Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

zt2c4wh9

Egy állókép egyáltalán nem bizonyítja az ellenkezőjét annak amit írtam. Én a rajzolásról beszéltem miközben step/dir jelek generálódnak, nem a rajzolásról mielőtt bármi mozgatás történik, hogy például a user lássa, hogy hol tart a végrehajtás, illetve a koordináta kijelzések, hogy a user tudja hol tart a kód végrehajtásban.
Az objektív fórumolvasók már régen tudják, hogy a java kamu és rosszindulatú támadás amiket írsz, emiatt nem kell aggódnod, nem kell mindig leírnod, tudják az olvasók, hogy miről van szó anélkül is ha állandóan felemlegeted.

Nem is vártam választ az érdemi kérdésekre, tisztában voltam vele, hogy a lényegi kérdéseket el fogod mismásolni és nem fogsz válaszolni rá, nem okoztál meglepetést.
Tudtam, hogy például a szoftver felhasználó általi személyre szabhatóságára nem fogsz válaszolni, mert kényes kérdés ez neked. A sejtésem az, hogy nincsen rá lehetőség, egy fixen bekódolt szoftverről van szó, amin a felhasználó nem tud változtatni, egyedi igényeket nem tud kielégíteni a szoftver. Ha bármit változtatni szeretne a felhasználó, azt csak egyetlen ember tudja megcsinálni a szoftver írója, ha képes rá és ha épp olyan kedve van. Ez bizony egy nagyon nagy hátránya egy CNC vezérlő szoftvernek.
Kíváncsi volnék a g-kód készletére is amiket ismer és megért a szoftver, de persze már nem hiszek a csodákban, ahhoz már öreg vagyok, ezért nem hinném, hogy fogsz rá válaszolni. Na de mindegy, ezt is hozzáírom a sok többi dokumentálatlan titokhoz a csodaszoftvereddel kapcsolatban.

000000000

Muszály mindig hazudnod, indulatosnak lenned, szakmai butaságokat beszélni rosszindulatból, feltételezésekre építve? Annyira unalmas ez már, kérlek ne terheld vele a Fórumot.

Lenne értelmes dolgod is. Pl. foglalkozzál már saját magaddal egy kis UCCNC fejlesztéssel, hogy egy picikét a bemért csigalassú lézerkapcsolási képessége jobb legyen, és ne hazudja a setup ablakában a delay atatot nullának, amikor legjobb esetben is 60 ms M3 esetén. Jó munkát![#nyes]

zt2c4wh9

Én egyáltalán nem vagyok indulatos. Nem is tudom ki foglalkozik más programokkal?! Szerintem mintha te lennél az. Szerintem fejlesztgesd csak a csodaprogidat, nem ártana a dokumentáción is dolgoznod, mert a jelenlegi nem igazán ad megfelelő tájékoztatást a programról. Illetve kicsit fejlesztgesd a kijelzést és a személyre szabhatóságot, mert ha esetleg lesz aki használja majd a programodat, akkor nehéz dolgod lesz több száz vagy ezer féle verziót fordítanod és folyamatosan kielégíteni a felhasználók változó igényeit. Jó munkát!

zt2c4wh9

Elfelejtettem megköszönni a kimerítő tájékoztatást a személyreszabhatósággal és a g-kód listával amiket kérdeztem, köszi a kimerítő választ, biztosan mindenkinek hasznára vált. [#hehe]

zt2c4wh9

Az M3-at majd akkor fejlesztem, ha lesz olyan főorsó ami 60 msec alatt felpörög a kívánt fordulatra, majd akkor lesz értelme, addig nincsen.[#love12]

dezsoe

Hagyd a francba. Ne várd, hogy megérti az immár közel 6-8-szor leírt dolgokat, mert nem akarja.

(Először írtam egy hosszabb hozzászólást, de aztán rájöttem, hogy nincs semmi értelme, így kitöröltem. Az érdemi információt arra a tájékoztatásra szűkítem, hogy a "muszáj" szó a jelenleg érvényes nyelvtani szabályok szerint pontos j-vel írandó.)

zt2c4wh9

Felénk ezt úgy nevezik, hogy szelektív értelmezés. Nagyothalló öregek szokták a nagyothallásukra fogni, ha valamit mondanak nekik és azt nem akarják megcsinálni, akkor mintha meg sem hallották volna. :)
Azt ért és úgy érti ahogy az neki tetszik és kedvére való. Ami nem tetszik azt nem érti meg és nem válaszol. A muszáj tényleg pontos j és talán ennek a hozzászólásnak volt a legtöbb értelme mostanság ebben a topikban. :)

ium8w94xp

Én még PSoft által javasolt teszt lézer képet várom Tibortól. :) Gondolom feleslegesen szegeződtem ide a monitorhoz :D

000000000

"ha lesz olyan főorsó ami 60 msec alatt felpörög a kívánt fordulatra"

Nem lesz ilyen, hanem már 30 évvel ezelőtt is volt.[#vigyor2]

Picit elavult a tudásod motorhajtás dinamika témakörben!
Persze ez érthető, ha valaki csak a PC virtuális ablakainak bűvkörében gondolkozik, és a gyakorlati CNC szakmai valóság nem érdekli, nem is ismeri.

Egy mezei Baldor DC szervo motornak is jobb az elektromechanikai időállandója, mint 10 ms. AC szervók esetében ez a fele-harmada.

Sajnálom, mehetsz programozgatni (bár ezt már mondtam az előbb is lézertechnikai okok miatt is), ezek az adatok sokkal jobbak mint 60 ms, ideje jelentősen tovább fejleszteni az UCCNC M3 kód működtetési sebességét.

ium8w94xp

Amikor a planetcnc cncusbcontroller után váltani akartam, akkor csak pár szempont volt. Tudjon lézerrel képet égetni, usb legyen és win7 alatt fusson. A planetcnc-vel levelezve kiderült, hogy nem minden szempontban tudta akkor ezt a cncusbcontroller. A sebesség nem volt szempont, hisz a hardware-im adottak. Így jutottam el az uccnc-hez. Nem bántam meg. Bár az elején nagyon nehezen viseltem, hogy a megszokott felülettől mást kell néznem. Abban az időben nem láttam, hogy a te fejlesztésed bármelyiket is tudná vagy akár topikja lenne. Fejlesztésekkel, javításokkal, segédlettel. Szerintem Balázsék nagyon jól ráéreztek, hogy az igényt kell kiszolgálni. Sajnos vagy szerencsére nem te diktálod az igényt, hanem a vásárló. Ez olyan, mint a zene. Csinálhatsz bármilyet, bármilyen okos dumával (igazi analóg hangszerek). Vagy magadnak játszol vagy az igényeknek a közönségnek.

zt2c4wh9

Meséld már el milyen alkalmazás az ahol 10msec-onként  kell állítgatnod egy főorsó fordulatát? Kíváncsi lennék rá. [#awink]
Én ilyennel nem találkoztam.
Egyébként meg már megint elővetted a gusztustalan alázó stílusodat. Halkan jegyzem meg, hogy már terveztem AC szervó pozíció szabályzót, jobban tisztában vagyok a dolgokkal mint azt te gondolod.
Kicsit szálljál le a magas lóról és nézz körbe, elemezd a körülötted lévő világot, ne ragadj le a DOS-nál, nem csak az létezik. Illetve az emberek akik körülvesznek, nem mindenki sík hülye, még ha te mindenkiről ezt is feltételezed a beírásaid alapján.

Szóval mesélj kérlek, milyen munkánál érdekes az, hogy a főorsó 10msec vagy 60msec alatt pörög-e fel.

zt2c4wh9

A teszt elvégzésének nem sok értelme van, azért nem, mert gép és beállításfüggő. Ha neki egy pilincka kis mozgatott tömegű lézergépe van akkor értelemszerűen a probléma kevésbé fog meglátszódni. Aki a tesztet csinálta annak a gépe pedig egy viszonylag zömök gép amit marásra is használnak.
De amúgy a probléma nem is probléma, egyszerűen úgy kell programozni a gépet, hogy ez ne legyen probléma.

zt2c4wh9

Jó kis példa a zene.
Szerintem ő magának játszik miközben a közönséget hangosan szapulja. :)

ium8w94xp

A többi előadót is ;)

000000000

"ha lesz olyan főorsó ami 60 msec alatt felpörög a kívánt fordulatra"

Ezt ugye te írtad, egy gyári adatlappal alátámasztottam, hogy ettől mennyivel többet tud egy mai főorsó motor, és már régen is voltak ilyenek.

A műszaki tudatlanságodra mindig csak újabb indulat, előitélet, fröcsögés csak a válaszod, amikor szembesülsz a tényekkel. Csak ilyesmiket írkálsz mindenféle műszaki érv mellőzése nélkül, hogy: "már megint elővetted a gusztustalan alázó stílusodat."
Ki vett elő mit???? [#conf] De hiszen ez abszurdum!

Mivel ezt a viselkedési stílusodat ma már sokadszor tanusítottad, utoljára kérlek, nyugodj le, fejezd be a minősíthetetlen viselkedésedet, és ezentúl a tények, mérési eredmények ne zavarjanak ennyire, hanem fogadd el azokat akkor is, ha számodra azok nem kellemesek, vagy nem is tudtál róluk. PONT. [#integet2]