Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

RJancsi

Még egy apróság... Betettem a "maradékot" az USB-s mikroszkópom alá, ahol az összeállítást segítő "11" szám látszik. Fölé raktam egy 0,1 mm osztású mérőfilmet. A képen látszik, hogy kb. 0,2 mm széles a vágási nyom.

Pali79

Ez jó ötlet.[#taps] A port&pins menüben a spindle setup részben középen lent a General Parameters részben vannak a késleltetések. Ha ezeket átírod 0-ra akkor M3 után nincs késleltetés.

jbbawvyw

Köszönöm, úgy van. Mégis, mint a csiga.

vfisjb6c

Köszönöm. Kezdő fórumos vagyok.

vfisjb6c

Légbefújásra valami egyszerűbb megoldásra nincs esetleg ötleted? Jó lenne ha nem kellene nagy átalakításokat csinálni.

000000000

Amint irtam ezek a paraméterek post határoza meg milyen parancsra hogy reagál az adot vezérlöd amiböl ugy ~400 több van ami létezik mind vezérlö mach3 80% fanuc talán!

000000000

A post processzornak akkor sincs köze, hogy a Mach mint vesz 100 %-nak.
Én ezt kérdeztem "a Mach3 honnan tudja, hogy az neki a maximum ?"
Mint utóbb kiderült a főorsó fordulat szabja meg ezt az értéket nem a post processzor.
A FANUC meg NCT programnyelvet használ ahogy a Mach is.

000000000

szerintem amig nem érted mi is az a post processzor adig hiába is probálod megérteni!
post processzor egy sript a vezérlöhöz ami értelmezi G..M.. stb parancsokat az adot vezérlö utasitás készletéhez!
Jobban nem tudom elmagyarázni![#rolleyes]

000000000

Pár évet lehúztam iparban, termelésben cnc gépek mellet.
Nagyon jól tudom mi az a post processzor.
Attól a post proci legenerálja G kóddá az adott dolgot még a CNC gép nem fogja helyesen értelmezni ha S255 érték helyett S1000-et várna.
Kapásból negyede fordulatszám vagy lézernél negyede teljesítmény jelenne meg az elvárt maximum helyett.
És a kérdésem még mindig ugyanaz maradt "a Mach3 honnan tudja, hogy az neki a maximum ?"
Viszont a választ már megkaptam ami egyértelműé teszi, nem a post processzor adja meg a Mach mit vesz 100%-nak hanem a beállított spindle max.

morvfer7

Itt láthatsz pár megoldást rá:

CO2 air assist

morvfer7

Arra még figyelj, hogy ha fúvókát raksz a fejre, akkor a végállás kapcsolót előbbre kell hoznod, vagy a képen látható módon egy darabot el kell távolítanod az elszívó nyílásból:

Ezt azért kell, mert alapból ebbe az elszívó keretben elakadna, ha pedig olyan fuvókát raksz, ami elfér felette, az nem lesz elég hatékony.

000000000

Továbbra is csak azt látom, ha a CNC gép 1000-re várja a 100% teljesítményt akkor a post processzor hiába generál 255-el azt akkor is csak a 1/4 teljesítménye lesz.

000000000

Ezért kell szerkezteni a post!

000000000

Látom még mindig nem értetted meg a kérdésem, hogy a Mach3 Lézer módban mihez köti a max értéket?
De ennek semmi köze a post processzorhoz.