Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

c2nsu773m

Egy igazi gép sok millióba kerül, te meg 100e forinton hezitálsz! Hát egy 100W-os "termelékenyebb", de ha csak egy hónapban egyszer fogod beindítani játszani, akkor meg se vedd!!!

2rjw3gfi5

Sziasztok!

Elkészült a k40-esemhez a rugós feltámasztású asztal, de nem univerzális, nem igazán tetszik...
Ehhez hasonlót szeretnék készíteni, csak kiálló tengelyek nélkül.

kombi asztal

Nncs valakinek némileg részletesebb terve, mint ezek a fényképek?

2rjw3gfi5

Jó, tudom, ott van alul pár file, de hátha valki elkészítette a k40- es változatát :)

2rjw3gfi5

Munkaidőben az ember ne fórumozzon :)
Már látom, ez is a k 40-eshez lett tervezve....

robokacsa

én ezt egy forgatónak látom, ami állítható magasságú, ez nem asztal.
te egy állítható magasságú asztalt szeretnél, vagy forgatót?
nem tudom létezik e róla rajz, bármelyikről is.
ha te építed ,amid van ahhoz kell alkalmazkodni összeszereléskor. kb így a legolcsóbb.

2rjw3gfi5

Ha kiveszed a forgatót, és teszel rá rácsot, ( én acél expandált lemezt)
akkor állítható asztalként használható.

idr4n47nh

Köszönöm a segítséget,megoldódott. Leírom hátha egyszer más is hasznát veszi,a tükrökkel volt a gond. Nem mindig ugyanoda ment a lézer sugár. Kicsi eltérés volt viszont úgy néz ki minden mm számít. 1 napig allitgattam majdnem de most teljesen ugyanoda megy minden távolságban, és a hullámos vonalak is megszűntek. Érdekesnek találom hogy a 3. Tükör nem állítható így a többivel kell nagyon sokat játszani. Ettől függetlenül megrendeltem az új gorgőket is,és egy új fejet amibe a levegőt lehet csatlakoztatni. Most megy 300 mm/sec sebességgel gond nélkül. Köszi mégegyszer.

s69skz0ve

Sziasztok! Tudnátok nekem segíteni hogyan kezdjek bele a lézer gravírozás programozásba? Minden ötletet,linket szívesen fogadok! :) Köszönöm szépen előre is! :)

s69skz0ve

Köszi Bill rendes vagy! [#worship][#eljen]

wd3pyic30

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni, egy 5,5W kék lézerrel kapcsolatban. Most vásároltam és kötöttem be, Mach3-al használnám. GRBL progival képet szeretnék sütni, és generált is nekem egy programot, ami tele van S kóddal, ami ugye a PWM jel erősségét határozza meg. A problémám az az lenne, hogy minden S kódnál megáll kb 0.5 másodpercre, tehát borzasztóan lassan és szaggatottan halad. Bocs a kérdésért, de csak egy lelkes, nagyon amatőr vagyok :)

s69skz0ve

Helló! Nekem is kék lézerem van 5.5wattos szerintem detto ugyanaz is! Én is még kezdő vagyok de én még egyszerű gravírozásokat szeretnék csinálni! :) Te ilyeneket már csináltál?

fjaeg5use

fjaeg5use

Ez természetes, volt már forditva is!!!![#kacsint]

juhasz

GRBL és Mach3? A mach-al csak a gkódot csinálod?