Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

juhasz

Vagy a dióda.

juhasz

Kérdezném a kínai 40W-os lézer tulajoktól, hogy 3mm-es nyír rétegeltet kb milyen sebességel képes vágni.

beuegweae

Én is "Kérdezném a kínai 40W-os lézer tulajoktól..." hogy a motorok 1 fordulatához mekkora út tartozik?
Tisztelettel: JAni

PSoft

CO lézeresek...

K40-es gép, potis anódáram/teljesítmény beállítással, ampermérővel szerelve.
A potit forgatva, az anódáramot növelve, 5-7 mA-nél feljebb nem tudja a gazdi szabályozni.
E fölé állítva a potit, visszaesik az anódáram 1-2 mA-re,és ott marad a fennmaradó teljes tartományban.
A tartomány eleje, 7 mA-ig jól szabályozható,és ott, dolgozik is a cső.
Ki lehet a hunyó?
Cső, tápegység, vagy valami más?

juhasz

Megmérném a poti jó-e.

SándorP

Sziasztok!

Lehet lerágott csont, de nem találtam konkrét választ.

Hogyan tudom szabályozni/változtatni Mach3 alól a lézer(2W-os kínai) TTL bemenetén a lézer fény erősségét?? Melyik Pin-re kell kötni, vagy melyik Pin-ről tudok vezérelt négyszögjelet levenni?

Köszönöm előre is a segítséget.

Üdv: Sándor

Peppe

Szia,
Itt pont erről van szó.

Peppe

Hopp a link lemaradt:K40 problem

Peppe

Megbízható forrást tudtok mondani az Ebayen.
Akitől lehet venni CO2 lézer dolgokat.(cső,tápegység,tükrök)
Köszi

somma

Azért azt nem hittem volna, hogy a poti forgatógombot melegtakonnyal fogja fölragasztani a tengelyre.[#wow1]

Kelepeisz Lajos

Az ökör, és még büszke is rá milyen jól dolgozott.[#violent]

Jozs

Kérdezném a kínai 40W-os lézer tulajoktól, hogy 3mm-es nyír rétegeltet kb milyen sebességel képes vágni.

Up

PSoft

A K40-nél is gép,és beállítás függő...

Régen vágtam vele rétegeltet, 30-50 mm/s körülire emlékszem.

Kelepeisz Lajos

Az megfelel ha küldök olyan linket honnal vettem CO tápot, tükörtartókat, tükröket, és fejet, mert ez mind gond nélkül megjött és nem volt gond a minőséggel?

Peppe

Szia,
köszi várom a linkeket.

Péter