Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

freewind

Thomascapriati által belinkelt oldalon olvastam el, hogy mi a különbség a két lencse között. Én a G2 lencsével rendeltem. Lehet azért nincs a ,,fókusz gyűrűn" semmi, az csak a három rétegű lencsénél lenne.

000000000

mert ami a 2 képen van az diodán a lencse...
Akor mi volt benne (lencse)?

freewind

Ilyen van benne:G-2 405nm/445nm/515nm - Laser Lens - Collimation Glass lens - 1 pcs - G2

Ezen a kép alapján nyugodtam meg :)

Vámról: Amit eddig rendeltem Amerikából azt többször szívtam meg mint nem. A baj az volt, hogy ők rá szokták írni a valódi értéket, így egyből bukta van.

freewind

De valamilyen szinten ezzel jól  jártam. A ,,fókusz gyűrű" csak dísz, így le tudom venni és helyére egy levegős fúvókát fel tudok csavarozni.

000000000

Igen ez a peremes a jó + egy hajszálvékony rugoval mögöte (elöfesziti vibrácios környezetbe lencse menetet.. peremel meg üzem akat kézek tudsz fokuszt belöni...

zozo

Nehogy már arra az M9x0.5-ös menetre tedd a fúvókát!
Picit akad csak el az anyagban, aztán megy mindenestől a kukába.
Ráadásul elég laza mindegyiken a menet illesztése, nem árt rá pár kör teflonszalag.

PSoft

Emlékszel, hogy volt régen rögzítve a KF tekercsekben a mag?:)

No, az ebben az esetben nem jó!:(
(gyakorlatból jöttem rá)[#nevetes1]

zozo

PSoft

Igen, a gatyagumiból:) kihúzott szál.

zozo

Ezt csak a fészbukosoknak tetted ide. Más nem látja.

freewind

Most, hogy mondod, van benne igazság :)
A lencse egyébként amennyire éreztem stabilan ált. A korábbi lézeren nekem is 2 kör teflon szalag kellett alá :).

rokonok

Azért volt gumi benne hangolni lehessen a kf-et.

PSoft

Én is látom!

Pedig aztán...[#violent][#violent][#violent]fészbuk

PSoft

No igen, de a KF magnál nem sokat számított, ha a lötyögős vasat pár tizeddel kinyomta a tengelyvonalból a gumiszál.:)