!
Természetesen, ha valakinek van észrevétele, javaslata szívesen várom, illetve ha valaki rakott össze ilyet, akkor képet, hogy ő hogy oldotta meg pl a felfogadást, hűtést, vezérlő elhelyezését.

000000000

fokuszt majd gépen inkább 6..10cm lesz ... egy alap 3rétegü lencsével szerelt a modul de lehet többet költeni spec G2 lencs de lehet nem lesz 5x jobb ahogy az ára tükrözi...[#vigyor5]
léptecs vez icre van 10x10x14mm magasitot borda azal szerelik de hütöborda kell rá mindenkép meg szelöztetés sem árt valami kis csendes venti dobozba lesz... mert ha elszál lehet a moci is báni fogja a nagy áramot amit átvezet a zárlatos motor vez fetje tök vezetö lesz....[#whatever]

Kelepeisz Lajos

Én már kb 5x rendeltem DTR-töl, volt mikor 3 diódát egyszerre ami kb 40000ft volt, de még 15000ft alatt soha nem rendeltem, én nem szoktam íratni rá semmit, de még egyszer sem állították meg a vámon, kopogjam le, én úgy tapasztalom, hogy ami el fér egy pici borítékban azzal nem nagyon foglalkoznak.

000000000

ilyen lencsével küldik a modult amit vetél!
m9 3réteg 405mn

000000000

Vámos soha sem alszik viszket az ujúk.....[#alien]...
ha feldex akor tuti körbenézik vámon (tapasztalat)[#szomoru2]