Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

guliver83

Itt a legjobb megoldás!

pv6cdvuc7

Ez a két másik megoldás van.A léptetőmotoros kopogtatás,meg  ez a 3. amikor villanymotor hajtja  a gyémántfejet ami össze van kötve a léptetőmotorral.Lehet ez a legjobb.  de a relés meg talán egyszerűbb.-ha van megfelelő relé.

pv6cdvuc7

Ja ennél meg relé is van.Most jobban megnéztem.-és akkor az itt mit, hogyan segít?

pv6cdvuc7

Vagy alulról nyomja a rugó, segíti vissza a kart, felül meg a mágnesek taszítják egymást és segítenek a leütésben?

designr

Ezekben a második generációs ütőfejekben a leütés erejét is szabályozzák..az alsó elektromágnes szerintem arra való.
A felső forgó pedig az oszcilláló mozgás gyorsaságát állitja.

guliver83

Van ott azon az oldalt több írás is ami érdekes lehet!!! [#eljen]

pv6cdvuc7

Van hasonló képem. Szerintem a rugó segít  a fel  mozgásban-visszaállításban.Nincs itt tekercs.A mágnes meg helyettesíthető 1 másik rugóval vagy ütközővel.

designr

Hidd el nekem alul az egy tekercs..[#vigyor4]

pv6cdvuc7

Szerintem a szovjetek egyszerűbben oldják meg

frob

Amit designr megosztott rajzot az egy szuper cucc
és tulajdonképen lézer vezérlést felhasználva simán üzemelhet a dolog

tehát a 10-és 13 csavarral behatárolod hogy mekkorát mozogjon a kar

a mágnest úgy állítanám be hogy húzza vissza a kart

az alsó elektromágnest pedig egy transzformátorról egy greatz on keresztül egy tranyóval kapcsolnám

hogy miért, mert a trafóból kijövő 50Hz es szinuszt beforgatja a greatz 1 irányba és lesz egy 100Hz-es pulzáló egyenfesz, amit nem szabad kondenzátorral simítani!!!

a tranyó meg szépen rá rá kapcsolgatja a feszkót a tekercsre ( lehet fet is)

ahol a lézert bekapcsolná a vezérlő ott ez is zizegni fog, és már csinálja neked a gyönyörű képet

na most ha egyszerűbbet akarsz mechanikailag, akkor kihagyod a mágnest, és csak az elektromágnest tartod meg, nem kell greatz, hanem triak, de a triak meghajtása kicsit másabb mint a tranyóé vagy feté, viszont létezik direkt optóleválasztott meghajtó hozzá, de a tekercs miatt számolni kell a snubert ( rc kör)
így 50Hz el fogja le fel ráncigálni a kart, és a csavarokkal behatárolhatod hogy meddig....

sztem :)

guliver83

Mindkét változat van.
De az oroszok egyszerűen megoldják, van ahol egy léptetőmotor van és azt vezérlik.
Láttam olyan fejet is ami tekercses és step dir jelel vezérlik.

designr

Nem igy működik.
A tengelyen forgatható mágnest egy motorral megforgatják..ez adja az oszcilláló mozgás sebességét.Az alsó tekercset vezérlik..ez pedig az amplitudót állitja..Tehát a rezgés sűrűségét be tudod állitani és az ütés erejét(pontok nagyságát a kövön) is..

000000000

erre egy példát hoznék fel winyo olvasó kar/ fej azok az erös neo mágnesek nem csak mozgatásra vanak méretezve hanem a olvasokar+fej tehetetlenségi mozgását is a mágnesekel elensulyozák (erös mágneses erövel)a pontos pozicioná étdekében a gyors olvasáshoz persze még ezt javitják mind viszacsatolásos elenörzésel is...[#taps]

frob

AHA!

ettől függetlenül amit levezettem is működőképesnek tartom...
persze a kipróbált dolgok a biztosak!

kbsnemh57

Sziasztok valaki tudna küldeni post processor filet aspire 8-hoz? xy tengelyes gbrl hez.