Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

pv6cdvuc7

Szia Béni!
Úgy gondoltad hogy ezt a Dotg program posztproc. -ba másoljam majd átnevezem.Na megcsináltam, és működik ugyanúgy mint a mach3 postp-ával.Köszönöm.igazából valami ilyesmit szeretnék, de úgy tűnik hogy relém nem jó ehhez, túl lassú.itt meg szinte rezeg

pv6cdvuc7

Itt lenne

kaqkk007

Mi lenne ha a relét 50Hz -el hajtanád és csak a ki be kapcsolást csinálnád a programból ? Amikor a két betű közt különben is van Z emelés.

pv6cdvuc7

Azt hogy kellene? a relé 24VDC-vel működik és az a kis Fet kapcsolgatja.A Dotg progi úgy is 1 bites rasztert csinál. Bekapcsol meg ki. Vagy nem?

kaqkk007

Egyenfeszültség helyett váltót kapcsolsz rá egy relével amit a fet kapcsol ki-be

hduf42fua

Üdv !
Az előttem lévők már jól kivesézték az egészet, viszont megpróbálhatnál egy 24v-os szoleonidot kapcsolgatni.
annak a rezgéseit lehet állítani rugó ellenében ,vagy
egy egész egyszerű elektromos festékszórót működtető relé is jó lehet , azt is lehet állítani ,viszont 220v-al működik.
A hab a tortán ,hogy amembrános kompresszorok , vízszivattyúk is ezen az elven működnek.
A DotG-programmal nagyon sok szép képet láttunk már lézerrel égetve , nos a lézer helyére bekötöd a Te kütyüdet és már megy is a dolog. Lehet ,hogy nem olyan gyorsan  ,lehet először nem olyan szépen ,de menni fog. Sok sikert.

pv6cdvuc7

Heló.Lejjebb ott a kép a solenoid elektromágnesről ,ami úgy is 24 voltról megy.Működik is de hát nem olyan gyorsan mint a korábban betöltött videón

000000000

Próbálj meg egy sokkal kisebb tömegű vasmagot mozgató elektromágnest alkalmazni, mert ez a böhöm cucc így "vasba öntve" garantálja neked a lassúságot, a hitvány dinamikát.

hduf42fua

Azt láttam csak azt hittem ,hogy az egy ütvefúró belseje.
Én egy akvárium pumpa motorjára gondoltam.

pv6cdvuc7

Nem olyan nagy az ,3-4 ujjnyi vastagság.De van egy kisebb lemezes relém is (nyomtatóban volt)ugyanazzal a kóddal ugyanúgy mozog mint a nagy.Meg hát az erő hiányzik.Mondjuk a nagy is csak olyan 9-10 Newtont ír (0.9 kilopond).De láttam a conrad honlapján pl ilyet.
https://www.conrad.hu/hu/hengeres-magnes-24-vdc-078-22-n-intertec-its-lz-2560-d-24vdc-502681.html
De lehet hogy váltóáramú relével jobb lenne, talán gyorsabban is visszahúzná a vasmagot (talán valami Lorenz erő miatt)

pv6cdvuc7

Meg hát az orosz youtubos videón 1 bazi nagy van

zozo

A videón sztem olyan autó önindító behúzó tekercs méretű a szolenoid.

hduf42fua

Egy gondolat még bocsánat[#fejvakaras] , a meglévő relédet
nem egyenárammal ,hanem váltóárammal megtáplálni persze 24 v-al . Lehet ez egy láma dolog  csak egy próbát megér [#guluszem1]

svejk

Nagy, de a mozgó vasmag kis tömegű.

svejk

No de az nem csak úgy rezeg a vakvilágba, szinkronban kell legyen az X tengely mozgásával a kép bitjei szerint, nem?