Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

000000000

Ez 60-szor jobb eredmény, mint az 1 perc. [#taps]

svejk

Engem csak ezzel baszol fel agyilag, hogy előadod a nagy halált, hogy Te nem ismered a többi program eredményeit, főleg a Mach3 és UCCNC értékeit.

Azt még a megboldogult Hiszékeny Úr (Szuhay Balázs) sem hinné el Neked, hogy nincs valamelyik vinyód rejtett zugába felrakva minden program ami ilyen téren elérhető.

Ha esetleg valami csoda folytán pedig mégsem így lenne a akkor Te vagy a világ legnagyobb bolondja, mert még anno a a Teológia szakon is tanították a Marxizmust, hiszen csak akkor tud az ember okosan érvelni ha ismeri az ellenfelét. :)

dezsoe

Ja, az okosan érvelés az más tészta. Hol láttál te olyat?

000000000

Ismétlés a tudás anyja, idézet a #14465 bejegyzésemből:

"Nem nézek hülyének senkit, nem tudom, csak sejtem az eredményt. Egy embert kértem meg magánban, mert én nem foglalkozom WinX alapú CNC vezérlővel, így nincs is ilyenem, nem tudom futtatni, csak a saját fejlesztésemet."

Tényleg annyira nehéz ezt a mondatomat felfogni, és helyette sokadszor ilyen alternatív valóságokat írni??????[#conf]

"Engem csak ezzel baszol fel agyilag, hogy előadod a nagy halált, hogy Te nem ismered a többi program eredményeit, főleg a Mach3 és UCCNC értékeit."

dezsoe

Valóban nem írtam teszt eredményt. Az M3-M5-ös kódot nincs értelme futtatni, mint már többször szó volt róla. A második két kód nálam egyformán egy másodperccel lemaradt a Gáboréhoz képest, de, mivel ő már felrakta, nem sok értelmét láttam, hogy én is odaírjam. Egyébként Windows 10 x64, core i7, 8GB RAM, több program is futott közben. (Firefox kb. 80 nyitott oldallal, Total Commander, PSPad, Windows Posta, Jegyzettömb.)

svejk

Hehe..., akkor marad a #14507 3. bekezdése.  [#nevetes2]

zt2c4wh9

Te nagyon nem normális, már megint ferdítesz. A kép amit belinkeltél azon egyetlen gond van, hogy a g-kód ami készítette hibás, hiszen a lassítási szakaszban érnek véget a vonalak.

zt2c4wh9

Gábor, OK, értem és örülök, ha jó hasznát veszed a szoftvernek és hogy Dezsoenek is. :)
Így már értem, hogy akkor ez csak egy teszt volt, de azért arra felhívnám a figyelmedet, hogy azt ne nagyon vedd készpénznek amiket Tibor ír, mert amiket mond az már erősen át lett engedve az ő saját rosszindulat szűrőjén és el lett osztva kettővel és az az amit a népnek tálal mint konklúziót. Ha kérdésed van nyugodtan megkérdezhetsz minket, szívesen elmondjuk bármiről a valós, tényszerű adatokat.

PSoft

Nosza, rajta!

Ha már más,(általad rossznak ítélt) munkáját fikázod...

Gondolom, semmi nem akadályoz abban, hogy pl. ugyanezt az ábrát megcsináld a Te CSODÁLATOS ROBSY LÉZEREDDEL is.
Csináld meg, csinálj egy elfogadható minőségű fotót is róla, aztán...mutasd meg ITT nekünk.
(hadd fikázzunk már mi is valami gyakorlatban értékelhetőt, a sok színes "csicsa grafikonon" kívül)

Gondolom, az a pár másodperc, ami a rendszered munkaideje lesz, nem oly nagy érvágás a drága időd rablására.

Hadd lássuk, mire is képes a gyakorlatban az az egekbe magasztalt, makulátlan, minden másnál jobb, CSODÁS ROBSY LÉZERRENDSZER.

zt2c4wh9

Psoft: Amit kérsz tőle azzal az a baj, hogy kijavítja a g-kódot mielőtt végrehajtaná és máris jó lesz az eredmény. :)

s7manbs8

Azt kell csinálni, hogy a lassítási szakaszban automatikusan a PWM csökkenjen.

zt2c4wh9

Azt kell csinálni, hogy a lassítási szakaszban a lézer már legyen kikapcsolva. Kell egy plusz szakasz a gravírozott vonalon túl, ahol a gép letud lassítani már kikapcsolt lézerrel.

000000000

"Hadd lássuk, mire is képes a gyakorlatban az az egekbe magasztalt, makulátlan, minden másnál jobb, CSODÁS ROBSY LÉZERRENDSZER."

Ezt mát láthattad személyesen a két szemeddel is 2015 őszén a CNC találkozón a kis 1.6 W-os lézerem kapcsán, több órát voltál a kiállító asztalom közelében, segítek felidézni a közben elhomályosult emlékeidet, íme:

Robsy lézergravír video.

Arra is megkérnélek, idézz tőlem, amit én írtam volna mostanában aminek ez a tartalma, vagy picit is hasonlít erre a kitalációdra:
"... egekbe magasztalt, makulátlan, minden másnál jobb, CSODÁS ROBSY LÉZERRENDSZER."

Halkan jegyzem meg, NEM találsz ilyet tőlem, még csak ezt egy picit is sugallót sem.

Találsz viszont pár tény adatot, miszerint a mérési eredmények kapcsán pl. az UCCNC az M3/M5 utasítás párost 0.12 s alatt, az M10/M11 úgynevezett gyors utasításokat pedig ~ 2 ms alatt tudja csak végrehajtani. Ezt tudja sebességben, közben pedig egy X giga-csicsa mai korszerű PC erőművön fut.

Ezzel szemben a Robsy CNC vezérlő egy 20 évvel ezelőtti alaplapon is már (P3/733 MHz) ~60-szor gyorsabb ugyanezen feladat végrehajtáskor.

Az objektív következtetéseket mindenki levonhatja, persze akit az előitélet, meg minden más rosszindulat vezet elsősorban a hozzászólásaim kapcsán, annak ez nem fog sikerülni. Attól pedig, hogy ki hogyan magyarázkodik, bábozza el a valóságot, a tények tények maradnak.

Szóval ezek a száraz műszaki tények az M kódok végrehajtási sebesség tekintetében, és azt legalább már te is elismerted, ezeknek fontos gyakorlati jelentősége van a villámgyors lézergravír techhnika esetén.
Nagy kár, hogy a szokásos ellenszélben, pár ember elterelő, minősíthetelen stílusú megnyilvánulása miatt egy nyamvadt 1 bites be-kikapcsolást nem lehet ezen a Fórumon értelmesen, csak szakmai alapon megbeszélni.

s7manbs8

Vannak direkt egy feladatra megoldások, meg van ami univerzálisabb, annak előnyeivel, hátrányaival, ezt figyelembe kell venni, és amelyik mire jó és elégséges azt hazsnálni.

000000000

A hazugságok egyike:
Ezt a "csicsavilágot" is csak azért találta ki, mert hát DOS alatt rajzolni párhuzamosan azzal, hogy végrehajtson neki step/dir jel generálást az ugyebár nem megy. Nem azt mondom, hogy nem lehet, de neki láthatóan ez a dolog nem megy."

A valóság:

A többi méltalan, hazug megjegyzéseidre pedig már nem reagálok, bőven elég ha az objektív Fórum olvasók megteszik ezt a történtek kapcsán, amikor ilyeneket merészelsz írni nekem, mint a #14512-ben: "Te nagyon nem normális".