Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

pv6cdvuc7

Lehet az alsó rajz csak terv volt és csak a gyerek kérdezett a hobby  orosz fórumon, hogy mi lenne ha....így csinálná?
Mindegyi képen, videón ami így működik azon ott a léptető motor (vagy csak a tengelyét rajzolják oda)Akkor az minek, ha a mozgást az elektromágnes csinálná java részt?

designr

A rajz egy 2007-es orosz szabadalom része.
Léptetőmotorral is meg tudod,csak nem lessz olyan gyors.
Mechanikai ötletekben lehet jobb helye lenne ezeknek..

000000000

Szia Sándor!

Szerintem azt kellene a lézer meg a kopogtató garvírnál is mindenkinek átgondolni (ha még nem tette volna), hogy mi is történik egy aktív pixelpontban. Mert ugye a VALÓSÁG (út, sebesség, gyorsulás) a mozgást végző CNC hajtások világában szinte mindig más, mint a G kód, meg a csicsa képernyő mutat nekünk. Azaz idő +- delta X eltolódásokkal történnek a dolgok, a műszaki végrehajtó eszközöknek (motorok, relék, stb...) véges időállandója. A Hobbyban is az a cél, hogy delta X tartománya minimalizálva legyen egy adott alkalmazásnál.

Ezeket kellene végig gondolni, és ennek megfelelően kellene a gyakorlatban konstruálgatni valamit, iszonyú sok felesleges, kudarcos próbálgatást lehet vele megspórolni. Persze értem én, hogy a Hobbysta alól kifogyhat gyorsan az elmélet, mert nem tanult ilyesmikről, de műszakilag érezni azért kellene ezeket a dolgokat. Pl. Lehet rajzolgatni egy időtengelyt, és egy 100 mm-es szakaszon elemezgetni azt, hogy pl. 0.1 mm-en belül egy kép pixel raszter távolságon belül mi a vágyálmod, a hited, és mi az ami ebből realizálható, és meg is fog történni.

000000000

Még egy apróság eszembejutott ezzel a kő gravírral kapcsolatban.
Sajnos ugye ez egy fordított világ, mert általában a kő alapszíne sötét, vagy fekete, a leütött pixel pedig világos.

Na már most sajnos egy arcképnél van az úgy elég gyakran, hogy sötétebb a haj, és egyéb körvonal. Azért, hogy a kontúr látható legyen, egy szerintem zavaró világos plussz köd sávval kell megkoronázni, körbe venni a kép fő kontúr vonalát. Ez természellenes, zavaró dolog picikét, és szerintem ront az egész összhatáson, arról nem is beszélve, hogy plussz munka ennek a valóságban a képen nem is létező ködfelhő beszerkesztése a kép előkészítéskor.

pv6cdvuc7

Igen van az alak körül olyan fehér háttér

pv6cdvuc7

Ezt szerintem 1 képszerkesztőben valahogy biztos hozzá lehet adni.(sőt 1 képnézegetőben is van olyan hogy keret hozzáadása,és a színt is ki lehet választani ill. az átmenetet)Aztán mehet a Dotg-ba.

wwdjyffm3

Üdv!

Van valakinek tapasztalata M140-M, NDB7875, NUB-M44 és NUB-M08 diódákkal?

Melyik mire való? Úgy értem pl melyik jó gravírozni, melyik vágni, stb. Milyen lényeges különbségek vannak, a teljesítményt leszámítva? Ki mit preferál?

juhasz

Elhalálozott a 5,5W-os kék lézerem. Érdemesebb lenne egy olcsóbb fajta 40W-os Co2 lézerre beruházni? Sokkal gyorsabban vág az 3mm-es rétegeltet?

GPeti1977

Mindenképpen, a teljesítmény meg a fény nyaláb minősége miatt gyorsabban is vág, meg plexit is gyorsabban tudsz fele darabolni. A 3d nyomtatóm oldalára szereltem fel a csövet, mindent alkatrészenként vettem meg illetve a cső felfogatás a tükörtartó fej 3d nyomtatott alkatrészekből van, így 100000 Ft alatt lett egy lézerem, aktív hűtés nincsen rajta csak egy 90x30 mm-es bosch profilban kering a víz amire a cső fel van fogatva.

juhasz

Köszi, akkor ez irányba indulok el. Akkor lehet nem is érdemes kompletten megvenni, hanem ráépíteni a kéknek a vázára.

GPeti1977

Azért ez ennél egy kicsit bonyolultabb.

0i8bkxjf4

Neee 3D nyomtatóra CO Lasert építeni!

Képet kérünk mert ez azé nem piskóta feladat.

Peppe

Sziasztok,

Cohesion3D vezérlővel volt már dolga valakinek?
LightBurn szoftverral használnám.
Bele merjek vágni?

Péter

vjanos

A G+ csoportját szoktam nézegetni, ott nagyon dicsérik.
De igazábol egy sima smoothieboard olyan csatlakozókkal, hogy passzoljon a K40 lézerbe.

3wm3x3zz

sziasztok kínai 2w lézerem  van  . Kék fényt  ad  de nem akar égetni  , lehet hogy az áramgenerátor elszállt?köszönöm