Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

jbbawvyw

Megvan az Rl érték is:

jbbawvyw

Akkor, ha jól értem, az optot ennek a kimenete kapcsolja, vagy ez köthető rögtön a lézer meghajtó TTL kapcsára.

90jv6ys7

Sziasztok
Egy 2,5 wattos lézer mire képes? Gondolom a fába, műanyagba égetés nem probléma.
De mi a helyzet az üveggel, plexivel, fémmel? Nem vágásra, vagy mély gravírozásra gondolok, hanem csupán szöveg/kép "láthatóvá tételére".

Más kérdés: Az arduino CNC shiledre hogy kell rákötni egy lézer modult? Kell hozzá egy mosfet? Esetleg csak a lézer TTL bementét kell a lapra kötni, a + - pedig közvetlenül a tápra megy?

jbbawvyw

Ezzel a megoldással elindult a Siemens is, eddig stabilan megy.

jbbawvyw

A plexit festve, az üveget cinkspay-vel festve, a tükröt foncsor oldaláról bőven viszi. Nekem csak 1,6 W-os van, alább néhány tükör kép.

dezsoe

Ezt a kimenetre teszed, a gép és az optó közé. Én olyan panelt csináltam neki, amin volt két d-sub25-ös csatlakozó, egyik a gépbe, másikra ment a kábel az optós leválasztóhoz.

90jv6ys7

Jól néznek ki a tükrös feliratok! [#taps]
Spray helyett üvegre jó lehet akril festék, vagy alkoholos fekete filc? Exetleg fekete táblafilc?

Plexi exetében a festék lemosásakor nem lesz karcos a felület?

lacata

Üdv Kollégák!

Segítséget szeretnék kérni Tőletek.
Vettem egy 1500 mw -os 405 nm -es lézer modult.
https://m.aliexpress.com/s/item/32795841731.html?trace=wwwdetail2mobilesitedetail&productId=32795841731&productSubject=1500mW-cnc-laser-cutter-cnc-router-Laser-Head-405nm-laser-Engraver-Accessory-for-DIY-Carving-Engraving#autostay

A kérdésem az lenne hogy milyen feszültséggel és áramerösséggel lehet meg hajtani?
Tudom hogy nagyon kezdő kérdés, de lézerben én is kezdő vagyok.

Kõszönöm előre is a segítséget.
Teljes körű cnc megmunkálás,
3D nyomtatás,
Plazmavágás, cső és zártszelvények
áthatás vágása

zozo

Gondolom nem olvastad az alatta lévő kommentet, miszerint se nem 1500mW se nem 405 nm... stb.
Inkább néz ki 500mW-osnak szerintem is.
Ki kell deríteni hasonló ilyenről, mit is tud, aszerint megtáplálni. Az én piros 100mW-osom is így néz ki :)

"The device is not a 1500mw laser and it is not 405nm. Seller communication is usesless! another case of fake/fraudulent product from China. IT IS FAKE! I WANT MY MONEY BACK."

Kelepeisz Lajos

Újabb ékes példája annak hogy sz..ik a kínai a lecsóba, mindent elkövet hogy el tudjon adni valamit ami semmit , de még annyit sem ér.
-se típus
-se áram
-És a legszebb ezt meg is könnyeztem:  Laser Working Temperature: 500°C

Thowra

Üdv!
Néztem videókat pl a 2,5W os kék lézerekről de nem tudom ténylegesen mire lenne elég az a teljesítmény.
Öntapadós színes fólia és dekorgumi (egérpad puha fele) vágásához mekkora teljesítmény szükséges kb?

zozo

Egyébként elvileg van benne áramkorlát és 5V-ról hajthatod.
Mérj áramot 5V mellett és nagyjából tudni lehet, hogy mekkora a teljesítménye.

lacata

Próbálgattam a teljesítményét.
2.2 v -on ment, 300 ma -rel.
A fát sütögeti.
Elvileg egy vékonyabb (2 mm) fát át tud vágni.
De csak elvileg.
3D nyomtatás,
áthatás vágása

lacata

Persze nem egyszerre.
3D nyomtatás,
áthatás vágása

zozo