Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

Kelepeisz Lajos

Itt írja a leírás hogy tengelyenként 2 szenzor:
4 roads of limit signal of sensor on wiring board. 2 limit signals input on two side of each axis.
(There are hard limit and origin limit.)

dezsoe

Miért is? Az NPN-nél a példában a relé + vége van fixen bekötve, az érzékelő a kimenetét fogja a GND-re lehúzni, a relé bekapcsol.

Kelepeisz Lajos

Igen, csak hogy a vezérlőnél a kimenetek a pélán a -ra kapcsolnak vagyis PNP.

dezsoe

Rajzold le. Egy a földre záró kapcsolót egy NPN tranyóval tudsz kiváltani.

Kelepeisz Lajos

Bocsi igazadvan!!! NPN kapcsolja fel a negatívot.
Bocsi megint jogos.

dezsoe

Átverősek a rajzok, amit beraktál az előbb, mert a terhelések a másik oldalon vannak és pont a tranyót nem mutatja. :)

Kelepeisz Lajos

Ezért vagyunk itt hogy megvitassuk a dolgokat, köszönöm hogy megmagyaráztad, nem pedig legyintettél, korrekt!

dezsoe

Igazán nincs mit! Általában nem sokat tudok a lézer topikhoz hozzászólni, de érdekes dolgok szoktak itt is lenni, ezért olvasom. :)

kbsnemh57

Sziasztok! Most vettem egy kis kék lézert egyik fórumtársunktól. Ott nála szépen müködött, hazahozom ch340 driver telepít és nem kommunikál a számítógéppel. Próbáltam frissebb drivert letölteni azzal se beszélget. Ötletek? amúgy win7 64bit. SOS.[#wave]

prinx

Üdv nekem a kínai arduinoban van ilyen chip és engem is megviccelt letöltöttem a github oldalról drivert azzal müködött.
Arduino CH340 driver

kbsnemh57

Ezzel se megy...

prinx

A vezérlőpult, eszközkezelőbe látod a portot? Biztos ez az ic van benne? Nézd meg az usb IC hogy mi van ráírva és arra keress!

kbsnemh57

ch340g van ráírva. Valami driver nem kell még a számítógépbe, vagy beállítás?

prinx

Üdv, fel kell rakni illetve az eszközkezelőbe meg kell jelenie. CH340G driver

prinx

Egy olyan kérdésem lenne hogy a lézert nem véletlenül egy tápra kötöd illetve az ardu kimenetével vezérled?
Ha jól tudom ehhez kell lennie egy meghajtónak adsz tápot és jelet aztán elv müködnie kell. Milyen lézer egységről van szó?