Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

000000000

feladom...[#wow3]

wvdn6us49

Sziasztok!

Lézert szeretnék venni, viszont a meglévő gravírozó mechanikám helyett egy kisebb mechanikára szeretném felszerelni!

A következő lenne a terv:
Vennék egy egyszerűbb mechanikát Aliexpressről, vagy Amazonról és arra tenném rá a Pozbai Zoli féle lézert!
Használ valaki ilyen megoldást esetleg?
Javaslat, tapasztalat, hogy melyik gépet célszerű megrendelni?
Pl. ilyenre gondoltam:
Lézer gravírozó

Köszi előre is! [#worship]

freewind

Az adok veszek részben pont hirdettek egy kis gépet, ahhoz megvan minden (vezérlő, motor, görgők ..). A váz meg 20*40 item 5 profil, ebből veszel hosszabbat meg bordás szíjat és kész van a jóval nagyobb méret.

Rico

Sziasztok!
Valaki találkozott már olyan problémával, hogy X-tengely mentén végig megy a sínen a kocsi és a kijelzőn is esetemben 900mm-t megtesz, viszont Y-tengely mentén elmegy kb. a munka felület feléig, azaz esetemben kb 300mm-ig ,de a kijelzőn a 600mm megtett utat jelzi...
Kipróbáltam a forgatót amit adtak a géphez, az elején az is működött rendesen , de egy idő után nem mozdult el X tengely irányába.
Ezért kivettem a forgatót és vágni szerettem volna de meglepve tapasztaltam, hogy csak félig jön a gép de a vezérlőn a max. 600mm-t mutatja. A vezérlő program elvileg jó, próbáltam mindent "Resetelni", de a hiba jelenség megmaradt.
[#falbav]

c2nsu773m

Ez milyen gép?

Rico

100W-os Kínai 900X600 mm munkaterülettel. Ruida vezérlővel.

juhasz

Nem lehetséges, hogy elálítottad a step/mm-t?

motion

Szoftverben az "Output" fül alatt pipálj ki mindent ami a forgatót használja.

RJancsi

Nem ismerem a gépedet, de nem lehet, hogy a microstep miatt "felezi" az egyik irányt?

Rico

Sziasztok!
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítséget!
Nem állítottam el elvileg semmit a gépen, csak a forgatót csatlakoztattam.
 A forgató is az elején működött rendesen,de utána csak csíkban gravírozott.
 Vissza gondolva szerintem itt kezdődhetett valami.
X-tengely irányába szépen végig megy.
 Megnézem este mindenképpen amiket tanácsoltatok,hátha valahogyan mégis átállítódott valami a gépen-
 "Reset"-tel indul minden alkalommal azaz kiírja, hogy "System Resettings RDC-V8..01.52" stb. ha jól emlékszem.

wwdjyffm3

Üdv!

Van egy 12V 3A-s tápegységem, de a lézergravírozónak több áram kellene. (3 motor és a lézer megy róla) Van egy régebbi ATX-es PC tápegységem. Érdekelne, hogy a +12V-os 15A-s kimenete használható lenne a dióda és a léptetőmotorok meghajtására, vagy nem egészséges?

Köszi

000000000

Lehet használni amire szeretnéd a pc tápot!
zöld (vezérlés) gnd zárod és indul a pctáp...

Kelepeisz Lajos

A lézernek tökéletes a PC táp 12V nekem is sokáig arról ment, azt hogy a moci meghajtókat is mellé kötheted azt csak az határozza meg hogy elegendő e a meghajtónak a 12V, ha igen akkor szerintem minden gond nélkül minden mehet a tápról, hísz a 15A az messze elegendő 1db akármekkora kék lézerre, meg kettő darab léptecsre. Arra viszont figyelj hogy ezt mind ne egy vezetékre kösd hanem külön külön vezetékre hisz egy ér keresztmetszete nem bír nagy áramokat.

zozo

A régieknél (AT?) volt valami olyan, hogy terhelni kellett az 5V-os oldalt, hogy a 12V-on is legyen több amper. Amúgy csak a 12V 1-2 A-t tudott.... -vagy hogyan is volt?

wwdjyffm3

Köszi mindenkinek.
Attól tartottam, hogy valami zaj, vagy interferencia, vagy egyéb bezavarna a vezérlőnek, meg a diódának, de ezek szerint működik.