Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

robokacsa

sajnos nekem is a plusz 2-3 fokban kell dolgoznom a lézerrel ilyen időben.
nekem is van bent fagyálló bekeverve, de a napokban levő mínuszokban én a vizet le szoktam engedni.
nem egynagy csoda, ahol nyomja vissza a vizet a tartályba, ott visszafújom tüdővel a vizet...
a hűtővíz hőmérsékletét, úgy határozom meg , hogy ahány fokos helységben használom a lézert, a hűtővíz max plusz 5 fokkal lehet melegebb. így elvileg nincs túl nagy hőmérséklet különbség, és nem pattan el a cső.
báár kisebb csövemnél volt olyan, hogy plusz 5 fokban üzemelt, a hűtővíz pedig plusz 20 fokra volt állítva maximum.,és hogy szerencse e, de semmi baja nem történt a csőnek.

robokacsa

én a rajzokat art cam mal rajzolom,és corelben fordítom át .dxf kiterjesztésűre, amit megkajál a lézervezérlő.
de ha tudsz korelben rajzolni, akkor dxf ben kimented, és küldheted a gépre.

robokacsa

a hűtésre visszatérve.
két körös hűtőrendszert használok
az első kör a lézercső hűtővíz köre,
ezt a kört, egy másik hűtőkörrel mindíg annyira hűtöm, mint amit az imént írtam válaszomban kollégának.
ebben a második körben viszont tömény fagyálló van, -35 fokos, és egy fagyasztószekrény biztosítja a -35 fokos hűtőközeget.
remélem érthető voltam...

f67nx205

Köszönöm, honnan tudnám letölteni az art cam-et?? A.dxf-et nem igen akarja bevenni a vezérlő szoftverem :(. Te milyen szoftverrel vezérled a géped?

robokacsa

Nekem vmi trocen awc 708 lite vezerlésem van.
Importálja a dxf et.

6mrgeizbx

Az első próbálkozásaim most ezzel készülnek. G kódot generál.
http://www.softpedia.com/get/Others/Font-Utils/f-engrave.shtml

beuegweae

Köszönöm, ez valamiért nem jutott eszembe. Most találtam néhány server-ventillátort, azokat kimérem. Találtam kb. 10.000.-ért kis légkompresszorokat direkt ilyen dolgokhoz, ott azt írták, hogy a kimenő nyomás nagyobb mint 0.2bar, tehát valami ilyen értéket kellene elérnem. Nagyon hajlékony csövet kerestem; a hozzá kapott hűtővíz cső nagyon hajlékony, de ilyet eddig nem találtam. A hűtés nálam úgy megy, hogy kb. 5 literes műanyag liszttartó edény, belemegy 4.5 liter ioncserélt víz. A teteje kifúrva, rápattintva, eddig tökéletes volt, 25 fokig ment fel a vízhőmérséklet úgy, hogy cca. 20 fok a környezeti hőmérséklet. A gép alatt szépen el is fér (egy számítógépasztal lett feláldozva, a kihúzható billentyűzet tartón elfér a sok szemét, a felső rész pont akkora, mint a gép. ) . Rendeltem még rövidebb és hosszabb fókusztávolságú lencséket, majd kiderül, mennyire válnak be (ha egyszer ideér...).

motion

Hali,

Akkor a file-al van valami gond, mert az RDWorks progi megeszi a dxf, Ai és eps stb. formátumokat is. Ennél komolyabb szoftver pedig nem kell ahhoz hogy tudj dolgozni...hatékonyan...
Én évek óta használom. Vannak korlátai, de üzembiztos, megbízható.

robokacsa

Az én verzióm azért egy kicsit olcsóbb. Bár nem ilyen esztétikus.... De működik.

ium8w94xp

Ez nagyon kafa link. Köszönet érte.

s7manbs8

thayscj6c

Hali!
Én csak azért küldtem ezt a linket, hogy alátámasztjam az írásodban leírt hasonló hűtési paramétereket.

robokacsa

[#integet2]