Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

PSoft

"hát ne tudd meg milyen"

Nem kérdeztél...megvetted!:)

PSoft

Hehehhh!

Az már...elfogyott a múútkor!:(

De pl. itt, sokat lehet olvasni...
Tápokról is, meg minden másról is.:)

doil

Megvettem mert kellett :) annyit megért , egy kis áttépítés oszt jóvan [#nyes][#nyes][#nyes]

PSoft

Akkooo...

Ne 'ríjjá![#nyes]

PSoft

Úgy hozta a "sors", hogy...kettő is van belőle.
(egy piros, meg egy kék):)
De, kéne még egy sárga is, hogy...[#nyes]

doil

bibi nekem két kék van :) igaz az egyik őőő picit aprócska darabokban , azt akartam áttépíteni egy sos munka miatt míg megjönnek kintről a komolyabb cuccok de átépítés elmarad mert pénteken megjött minden alkatrész az új géphez :)

r5y7cufaj

Sziasztok!
Textil árut próbáltatok már kék diódás lézerrel vágni?
Milyen eredmények születtek?
Köszi!

000000000

[#nemtudom]

Nd:YAG  lézeresek és ilyen lézert kezelők segítségét, tanácsát kérném.
Más, hozzáértők hozzászólását is várom.

1,- Az a problémám, hogy a lámpa házból sustorgó hang jön ki.
Valamint, szabálytalan változó intenzitású villogás látható a lámpa egyik végénél a műanyag házból.

2,- A lámpa két végénél égésnyomok vannak az üvegen.

3,- Már 2 lámpám eldurrant, általam ismeretlen okból. Ennek mi lehet az oka.

[#conf]

PSoft

A primer vízkör hűtése megfelelő?
A primer víz minősége az előírtnak megfelelő?
Primer kör szűrői rendben vannak?
Hibajelzés nincs?

A "sustorgó hang" utalhat a rezonátortér túlmelegedésére, vízáramlás elégtelenségére is.(szűrők?)
A nem megfelelő, nem előírt vízminőség okozhatja a lámpa villogását, idő előtti tönkremenését.

De ha a biztonsági rendszerek rendben vannak, a gépnek ilyen esetekben el sem szabadna odáig jutnia, hogy a rezonátor elinduljon.

000000000

A hűtőkör, és vízkeringetés teljesen rendben van. 25 fokra állítottam. Amit + - 2 fokkal tart.
Egyébként, 38 fok körül leold a védelem. Az is tesztelve.
A víz áramlása megfelelő.
Hibajelzés nincs.  

Ioncserélt friss vízzel van feltöltve. Plusz van a gépbe gyantapatron, amin átfolyik a víz.  

Egyébként ki adja a lézert. Az, az működik.

guliver83

Amikor millimétereken múlik hogy a vezérlő elfér vagy sem.

RJancsi

Ha ioncserélt vízzel van feltöltve a rendszer minek oda még gyanta patron is? Mit akarsz még tovább "ioncserélni"? A "gyantázást" elég egyszer elkövetni a csapvízzel, ha már ioncserélt (és a lézerben zárt rendszerben kering) mitől alakulna vissza?

000000000

Ez, gyárilag így van. Nem én barkácsoltam ilyenre.
Amivel találkoztam Nd:YAG lézerrel mindegyikbe van gyantapatron, ami folyamatosan benne van a vízkörbe. Nem is lehet megkerülni.
Amerikaitól a németen át az Osztrákig mind így van. Ők csak tudnak valamit, gondolom.

wzc80zbf7

Egy kis segítségre lenne szükségem. Tegnap próbáltam gravírozni 3mm-es rétegelt lemezt. A gravírozás elég halvány. Hogyan tudnám kicsit sötétebbre állítani? Ha a lézer teljesítményt növelem akkor csak mélyebben szublimálja el a fát a lézer, nem változik a sötét intenzitása. Esetleg ötlet? Most 15% Power, 300mm/sec a 100W-os csővel.

robokacsa

sebességen is csökkents szerintem.