Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

GPeti1977

Már a kínait is hamisítják, ez a nyák terv mivel készült tina? '94 ben azon tanultunk panelt tervezni.

jbbawvyw

Köszönöm a válaszod.
Johnygluglu

90jv6ys7

Köszönöm a válaszokat.
4 board van versenyben.
Ti melyiket választanátok? Melyik a leg megbízhatóbb? USB biztonság szempontjából is.
(Most tekintsünk el attól, hogy 2 vagy 3 motort tud vezérelni)

A magyar változat
EleksMaker
$18.50
$24.88

Pali79

Én a 3.-at választanám.

juhasz

Ezt miért vetetted el mint lehetőséget?
shield
A negyedik helyre tudod klónozni bármelyik tengelyt. Nekem bevált, bár szerintem jobb az A4988-as vezérlő.

juhasz

PSoft

prinx

Üdv az A4988 sokkal jobb megbízhatóbb mint a drv, én is ezt használom. Igaz én a Keystudiosat használom ennél vannak olcsobbak is. Az új verzió azaz a V3.51 lehet hogy jobb ahhoz még nem volt szerencsém. Üdv H.Attila

juhasz

Igen, ez a keyestudio elég normálisan összerakja a cucait.
Kár hogy sokat drágult az elmúlt 2 évben. Nekem is tőle vannak a shieldek is.
A 4988-al valóban sokkal szebben járnak a motorok, és fényévekkel halkabban is. A lézer nekem is azzal megy.
A drv sem rossz, kisebb sebességeken.

jbbawvyw

Sziasztok!
Eddig a lézert a driver relé kimenetéről az M3, M5 paranccsal
kapcsoltam. menis volt gond, csak lassú volt szegényke. Miután
elkezdtem az M11,M10 parancsot használni, felgyorsult a cucc, de a relé géppuska ropogáshoz hasonlító hangon tudatta velem, hogy ez így nem a legalkalmasabb a lézer vezérlésére. Igy kerestem egy másik pit (17), ami megfelelő lenne a gyors kapcsolgatásra, csak hiányzik a tudásom a TTL szintű optocsatolós kapcsolat létrehozásához.  Talán valami ilyesmi?

90jv6ys7

Ez jó lehet? Ebben is A4988 driverek vannak. Csak nem látok rajta laser kimenetet. [#nemtudom]

Pali79

Mekkora Ube és Uki értékre gondolsz?

Pali79

Én ezen semmilyen kimenetet nem látok a motorokon kívül.

morvfer7

Tökéletes! Ilyet használok és meg vagyok vele elégedve.

morvfer7

Az, hogy nincs ráírva, hogy "ez a kimenet a laser" attól még van rajta!