Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

93kiabn5v

Avialith 000EP és Shell S2 V100 3 kenésre.

90jv6ys7

Sziasztok
Valaki próbálta már ezt  a boardot? Kell hozzá programozni, hogy beállítsuk? Vagy egyszerűen Plug and Play eszközként működik? Nem kell hozzá végálláskapcsoló?
Esetleg ez  a vezérlő jobb lenne?

Erről  a lézerről mi a vélemény?

A motorok NEMA17 stepperek lennének.

Pali79

Kell programozni, ardunio alapú csak egy kész programot kell keríteni hozzá, lehet adnak is vele. A fő különbség, hogy az egyik 2 a másik 3 tengelyt tud hajtani, más lényeges nem nagyon van köztük. Azt neked kell eldönteni, hogy elég-e a 2 tengely vagy 3 kell.

90jv6ys7

Értem.
Most találtam egy harmadikat .  Melyik a jobb? Vagy ebben az árkategóriában egykutya mind?

Lehet hogy azért járnék jobban egy olyan boarddal, amelyik 3 motort támogat, mert így később rendes gravírozóvá is átalakíthatnám a gépet.

Egy 2,5W-os lézerrel lehet plexibe gravírozni? (Kb olyan hatást elérni mint a plexi EXIT vészkijárat táblák)

Milyen szemüveg ajánlott? (Azt tudom, hogy a hullámhossznak meg kell egyeznie) De pl egy kék lézer esetében a zöld szemüveg a jó? Mi a vélemény a 2 dolláros kínai szemüvegekről? Van haszna?
A gépet mindenképp zárt dobozba építeném, így a szemüveg már csak egy második védelmi vonal lenne. (A dobozba arduinos láng érzékelőt, kamerát, és ventillátoros szellőzést szerelnék)

A tengelyek golyóscsapágyas fióksínekkel lennének megoldva (a nem lötyögős fajta). Az apró alkatrészek 3D nyomtatással készülnek majd el.

Devecz Miklós

Találtam egy magyar gyártót lézer vezérléshez:

Lézer vezérlő

s7manbs8

Lassan mi másoljuk a kínait. )

Devecz Miklós

Olcsóbb a kiainál. [#wave]

Devecz Miklós

kiainál - kinainál

s7manbs8

Egyiken látok opto leválasztást, az annyiból jó, hogy ha a motor vezérlő behal és a 12V nem megy át a 200 ezres Laptopodba-da hogy azt kinyírja, ennyiből meggondolandó miket dugunk a gépbe.

s7manbs8

Ja, persze én ugyanezt összerakom 1500-ból, persze csak magamnak. :)

Pali79

Én ezért használok a gép vezérlésére egy olyan laptopot amit 8000-ért vettem.. [#bee1]

s7manbs8

Mondjuk ezekhez nem kell semmi, anélkül is mennek, SD kártyáról is, csak olyat kell inkább venni vezérlőt.

juhasz

Nem tudom milyen. A drv és a 4988 nem szeret működni a 100 mikros puffer nélkül.A kínai sem hagyja le róla, nem véletlenül.

Devecz Miklós

Nem minősítettem, csak rátaláltam. [#wave]

s7manbs8

A kondi lehet az alján van.