Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

Kelepeisz Lajos

Biztos nem lehetetlen, de ez már nagyon szegényes megoldás lenne, ha már ilyen függő dolgokat akar az ember akkor Sinrad CO2 lézert érdemes feltenni annak egy bizonyos teljesítményig nem kell vízhűtés, és elég csak tápot + vezérlőjelet odavinni, az egész egy alumínium ház aminek rendes felfogatása van, persze ez nem a hobbi kategória, így az ára sem az.

c2nsu773m

c2nsu773m

Nekem ezelőtt 7 évvel is kb.: 1M forintomba jött ki ez a gép....

c2nsu773m

c2nsu773m

Egy szett...

frob

Szia
Ez a nagy masina viszi magával a csövet ha jól látom?
ezt is szervó hajtja?

Az asztala a magasságállítós? Mert a lézer fej környékén nem látok semmi ara utaló jelet.

A másik gép meg nem csodálom hogy 1M volt, nagyon igényes kialakítás!

wzc80zbf7

Igen én is erre hajlok. Csak a kérdés hogy tényleg megéri-e a 4x-es felárat a másik 40W-os géppel szemben. Mert pl a 100W-osnál nem tudom hogy van-e asztalállítás (40W-osnál tuti nincs). Ezért kérdeztem a hozzáértők véleményét. Mert nem szeretnék 1 hónapra gépet venni, viszont eszembe jutott hogy a 40W-os gépet megvéve esetleg át lehetne építeni. Csak nem tudom hogy nem lenne-e több a leves mint a hús. Ráadásul nem tudom hol lehet kevés a 40W.

PSoft

A "kiflexelés" a 40W-osnál, nem fog működni.:(
A munkasík kb. magasságában elöl is, hátul is vannak dolgok, amik átépítés nélkül útban lesznek.
Elöl az "Y" összekötő tengelye,és a motor lesz útban, hátul meg, az elszívó rendszer.
De, maga az elox alu mechanika(váz) sem engedi, hogy ebben a formájában egy "Y" irányban átjárható síkot alakíts ki a munkamagasságban.

hduf42fua

Teljes mértékben megértelek. Én is úgy vagyok ,hogy a történelmet olvasni szoktam és tanulok belőle, de  biztos jövő nincs , csak jósolgatják . Ezért Én nagy alapterületü gépet vennék vagy építenék (Akár külön a mechanikát és ráépítve a lézet) azért  mert  nagy gépen a kicsi dolgokat is el lehet készíteni fordítva viszont nem igaz, (szerintem)
 Minden esetre a döntést neked kell meghozni. Sok sikert !

LittleSV

De miért lenne állítva?!

PSoft

De, miért ne?:)

LittleSV

Hát mer' másfél méter a cső. Bár ebben az esetben lehet az asztalt kéne alatta mozgatni.
De az én felvetésemben a megoldás ott van Tamás kék gépén. Szóval kivitelezhető hogy a híd cipeli a csövet, így 2 fix és csak 1 mozgó tükör van.

PSoft

Visszajutottunk a kályhához!
Vagyis, az első mondathoz.:)
[#t169p14357#]
Igen, két fix,és egy mozgó tükör.
Tamásé is így "szuperál".
Az is egy viszonylag nagy munkaterű gép, az utazó cső előnyeit kihasználva.
De, a [14357] többi része, már nem erről szól.
Ott, abban az elképzelésben...nincs tükör!
Se fix, se mozgó.:)

c2nsu773m

GPeti1977

Fényképet eddig úgy sikerült szépen gravíroznom hogy photoshop dotG MACH3 Z tengely dir a be ki kapcsolás.
Most építettem egy kis 2W os lézer gravírozót, de ez laptopról menne gbrl, meg a laptopon lasergbrl segítségével, készítettem egy képet de az eredmény ijesztően katasztrófális. Tudnátok valami beállítás mondani?