Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

RJancsi

Az első próbálkozásról készült videókezdeményt mégiscsak megosztom. Nem tudom mennyire sikerül, mert nem a Youtube-on van fent hanem a google+ felhőmben.

Videó 300 - 600 mm/min

designr

Ezért én pl nem is tudom megnézni..google fiók nélkül.

PSoft

Dettó ugyanez!:(

Kelepeisz Lajos

RJancsi

Sejtettem, hogy a google felhő nem lesz nyerő. De ha már felcsigáztam a nagyérdeműt, feltöltöttem a Youtube-ra. Mint írtam, a piros szemüvegen keresztül vettem fel, így nem sikerült élesre állni a telómnak. Talán a léptecs hangján hallani, hogy soronként egyre gyorsabban dolgozik.

Kelepeisz Lajos

Sajnos ez a videó ha nem lenne is többet mutatna, inkább majd azt mutasd meg hogy mi a végeredmény.[#eljen]

RJancsi

Én megmondtam.... [#hehe] Jobb videóra ne számítsatok, de ha sikerül valami látványosat kivágnom, azt majd megmutatom és a vágási paramétereket sem rejtem véka alá.

000000000

van ilyen arduino alapu az elv peltier elem 1x1cm mind szenzor...
A hitelesités a fö probléma ha épited azt viszonyitani kel egy gyári lézer teljesitmény méröhöz ami kalibrált...[#rolleyes]

3wm3x3zz

Sziasztok   egy kérdés  , a  G code sender  működik  stabilan   64 bites környezetben? köszönöm

kg0sy39yf

Ez egy Cég!
Csehországban.
Valószínűleg most kezdenek majd dolgozni.
Év vége eleje ilyen!
8029 eladás és 98,6% pozitív értékelés mellet nem hiszem hogy ne szolgálnának ki. (ha csak nincs rá nyomos okuk!)

PSoft

Mennyivel lenne nagyobb erőfeszítés, egy "élő" linket beillesztened?
Minden lehetőség adott hozzá!

CO2 lézerfej.

jbbawvyw

Sziasztok!
Elérkeztem a pwm vezérléshez. A https://jtechphotonics.com/?page_id=1436 oldal beállításai szerint beállítottam a Mach3-at. Teljesen jó a buli, csak a baj, hogy az M3 M5 párossal kapcsolja a lézert. a Gray-el előállított képet szerkesztve F kicserél S-re, majd F200, vagy F2000 előtolást adva hozzá, egy vánszorgó, minden S módosításnál megálló, nagyon lassú mindent szétégető munkafolyamat indul. A fényerő rendesen változik. A diagnózis lapon m3 m5 parancsra a P1 nem változik, de a lézer be-ki kapcsol. az m11-m10 parancs kapcsolja P1-et.A laser plugint indítva nem kapcsol a lézer, csak a léptecsek mennek.
Valaki használja így a Mach3-at, vagy válasszak valami másik programot?
Segítségeteket előre is köszönöm: Johnygluglu

jbbawvyw

Bocs kimaradt: A p1-re nem kapcsol a lézer. M11p1s20, majd x10
nem kapcsolja a lézert. Az M3s20 kapcsolja.

morvfer7

Természetesen jó lehet hozzá, de elég komolyan át kell alakítanod a gépet, hogy be tudd szerelni.
Rendelned kell még tükröt és lencsét is külön, mert ez csak a csupasz fej, az eredeti pedig méretben nem passzol bele.
Azt pedig csak halkan jegyzem meg, hogy a linkelt oldalról csak óvatosan rendelj, mert ha vásárlás után derül ki, hogy az eladó majd 500 dolcsiért lesz hajlandó neked elküldeni, amit megvettél, egy szót sem szólhatsz.
Érdemes olyantól vásárolni, aki nem titkolózik, kiírja korrekten az árát a szállításnak is.