Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

2fpuyi9i

Még ezt az utat nem jártam ki! Köszi az ötletet. A motor kábelei tuti jók mert felcseréltem a két motort és a másik kihajtásról működik rendesen. Mérésben tudsz-e segíteni milyen értékeket kell méznem?

9a8r3iviv

Akkor a nyákot kellene meg vizsgálni a forrasztási oldalról,ahogy írtam hideg forrasztás , vagy legrosszabb esetben a meghajtó , de az nem hiszem ,hogy magától csak úgy tönkremegy.De ha mégis , akkor sem vennék újat , hanem kiváltanám mondjuk ezek között valamelyikével a4988 , drv8825.
Csak meg kell keresni a step és dir kimeneteket , többi meg fent van a neten.

PSoft

Valószínű, hogy kontakthibád van valamelyik csatlakozónál.
Vagy, a motorvezérlő IC "hibásodott" meg.
Cseréje macerás, de megoldható.

Ha mégsem jutsz előbbre az adok/veszek-ben, Morvai Feri (@morvfer7) árult nemrég M2Nano vezérlőt, tokkal vonóval.
 [#t19p81656#]

PSoft

Két fajta vezérlővel is szereli a kínai a K40-eseket.

A "régebbi" vezérlői A3967 motormeghajtókkal vannak szerelve.
(ezek, csak 700mA-es meghajtók)
Az újabb vezérlők már, a nagyobb áramú A4988-as meghajtókkal vannak szerelve.

2fpuyi9i

Nekem az újabb vezérlős van az A4988-as tipus.

LittleSV

X-Y kábelét felcserélve viszi magával a hibát vagy marad az Y tengelyen?

2fpuyi9i

Marad az Y tengelyen. Az Y motorját dugtam át az X kihajtásra és tökéletesen működött.

LittleSV

Akkor ebből le is szűrted hogy nem a motornál és kábelezésnél hanem a vezérlőben kell a hibát keresned. Ahogy írták ott a meghajtó körüli forrasztást érdemes átnézni, bár amilyen filléres tétel a meghajtó, ha van lehetőséged cseréld le rajta.

LittleSV

[#taps] Ez nagyon látványos!

PSoft

Kínai, K40-es lézeresek...

Nagyon sok, a géppel, szoftverekkel, vezérlőkkel kapcsolatos infó "kinyerhető" az oldalról.
Senkit ne riasszon el a rengeteg pálcika/négyzet,:) a gugli, egész jól fordítja őket.[#eljen]

Li Huiyu ....

PSoft

wvdn6us49

Sziasztok! [#wave]

Vásároltam egy Eleksmaker A3 típusú hobby lézert!  
Eleksmaker Laser
Eddig csak marással foglalkoztam, úgyhogy a lézerrel még csak most ismerkedem!

A lézerhez letölthető az oldalukról egy egyszerű szoftver, amivel könnyedén lehet vezérelni és "programozni" a lézert!
Azonban szívesen kipróbálnék más ilyen típusú lézeres CAM progit, mit javasolnátok?
Elsősorban képeket, feliratokat szeretnék fába gravírozni!

A válaszokat előre is köszönöm!

Fecso3

Néhány sorral lejjebb, pl. ennél a hozzászólásnál is olvasható: 14719. Nem tudom ennél a cuccnál, hogyan vezérlődik a lézer, ki-be kapcsolás, pwm, stb.. Mindegyik fotogravír program (MCNC, dotg, g-ray) előállít gkódot, de a lézervezérlés különböző, z tengelyről, M10-M11 parancscsal, gray to hz-hez pl. segédáramkör (frekvencia/fesz átalakító) is kell.

freewind

Nekem ez vált be a legjobban:
http://lasergrbl.com/en/
Igaz, ehhez le kell cserélni a firmware-t GRBL-re.