Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

doil

Köszönöm az infót :)

doil

csak ennyi [#taps] pofon egyszerü , tudok olvasni kapcs rajzokat nem zavar meg :) meg a fesz se zavar meg nyilván 5 volot adok a főfesznek és akkor a kimenő maximuma is max 5v lesz

vvvsmkgjx

Sziasztok!
Szeretnék készíteni kék lézerhez levegő fúvókát. Van-e valami speciális követelmény aminek meg kell feleljen vagy jó bármilyen anyag, bármilyen kialakítás? Magyarul egyszerűen csak vezesse a fókuszpontba a levegőt? Esetleg van-e valakinek a tárhelyén elérhető rajz a kialakításáról?

s69skz0ve

Sziasztok! Ez engem is érdekelne! :)

PSoft

"...csak vezesse a fókuszpontba a levegőt."

Röviden, gyakorlatilag ennyi.
Az anyaga is mindegy, alu, műanyag, fa?:)
(volt aki golyóstoll végéből...stb.-stb. hozta össze)
Lényeg, hogy "könnyű" legyen, hisz minden +súly cipelése a hídon, a dinamika rovására megy.

A képen a hosszméretek, csak tájékoztató jellegűek, az mindig fókusz függő.

vvvsmkgjx

Köszönöm a segítséget. Ez esetben 3D nyomtatással elkészítem a testet és teszek bele levegő csatornákat, hogy az esetleges nedvesség ne érintkezhessen a lencsével. Bár ha levegő előszárítón küldöm át a nagynyomású levegőt nem gond. Viszont olcsóbb és egyszerűbb megoldás. Erre esetleg van tapasztalatod?

wd3pyic30

Sziasztok! Esetleg valaki tudna segíteni nekem Mach3 PWM beállítással kapcsolatban?  Diódás lézerrel szeretnék sütögetni, de valahogy nem sikerül kicsiholni azt a fránya PWM jelet.[#nemtudom]

guliver83

Összement a lézer tápom a napokban.
Lassan de elkészült a k40 lézer átalakítása.

m8zmkic73

Sziasztok.
Kérdésem lenne a lézerhez nagyon értőkhöz. Egy 2,5 W-os kék lézer alkalmas lehet-e arra, hogy 3 mm-es víztiszta plexit körülvágjak vele? Semmi mást ne kellene, csak egy megrajzolt körvonalon végigmenni úgy, hogy 1 menetben átvágja az anyagot.
Előre is köszi a válaszokat.

kaqkk007

"Összement a lézer tápom" Biztosan 90 fokon mostad !
hátul rá van írva hogy csak 30 fokon kímélő mosással tisztítható ![#nyes]

Fecso3

Esélytelen!

PSoft

Nem!

A kék lézer úgy néz át a víztiszta plexin, mint Te, az ablaküvegen.

PSoft

Elkészült????

A nagyfesz trafó...be sincs kötve![#eplus2]

PSoft

Így gondoltad?

Vagy...én gondoltam így???
[#nevetes1]

m8zmkic73

Köszönöm,