Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Ez azért nem teljesen tipp, mert az egyik neve rész Gy. a másik meg Master=mester magyarul. :) Ez már Polt Péternek is elég lenne. :)

000000000

Ez az életed legnagyobb tévedése[#nevetes1]: "Ez már Polt Péternek is elég lenne."

s7manbs8

[#nevetes1]

juhasz

Ez még 0,9-es, végülis ezzel sem volt baj. Van már 1.1-es, azt töltsd le szerintem. Bár ahhoz majd újabb sender is kell.
GRBL 1

f67nx205

Sziasztok rendeltem egy kinai gépet, laseraxe cncc programot adtak hozzá, gravírozni tudok vele, de vágni nem tudom hol kell átállítani, ha kodot generálok és runnal futtatni akarom bezárja a programot.
Köszönöm a segítséget előre is.

GPeti1977

V2.8.36 van meg az a legújabb, de mit is jelent pontosan a lézer mód?

juhasz

kb azt, hogy G0 parancsnál mindenképpen kikapcsolja a lézert és hogy nem áll meg a mozgás S parancs változásnál mert nem kell "felpörögni" a szerszámnak.

PSoft

000000000

A lézer CNC alkalmazásoknál nagyon fontos, hogy egy CNC vezérlőprogram a lézert minél rövid idő alatt tudja be/kikapcsolni M kódokkal. Mérjük ezt meg objektíven!

Készítettem néhány olyan test G kódot, amik csak M kódokat tartalmaznak, és futtatási idejükből meghatározható az adott vezérlőprogram M kód végrehajtási sebessége. Négy fajta teszt G kódot generáltam, innen tölthetők le:

1. T1- 1000 db M3-M5 kapcsolás
2. T2- 100000 db M3-M5 kapcsolás
3. M-M 100000 db M10P1-M11P1 kapcsolás
4. U-M 100000 db M11-M10 kapcsolás

A setup ablakok delay értékeit nullára állítsátok, és már mehet is az éles teszt. Minél rövidebb lesz a futási idő, annál gyorsabb az adott CNC vezérlő kapcsolási képessége.

Figyelem! A lézer vagy főorsó tápegysége ne legyen bekapcsolva a teszt alatt, vagy ha igen, erre az éles működés alatt mint veszélyforrás figyeljetek oda!

Az eredményeket az alábbi formátumokban írjátok vissza:
Futási idő másodpercben : CNC vezérlő program neve * test G kód * Op. rendszer * Processzor típus/órajel

Kezdetnek a saját CNC vezérlőm egyik teszt eredményét írom be:

2.1 s : Robsy * T2- * Dos6.22 * P3/733 Hhz

Megjegyzés: A Robsy CNC vezérlő programokban nem kellenek M10/M11 gyors működésű kódok, mert az M3/M5 is gyors. Ezért volt a T2- G kód választás. Ezt a G kód választást más vezérlő programoknál nem javaslom, mert kinő a szakállatok, mire lefut a programotok.:)

Hajrá, jöjjenek azok a valós mérési eredmények, kiváncsian várom őket, a következtetéseket, műszaki tényeket pedig majd levonjuk.

zozo

Egyik link sem müxik. (linux firefox)

PSoft

Próbálj javítani...
Win/Chrome alól se érhetőek el a linkek.:(

svejk

Tibor, ne nézz már hülyének bennünket, tudod Te jól a pontos adatokat.[#ejnye1]

Eleve van egy óriási helyzeti előnyöd, hogy Te tudod bármelyik Hobby CNC vezérlő progit futtatni, míg mi nem a Tiédet.
(Meglehet nem is akarjuk :))

Gondolom a Linux (direkt ezt írtam mert semmi közöm hozzá, még nem is használom) fejlesztői is tudnának olyat kérni Tőled amit épp most nem tudna a programod, nem hogy lassan de egyáltalán nem.
De biztos vagyok benne, hogy  megmagyaráznád, vagy jó esetben gyorsan megírnád hozzá az alkalmazást.

Fel kellene már érned, hogy nekünk hobbystáknak egy mindent tudó szoftver kell, ami nem baj ha sántít, nem baj ha csicsa, csak ne kelljen várni rá.

Képzeld el magadat abba a helyzetbe, hogy csak az itt levő több mint 2000 tag annyi igényét kellene kielégítened mínusz időn belül amennyi funkciót  bármelyik másik program tud.
Meglehet a Te szakállad is kinőne... :)
Pedig huszonpár év alatt lett volna már rá időd kifaragni egy akár világszínvonalú, az iparban is helytállót de Te nem éltél a tálcán nyújtott lehetőséggel.

PSoft

Az adatlapodról se megy a **http://www.robsy.hu**

svejk

Ne akard megnyitni, jobb gomb, link mentése másként.

PSoft

Mostmár műxik, akár megnyitással is.:)
De az előbb, a honlapja sem volt elérhető.

Hiába nahhh!
Ez a klikkelős csicsavilág néha, meg-meg tréfálja az embert.:)