Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

lacata

Holnap mérek.
Ma már pihenés.
Köszi a segítséget.
Teljes körű cnc megmunkálás,
3D nyomtatás,
Plazmavágás, cső és zártszelvények
áthatás vágása

Kelepeisz Lajos

Nem tudom a limit nálam a valamilyen szintig, valameddig-et jelenti, amit te mondasz az inkább az alaphelyzet az a home. Azért van +- mert a tengelyek eleje vége.

robokacsa

Kelepeisz Lajos

Kelepeisz Lajos

Pedig a limit switch magyar fordításban is határ kapcsoló.

robokacsa

holnap megnézem a másik vezérlőmet, lehet okosabbak leszünk.
mindent csak saját fejem után kötögettem be, az meg se fordult a fejemben, hogy van véghelyzet is.
[#nemtudom]

kaqkk007

Elolvastad a leírástis ? Az van benne hogy a 12-és a 24v os szenzorokat illeszti az 5 voltos opocsatolós bemenetekre ...

Kelepeisz Lajos

Megnéztem a leírásban a limit polaritás című sort, valóban van olyan hogy a bemenet polaritását be tudod állítani de a készülék dobozán feltüntetett y-y+ x-x+ a tengelyek elejét és végét jelenti ezek a végállások, és a y-x- másodszerepe a Home vagyis alaphelyzetbe állítás, én így gondolom.

Kelepeisz Lajos

De ez egy felesleges plusz, mit ebben a pár sorban kiderült a vezérlő bemenete 24V ot kezel, így közvetlen is csalatkoztathatóak a szenzorok.

kaqkk007

Értem akkor bocsi hogy "rád akartam beszélni"[#banplz]

robokacsa

A szenzort viszont mindenfele illeszto elotet nelkul kotottem be. A szenzor bemenetek melletti utolso csatin 24 volt van.

Kelepeisz Lajos

Kelepeisz Lajos

Én köszönöm hogy segíteni akartál.[#worship][#eljen]

dezsoe

Mivel a kapcsolókat úgy rajzolja, hogy a működésükhöz elég a GND és a bemenet, én NPN-t használnék, mert annak a kimenetén egy földelt emitteres, nyitott vagy felhúzott kollektoros tranyó van (működés szempontjából). A PNP az a 24V felé fog zárni, és szerintem csak kellő lehúzó ellenállással lehet rávenni, hogy a bemenetet eléggé lehúzza a földre, míg az NPN-hez semmi plusz alkatrész nem kell.
Persze, a tévedés jogát fenntartom... :)

Kelepeisz Lajos

Inkább fordítva, nézd csak meg.