Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

kiralyc

Szia,

Egy ilyen linknek én is örülnék :)
Szóval ha lehet akkor ide toljátok majd be a topicba.

üdv cs

Kelepeisz Lajos

Késő este, majd ha gép elé tudok ülni küldöm a linkeket.

Kelepeisz Lajos

Uraim itt vannak a linkek, ezek mind megjöttek minden gond nélkül, és a minőség is jó volt.
Sarokelem
Görgő
Cső tartó
Tükörtartó
Bordáskerekek
Lencse
Fej

kiralyc

Ezer köszi.

2hmy7i9d8

Szépen összeválogatott link gyűjtemény.
Köszönjük Lajos!

Gondolom emelőasztalt is teszel bele :)

Kelepeisz Lajos

Mivel ilyen szépen megköszöntétek este teszek fel még pár vásárlást amit viszont én kaptam másoktól, és nekik is szépen megjött és nem volt velük gondjuk, szíj, motor meghajtó, lézer táp, biztos nem haragszanak meg ha továbbadom.

PSoft

[#t169p14252#]

Pár mondat erejéig visszatérve az ott írtakra...

Egy K40-es 40W-os kínai gép, kb. 20-25 munkaórával a gépben/csőben.
A gép, egy telet állt víztelenítve, elcsomagolva.
Következő tavasszal elővéve, a már írt jelenség, 5-6mA-nél jobban, nem lehet a csövet kivezérelni, ami ugye kb. 10W-nak felel meg.

Kérdés volt, hogy...
"Ki lehet a hunyó?
Cső, tápegység, vagy valami más?"

Tegnap az adok/veszek-ben kerestem 100kOhm 100W-os kerámia ellenállást.
Legnagyobb meglepetésemre, itt a környezetemben találtam, igaz csak kölcsönbe, de úgy is jó/elég volt.:)

Az ellenállásból, készült egy műterhelés a lézertáphoz, azt eldöntendő, hogy táp, vagy csőprobléma-e a vázolt "jelenség".

Ma, megtörtént a "vizsgálat", ami a gép gazdija számára kicsit lehangoló eredménnyel zárult.:(

A csövet a tápról levéve, helyére a műterhelést iktatva, szépen, a teljes tartományban szabályozható a lézertáp anódárama.

A csövet a tápra visszatéve, továbbra is letörik az anódáram 5-6 mA környékén szinte nullára,és úgy is marad a teljes tartományban.

5-6 mA környékén viszont, szépen dolgozik a cső, azt a kb. 10W-ot stabilan tudja/tartja.

Most, van a kollégámnak egy kb. 10W-os K40-es gépe, amivel gravírozni szépen, hibátlanul tud, akár 450-500 mm/s sebességgel is.:)

Peppe

Köszi a link áradatot.

Kelepeisz Lajos

Csak vajon mi lehetett hogy a cső hirtelen így alább adta, de mégis működik, mert ha szépen lassan gyengül el akkor öregedés, de egyik pillanatról a másikra?[#confused]

kaqkk007

Nem értek hozzá, de nem lehet hogy a hűtőfolyadék "romlott meg" és amiatt "áthúz" a nagyfeszültség?

Kelepeisz Lajos

Elméletileg semmi köze nincs a víznek a nagyfeszhez, külön csőben van a víz és a kisülő tér, inkább az lehet hogy nem kapott rendes hűtést és megfőhetett a cső.

kaqkk007

Azért mertem ilyen "hülyeséget" kérdezni mert mintha olvastam volna valamelyik fórumon hogy átüthet a nagyfesz emiatt is.

Kelepeisz Lajos

Az lehet, de akkor ha egyszer átüt folyamatosan szivárogna, mivel rés keletkezhetett a belső falon, kitudja, végül is akármi meglehet.[#wink]

Kelepeisz Lajos

Ahogy ígértem, ismerősök által megvásárolt és bevált eladók termékei.
Léptetőmotor meghajtó
Cső tápegység
Vezérlő
Szij

000000000

olcso bélyegzö készités...

alap anyag