Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

RJancsi

Rákerestem a juhasz olvtárs által javasolt méhész "anyarácsokra". A pálcás megoldás elég jó ár/érték arányúnak tűnik.

Anyarács

2hmy7i9d8

Ez az alga probléma nálam is jelentkezett és szintén esett a lézer teljesítménye.  Köszönöm a tanácsot. A fagyálló hozzáadása lehet itt is megoldja.

90jv6ys7

Sziasztok

Ki honnan rendelt alacsony teljesítményű lézert? (2-2.5 watt)
Aliexpress,ebay?

Ezekkel szemezek már egy ideje:

lézer1
lézer2
lézer3

Ti melyiket vennétek ezek közül?

rokonok

Az alin max 5 wattos lézer van . Amit ráírnak fele se igaz.

VighLajos

Rosta
Olyasmi, mint a kőnyűves használ a habarcs és a homok átrostálásához.
Mezőgazdasági boltban, gazdaboltban kapható, szénacél, így fogja a mágnes (rögzítés!).

abm0vxna

Üdv mindenkinek!Kezdő lézeres vagyok,de nagyon érdekel a dolog!Tudnátok ajánlani gépet amivel el tudnék indulni,és ami később is  jó lenne?Köszi

Jozs

Nagyon csodálkoznál ha valaki azt válaszolná, hogy ha elindulni szeretnél akkor valami használtautó kereskedésben próbálkozz ? [#vigyor4]
Komolyra fordítva: annyit beleírhattál volna hogy mire szeretnéd használni. ( Nem mintha én tudnék segíteni, mivel én is épp "elindulni" szeretnék [ 3 mm -es rétegelt lemez problémamentes vágásához keresek cuccot ] ).

PSoft

Lentebb, írtam egy "anódáram hibás" K40-es(40W-os) CO2 lézergépről.
[#t169p14252#]

Aztán kicsit később, rá pár napra, ennek a gépnek a műterheléses lézertáp "vizsgálatáról".
[#t169p14272#]

Még mindig ugyanerről a gépről...
Ma délután, pusztán kíváncsiságból, kivettem a jól/hibátlanul működő K40-es gépemből a nagyfesz tápot.
Bedrótoztam a másik, hibás gép nagyfesz tápja helyére.

És láss csodát...
Az anódáram, szépen szabályozható, a 40W-os csőre előírt teljes tartományban.
Hibátlanul működik/dolgozik a műterheléses teszt alapján "rossznak" ítélt(?) cső.
Ennél a csőnél, még linearitás hibát sem tapasztaltam, mint a korábban "végigmért" másik, 50W-os csövemnél.
[#t169p12268#]

Most...
A "hibás" tápot kéne górcső alá vennem.:)

Vagy...
MYJG-40W PSU

Kelepeisz Lajos

Ez jó hír, drukkolok hogy sikerüljön a tápot is megjavítani, tudnám ajánlani hogy esetleg egy egyszerű OHM méréssel nézd össze a jó és rossz táp nagyfesz trafóját, nem e menetzárlatos.[#eljen]

zozo

Tudtam, hogy nem fogsz beletörődni. [#nevetes1]
Ezekután kíváncsian várom, hogy a 80W-os csöved mikor tér magához a kómából.[#wink]

Kelepeisz Lajos

Mikor én 0-rol nekiálltam a lézeres témának már akkor több elképzelésem volt arról mit akarok, mind egy-kettő újoncnak, de sebaj.  Akkor amit jó lenne tudni még akkor is ha tökre semmi elképzelésünk sincs:

Építeni akarok, vagy készen akarok venni?
Mekkora munkaterületre van szükségem?
Mit szeretnék vele csinálni?
- Vágni, gravírozni, mit akarok vágni, mit akarok gravírozni?
Milyen vezérlést szeretnék?
-Esetleg Mach, vagy arduino vagy valami hasonló fejlesztőkörnyezet?
Mennyi pénzem van rá?
Gondolom kék lézer lenne?
Stb.

Nagy vonalakban ennyi, ennyiből már talán ki lehet indulni.

x5izpkum

Lézer asztal tippek, innen érdemes utángyártáshoz nézelődni, ha valaki esetleg legyártana párat, a gyári ár alatt (nagyon alatta), akkor vevő lennék rá.

Trotec asztalok

Itt egy másik gyártó:

Rack-Star

abm0vxna

Van elképzelés csak nem akartam regényt írni.Azt gondoltam,hogy akinek már nagyobb tapasztalata van esetleg profi az ön által említett paramétereken belül tud tanácsot adni hogy ár érték arányban milyen gépre lenne érdemes beruházni(kész gép) ami nem gagyi.Vágni 0,4mm és gravírozni kellene min.60x60 asztallal.Használt gép is érdekel csak jó legyen!Nézegettem az ALI-n de nem tudom hogy az5,5mW mennyit tud!A CO-s a jobb vagy a diodás?Valami ilyesmi segítségre gondoltam.Valahol el kell kezdeni!!!

000000000

Szeretsz-e olvasni?[#rolleyes]
Mert igen hasznos igazán még pénzt ia sporolná vele amit épiteni vagy venni szeretnél![#integet2]

s7manbs8

Küldd el az elképzelésedet email-ben.