Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

freewind

GRBL-be engedélyezve van a Laser mode ( $32=1 ) ? Illetve az M4-M5 páros szebb mint ha M3-al kapcsolod be a lézert.

kozo

GRBL 0.9 vagy 1.1 vert használod ?

A 0.9 verben ha jól tudom alap 8kHz a PWM freki de nincs benne M4 elérhetőség ami gravírozáskor alacsonyabb gyorsulású gépek miatt figyelembe veszi a gép lassulást és ennek függvényében csökkenti a laser teljesítményt , így nem ég meg az anyag irányváltáskor . Azt nem tudom , hogy kép gravírozáskor számítana valamit is .

Az 1.1verben 1kHz a PWM freki és használható az M4 parancs .

1.1verben , forráskódban (cpu_map.h) átkapcsolható ill. átírható a PWM freki pl: alap 1kHzről 8kHz re , vagy talán kicsit feljebb is .
Lehet számít fénykép gravírozáskor ...[#nemtudom]

GPeti1977

Be tudtam állítani a line to line módot hogy szép legyen, csak még elcsúsznak a sorok, az áramot maxra vettem feszültség 24V, a gyorsulást nem akarom lentebb venni, a legkisebb hosszúságú nema17 van fent azt hiszem kevés a nyomatéka másik motor kéne.

beuegweae

Sziasztok!
40W-os csoda CO lézer fej légfúvást szeretném megoldani. Adtak hozzá műanyag fúvókát, de persze se bele/se rá...sehogy nem passzol (meg még valami csődarabot, sülthal vagyok hozzá, mi lehet, majd Ti megmondjátok...). A hozzá való fúvókát mondjuk kinyomtatjuk, az nem gond, viszont milyen kompresszort tudnátok ajánlani? Csendes kellene és kb. 8mm-10mm-es csövön menne be a kifúvás. Amiket eddig találtam, olyan a hangjuk, mint egy traktoré.

LittleSV

Ez szerintem a keringető szivattyú tartozéka, amit nem használsz a gépen.
Kompresszort linkeltem már, ha visszalapozol megtalálod.

GPeti1977

Ilyen sorcsúszást tapasztalok az arduino-s gbrl gravírozással, a motoroknak van nyomatékuk max sebességnél is nem lépésvesztés de akkor mi lehet?

juhasz

Nekem akkor fordult elő ilyen, mikor túl nagyra volt a gyorsulás állítva.
Bár ilyen mértékű akkor sem volt.

beuegweae

Köszönöm, túrok vissza... a csonk meg azért volt nekem furcsa, mert volt egy réz szűkítő, ami pont ráment a hűtőcsőre...szóval az a műanyag izé bele-belemegy, csak minek??? Próbálok logikát keresni a hozzáadott dolgokban, de pl. a rugós tárgyszorítót azonnal kidobtam, mert a fókusza 60mm volt a lencse meg 50mm. Tehát alapban csak dísz...(most nem ecsetelném, hogy a "fejlesztett" dolgok között a gurulós alap szerepelt, tehát első mozdulatra majdnem leköszönt a cucc az asztalról...még a görgőket is le kell szerelnem. Nincs végállás kapcsoló meg ajtóérzékelő... Köszönöm a segítséget, játszok vele pár napja, okosodok, de ez valami ipari hulladék. (de legalább büdös, de nagyon) Most az anyag/teljesítmény/sebesség/vizuális szépség adatokat szeretném felvenni, benne még a "szag" paraméter :). Eddig még megy a dolog, az a kifújás az kell még. Meg cső meg energialánc hozzá. No, meg ahogy nézem, dinamikus fókusz nem ártana. Nagyon köszönöm az eddigi segítséget is (ameddig látok). :)

GPeti1977

Ez ugye nagynak számít?
#define DEFAULT_X_ACCELERATION (1200.0*60*60) // 10*60*60 mm/min^2 = 10 mm/sec^2
A motor csak a lézer hűtőbordáját cipeli meg a 4 lm8uu csapágyat.

PSoft

beuegweae

Köszi, áttúrom, pont most csináltunk áramszünetet...az elszívó venti rosszrá égett :) De még élünk :)  A 12 éves lányom cica képe elkészült, nagy baj nincs. Azt a leborultmindenségit neki, oda kell figyelni mindenre. Most értette meg a lányom, mi az az amperszag :)

PSoft

"A 12 éves lányom cica képe elkészült..."

Nahhh, mutasd csak azt a képet a Másik topikban![#wave]

LittleSV

A műanyag izé az akkor kell ha szökőkútnak használod a szivattyút a kerti tóba.
K40 ez a gép? A fókusz nem inkább 58mm? Így a 60mm tárgy szorító nem is áll messze. Mondjuk azt én is likvidáltam. Igaz nekem az egész mechanikát át kellett reszelgetnem fúrnom, húzatnom hogy a majdnem derékszögek meglegyenek. A gurulós lábbal nekem nincs gond, lefékezve nem gurul, bár maga a görgő csúszós. Az elszívó ventilátor nem túl fényesen sikeredett termék, de a csövet egy csőventilátorhoz még fel tudod használni. Végálláskapcsoló nincs, de home pozíció optokapuk vannak. Ajtóérzékelő az nincs (neked írtak ilyet a hirdetésben? Nálam csak ajtó kitámasztó szerepelt, az benne is van).

Kelepeisz Lajos

Szép estét!

Különösebb ok nélkül, megmutatnám nektek hogy vágok 2W-al 2mm-es piros plexit 1 menetből 55mm/min. Kellet egy fúrósablon magamnak, és gondoltam lövök egy gyors kis videót. Egy kis tapasztalati tipp, ha más is ilyent akar vágni akkor csak annyi levegőt használjon hogy éppen nyomás alatt legyen a fej, csak éppen hogy sziszegjen, túl sok levegővel még 3 menetből sem vinné át, szó szerint kihűti a fókuszpontot.

beuegweae

Na, most nem a lányomról készült, azt nem teszem közzé, épp elég bajom lesz majd vele...később... a cicakép üvegre 25%-on (fogalmam sincs, ez mit jelent, beskálázták valamire) 100mm/sec sebességgel vésődött. Tökéletes, élvilágításhoz is, ez nem vektoros (tehát bitmap), szóval ez a gagyi. Ja, fókusz rossz, mert fordítva tette fel az alapra. Az üveg  3mm-es ablaküveg, igazából a sarki 100Ft-os boltban vettem 80Ft/db áron mint poháralátét (ezért a hiba, van rajta 4db "talp").
(bocsi, elég nehéz fényképezni)